Kender I den?

Jeg holder utrolig meget af den dejlige knopurt, Centaurea montana, der i den gængse form er blå med violet midte. Og det er den, jeg holder allermest af.

 

claus20140531_122735 claus20140531_122730

 

En anden mere ukendt sort er den lyserøde Centaurea montana ’Carnea’. Den er da også smuk, ikke?

13 kommentarer:

 1. Jeg elsker knopurt, erklærede min kærlighed på Instagram forleden. Det er kommet snigende, kærligheden altså, det var en af mine første planter, men ikke 'first love'. Nu må jeg melde never ending lovestory... Har du mon ikke også 'Black Sprite' el. 'Jordy', de er så fine mørke. Jeg har købt en ny, der skulle blive cremefarvet, den er jeg spændt på.

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Den lyserøde knopurt er også fin, men den blå er den aller dejligste. Den har den skønneste blå farve og kommer trofast igen, år efter år.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 3. Jeg har aldrig haft knopurten, det kunne være at man skulle prøve den. Man hører jo ofte om den, så måske er der noget om snakken. Når folk siger at det er en skøn plante.

  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 4. Hvor en den fin og let.

  SvarSlet
 5. Jeg har også en knoppurt som er nesten svart, og en som nesten er hvit, i tlllegg til den vanlige blå!(den har jeg i et eget bed, hvor den kan spre seg fritt:-)) Den blå har jeg hentet fra naturen, men den svarte og hvite kjøpte jeg i en staudebutikk ifjor! De er jo så helt utrolig fine, og så hyggelig at de blomstrer nå på denne tiden, samtidig med lilla allium! Vakker kombinasjon!

  Ved sommerhuset vårt vokser den en vill knoppurt som er rosa, men den er lavere - også utrolig søt!

  Hilsen Annette

  Ved sommerhuset vårt vokser det en rosa, som er mye lavere

  SvarSlet
 6. Den blå er så nem at have med at gøre, men i min have har jeg også Carnea, og Jordy - er pjattet med dem. En lidt overset staude.

  SvarSlet
 7. Den knopurt du viser er virkelig sød! - Jeg har ikke den almindelige sort men den som hedder vist noget med black..... Den står meget flot sammen med Allium Purple Sensation og Ravenswing ;-) -Jeg kender godt den lyserøde den er meget sød, men jeg vil ikke have det for pusse nusset, - Jeg tror nu nok min have er det lidt alligevel;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Yndig. Er den resistent for meldug? Jeg har kun den klassiske mørke, blåviolette, som ender med helt hvide blade pga meldug.
  God søndag fra
  Mona

  SvarSlet
 9. Den vanlige blå er utrolig flott men obs obs! Den kan ha en vel villig voksekraft! Vi skulle flytte en tue og jeg tror røttene gikk halveis til Kina..

  SvarSlet
 10. Den blå er nu den pæneste, synes jeg, men smag er jo som bekendt meget forskellig. Heldigvis.

  SvarSlet
 11. Jeg købte den sidste år til plantemarked i geografisk have i Kolding og jeg er vil med den. Har også andre farvevarianter og de er også skønne.

  SvarSlet
 12. Lækker farve!

  SvarSlet
 13. Favoritten er klart den klassiske knopurt, men den mørke, næsten sorte er nu også helt og aldeles uimodståelig! Jeg er ret begejstret for den løjerlige blomsterknop som er helt for sig selv.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet