Kender I denne skønne lilje?

Den hedder Lilium speciosum rubrum, og vi har lige lagt en masse løg.

 

Det bliver smukt, når de kommer op.

 

Udklip

18 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  den er meget smuk. Det bliver helt sikkert storslået at se mange af dem.
  Har du sat dem i skovhaven? Og har du lavet surbundsbed til dem, eller klarer de sig uden?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Lige ved første øjekast tænkte jeg at det var "kærlighedsliljen" og undrede mig over at du kunne dyrke den i haven :-) Den er meget fin.

  SvarSlet
 3. Ja, den lilje kender jeg, og den du viser er ikke Lilium speciosum rubrum,
  Det er nok snarere "Black Beauty".

  Og som svar til SuK - Lilium speciosum sætter pris på surbund - hvorimod BB er ret ligeglad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karsten - du har sikkert ret i det med navnet. Beklager ...

   Slet
 4. Kære Claus

  Den er rigtig flot, men det er liljer jo som udgangspunkt altid.

  Det er en rigtig flot artikel de har skrevet om dig og dit skønne paradis i ugebladet Hjemmet. Den kan du godt være stolt over. (Du har godt nok mange jern i ilden.)

  Rigtig god dag til dig Claus.

  Samtidig en regnvejrs hilsen til Mors, Ringkøbing, odense og vores allesammens charmetrold Paw.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Fy for pokker hver er den pæn :-)

  SvarSlet
 6. Fy for pokker hvor den dufter :-) Den ligner den lilje, jeg havde i haven for nogle år siden. Bare én plante, men den duftede så stærkt og grimt (à la duften på dametoiletter på parisiske restauranter), at den blev forvist til allerbagest i haven. Derfra trængte duften imidlertid også igennem, så jeg ikke engang kunne have døre og vinduer åbne. Derfor blev den forvist fra matriklen. Dramatisk smuk var
  den imidlertid.
  Happy Lilium Gardening to you
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte - du lyder noget sart!

   Slet
  2. Ja, Claus! Jeg er på mine gamle dage desværre blevet ekstrem sart over for dufte. Det er ret træls - at jeg fx ikke kan nyde naboens blomstrende hæg for tiden lige på den anden side af hækken eller mine egne syrener eller mine blomstrende citrontræer eller eller eller. Hvis jeg skal være lidt positiv i den forbindelse, må jeg prøve at huske på, at det ikke altid har været sådan ....

   Slet
 7. En dejlig farve.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Min far havde i 1940erne,en lilje, der mindede om den viste skønhed, dog var den lysere og med mørke prikker. Far kaldte den for tigerlilje. Jeg mindes også dens duft som kraftig. Planten må på dette tidspunkt have været lidt af en sjældenhed. En dag far kom ud i kolonihaven, var den gravet op og borte. Man skal ikke prale af, hvad man har. Men den var smuk, som den du viser her på billedet Claus.
  Kærlige tanker fra det østjyske
  Bibi

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj, hvor trist.
   Jeg har selv i år måttet konstatere at mit bed er for pænt. Nogen har plukket alle Queen of Night tulipanerne med en sirlig saks ... øv. Der står 3 tilbage og stritter lidt ensomt imellem forglemmigejerne.

   Bedste hilsner
   Lisbeth K

   Slet
  2. For nylig så jeg en BBC udsendelse om kolonihavefolk i England. Det var bestemt ikke opbyggeligt. Her går man rundt og tror, at kolonihavelivet er så romantisk. Ifølge udsendelsen stjæles der imidlertid med arme og ben, og folks haver bliver vandaliseret, så de stakkels ejere kan sættes ud for 'manglende vedligeholdelse' og vandalerne dermed rykke længere op på de årelange ventelister - nogle steder helt op til tyve år så vidt jeg husker.
   Glædelig småsommer
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
 9. Hej Claus
  Jeg kiggede din nye bog igennem, og den ser virkelig god ud - smukke billeder og meget brugbar viden. Så den må jeg altså købe. Kan jeg få et signeret eksemplar, hvis jeg køber den gennem Klematis-siden? Ellers vil jeg støtte min lokale boghandler:-)

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 10. Den er meget smuk,og jeg vil gerne have den.hvis jeg kan finde den .
  Kh Heidi O.

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  jeg har nogle liljer der ligner og de har nu stået i samme krukke i 2 år og er gudeskønne på terassen når de blomstrer.i år har jeg givet krukken 5 cm claus dalby jord oveni og de gror fint.
  hilsen ANne Marie Christensen

  SvarSlet
 12. Jeg mener at det danske navn for liljen er pragtlilje og det skulle være en af de senest blomstrende liljer i haven.

  Med venlig hilsen

  Hanne Lilleskov Christensen

  SvarSlet