Kender I mon denne skønne storkenæb?

Det er den første, der blomstrer her i haven, og det særlige ved den er, at det er en knoldvækst. Geranium tuberosum hedder den da også på latin.

 

20140518_133317

 

Den spreder sig villigt og kan komme til at danne hele tæpper. Omkring midsommer visner den ned og forsvinder fra jordens overflade for så at dukke op syv otte måneder senere igen.

11 kommentarer:

 1. Jeg kender den ikke, men hvor er den da fin!

  SvarSlet
 2. Er der nogen som ved om man kan købe corbea klokkeranke som udplantingsplanter i bilka i år, det kunne man nemlig sidste år. Mine som jeg har sået er blevet dårlige. Anne

  SvarSlet
 3. Ja, den er nuttet. Desværre har jeg ikke kunnet få gang i den hverken fra frø eller knolde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Den kan du få hos mig på lørdag.

   Slet
 4. Den er godt nok køn. Mange tak for et fantastisk inspirerende foredrag i går. Jeg er fuldstændig "fanget" i blomsteruniverset og kan slet ikke komme ud af det igen:). Mange tak. Hilsen Dorte

  SvarSlet
 5. Den har jeg, tak for navnet.
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Min farmor kaldte den for forårsnæva - ved vi havde den med hjem fra Sverige så om det er noget lydsprog eller dansk/svensk hjemmebryg, ved jeg ikke :-) Har lige købt Geranium pratense Midnight Rider :-) Boblede jo helt over i weekenden!

  SvarSlet
 7. En helt vidunderlig farve. Men, nej, jeg kender den ikke.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Geranium hører til en af mine yndlingsblomster. Den viste kender jeg ikke, lyder spændende og ser dejlig ud. Den må jeg kikke efter.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 9. Den er så smuk og undgik ikke at blive bemærket af mig :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet