Kraftige kallaer

Kallaerne her har jeg haft et par år. De overvintrer i det opvarmede væksthus, og år for år bliver de kraftigere og kraftigere.

 

claus20140521_123345

 

claus20140521_123210

 

Den tid, hvor man udelukkende forbandt hvide kallaer med begravelse og bårebuketter er vist ovre. Eller?

 

claus20140521_123242 claus20140521_123259

 

claus20140521_123223

 

Jeg glæder mig over kallaerne mange gange dagligt, når jeg passerer dem ved bagdøren. Og heldigvis dukker der hele tiden nye knopper frem.

20 kommentarer:

 1. Jeg synes, det er sådan en smuk og elegant blomst. Smuk i al sin enkelhed. Værdig til at markere livets store øjeblikke - og også til det sidste farvel - for mig er den livsbekræftende og håbefuld!

  SvarSlet
 2. De er bare flotte. Jeg overvintrer også min kanna, som jeg har klippet helt ned. Nu skyder den påny, men den er bare en lille bitte sag endnu og er kun ved at skyde med blade. Men man skal måske ikke klippe den ned?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte - hvis man har mulighed for at overvintre frostfrit, ville jeg ikke klippe ned.

   Slet
 3. Jeg elsker callaer, og dine er meget smukke!

  SvarSlet
 4. Har altid syntes den er en elegant blomst, jeg har nu aldrig tænkt på den som begravelsblomst.
  Jeg kan ikke selv overvintre den så jeg nøjes med at nyde den "udenbys".
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Kallaer forbinder jeg med Sydafrika, hvor de vokser vildt fx ved fugtige klipper ved havet og slet ikke med begravelser.
  De er utrolig flotte i dine krukker.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Der er noget stateligt over Calla. Den sortviolette blev bundet som brudebuket og knaphulsblomst, ved et bryllup jeg var til. Det var enkelt men havde en smuk elegant effekt over sig. Dine hvide er eventyrlige.Kh. Iris.

  SvarSlet
 7. Vi hadde hvite kalaer( sammen med gule ranunkler) i brudebuketten vår, kjøpt på Campo di Fiori(Blomstertorget) i Roma i aprilmåned for 17 år siden, så for meg er den så definitvt ikke noe begravelsesblomst! Jeg så dem samtidig vokse ved en liten fontene/basseng på Forum Romanum i Roma - så vi har KUN lyse og glade minner fra den blomsten her hos oss:-)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 8. Hvor er de smukke. Gid jeg havde sådanne pragteksemplarer! Jeg har fornylig pottet et enkelt løg (eller er det en knold?) op jeg har fået af min mor, og den er netop dukket op til overfladen. Desværre tror jeg ikke den er hvid, men nok bliver den smuk.

  Kan det ikke passe kalla minder om blomsten på italiensk ingefær? Jeg har set dem blomstre hos andre, og var hensat til mere eksotiske himmelstrøg. Der er også noget magisk over at skulle brede bladene til side for at afsløre herligheden, eller skulle jeg sige hemmeligheden, af en blomst. Jeg har selv haft it. ingefær i hen ved 8 år og aldrig set den blomstre, men i år tror jeg de gør det, måske fordi de har fået en ny placering. Kom små knopper, kom, bliv til blomster, her hos mig.

  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene - sammenligningen med italiensk er ikke helt forkert. Kh Claus

   Slet
  2. Hej Claus. Nemlig!

   Men nogen længerevarende prydblomst er det nu ikke. De italienske ingefær blomstrede fint, men kun i få dage, før de klaskede sammen. Bladene er og bliver attraktionen ved den, og så kan blomsten minde én om at leve lidt mere i nuet.

   Håber vi ses i din have! Lene

   Slet
 9. Jeg tager mine op og overvintrer knoldene sammen med georginerne. De er alle godt oppe af jorden. Dog er de langt fra så langt fremme som dine skønheder

  Charlotte

  SvarSlet
 10. Jeg har kun haft dem som potteplanter indendøre - og det varede kun et årstid, Men disse - bedårende hvide eksemplarer - er meget kraftige og frodige. I mine øjen er hvidt altid pænt - ikke kun til begravelser.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. De ér og forbliver en begravelsesblomst i mine øjne . . ;) Men det gør dem jo ikke mindre smukke at se på og du har nogle flotte eksemplarer, Claus . . :)
  Thue Siem

  SvarSlet
 12. Nej, hvis man har mange plukker man dem og putter dem I badeværelset. Jeg gad vide om de kunne overvintre med megen dække

  inger

  SvarSlet
 13. Jeg er helt syg med den hvide kalla, så meget , at den var hovedblomsten i min brudebuket. Dine ligner dem man ser i Sydfrankrig.når du skriver opvarmet drivhus tænker jeg hvor mange grader mon du har? Jeg har haft mine til at overvintre i kælderen. Men det var nok for varmt for der kom ikke blomst i. I år har de overvintret i drivhuset med halm om, håber at se blomster i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina - cirka 5 grader. Kh Claus

   Slet
  2. Kære Claus mange tak, det giver mening, de vil nok helst have det lidt køligt for at blomstre

   Slet
 14. Min kalla står ude hele året den er plantet i ca. 40 cm dybde ved en sydvest vendt mur. De blomstrer fint hver år lige nu står den med 7 blomster og der er mindst 10 mere på vej

  SvarSlet