Malerisk forfald

Der er altså ikke noget som papegøjetulipaner, og jeg synes, at de er så malerisk flotte, lige før de falder.

 

claus20140517_182413 claus20140517_182612
claus20140517_182620 claus20140517_182512

 

Her er det ’Webers Parrot’ i selskab med den lyserøde skæm Chaerophyllum hirsutum ’Roseum’.

 

claus20140517_182534

 

Er det ikke et fint match?

19 kommentarer:

 1. Jo de er altså rigtig smukke - jeg har nogen der ligner meget dine, og som er lagt i 2012, de blomster for anden gang i år, men pudsigt nok er de ikke så kraftige i farven som det første år de blomstrede, men til min glæde er de næsten alle kommet op i år.
  Skøn forårs aften til alle
  Susan Sigvardsen

  SvarSlet
 2. Lette og luftige og yndige i farven. Den smukke grå (?) væg er nu også en perfekt baggrund, som understreger blomsternes yndighed.

  SvarSlet
 3. Ja, det var virkelig flott! Det er også viktig at blomster også "dør" på en vakker måte! De står jo like lenge halvdøde ute i bedet, som i knopp og i blomst! Den tulipanen fikk jeg også lyst på! (Og skjærmblomsten!)

  Takk for all gode tips – hva har jeg ikke lært og blitt oppmerksom på av deg! Og aller best, du oppgir alltid det eksakte(!) navn på blomstene du viser (du har stor plantekunnskap, rett og slett :-)) Takk for at du deler alt sammen med oss! Det er så nyttig når vi vanlige dødelige skal forsøke å skaffe oss alle skjønnhetene på egenhånd!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 4. smukt, synes også at tulipaner i forfald er skønne

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Nogle bemærkelsesværdigt smukke Papegøjetulipaner. En flotttt buket med den kniplingsagtige skærm. Kh. Iris.

  SvarSlet
 6. Tulipaner er smukke i alle stadider, en skam man er nødt til at klippe frøkapslen af, den er så fin når den er tørret.
  Må jeg komme med et spørgsmål ud i æteren?? Jeg har set et mystisk træ jeg ikke kan finde ud af, hverken vhja bøger eller Google. Det blomstrer med de smukkeste lyseblå blomster der sidder i oprette aks, den enkelte blomst er i facon som en strepcoarpusblomst og dufter meget kraftigt parfumeret, en af de andre gæster sagde kvalmt om lugten. Bladene er næsten ikke kommer endnu. Træet står i "Den gamle arrest" i Vejle, og er ret stort og dermed formodentlig ret gammelt.
  Er der nogen der har en ide om navn så vil jeg være meget glad.
  Mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne det være en California-syrin? (en Ceanothus)?

   https://www.google.no/search?q=Ceanothus+Southmead&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Mut6U4jeNIXnygPMhoD4BQ&ved=0CDAQsAQ&biw=2558&bih=1228

   Hilsen Annette

   Slet
 7. Nydelig bukett!
  Tulipaner er aller finest rett för blomsten springer ut og rett för den visner synes jeg:-)

  SvarSlet
 8. Hej Gunvor. Kan det være ' Kejsertræ' som har hestekastanje lignende blomster. Blåviolette ?

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Jo, en rigtig dejlig buket ........ og en dejlig trædims på det nederste billede.

  SvarSlet
 10. Enig, fuldstændig vidunderlige :-)

  SvarSlet
 11. Fin kombo! Ja, tulpaner är som vackrast när de är lite övermogna. I år har mina tulpaner i trädgården haft en låååång period efter sin peak, så jag har fått njuta länge!
  Kram
  Elin
  P.S. Försökte köpa "dina" rosenbågar på Bilka häromdagen men fick besked att de inte finns mer - synd!!

  SvarSlet
 12. Guud jeg troede det var Green Wave - men de kan osse ligne til forveksling. Lod mærke til at Bjerg hulsvøb duftede lidt grønt af æble - et stort plus - selvom de babylyserøde kniplinger er så yndige, at må gøre enhver bedstemor misundelig på naturens håndarbejde :-)

  SvarSlet
 13. Og hele arrangementet er meget malerisk og Karen Blixen værdigt! Claus, han kan, kan han. Det er skønt at se blomsterne indordne dem, som velopdragne skolebørn under dine kyndige hænder.

  SvarSlet
 14. Smuk buket Claus!
  Og så lige en stolt bemærkning: Mine frø i den sidste lille potte med Akeleje "Deep Ruby" har sat to små meget spæde spirer. Men så er de på vej :-) Det skal nok blive godt.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 15. Haps tusind tak for hjælpen. Det èr et kejsertræ, Paulownia tomentosa, Jeg har liige tjekket en ekstra gang, nu havde jeg et par navne at gå efter, og det er et kejsertræ. Det står at det faktisk kun blomstrer efter en mild vinter fordi blomsteranlæggene nemt bliver skadet i frost. Så det har en sjælden "begivenhed" vi så og duftede.
  Tak for hjælpen, det var hurtigt service Gunvor

  SvarSlet
 16. Hej Gunvor.
  Glæder mig over at kunne hjælpe og at du har haft en så dejlig og sjælden oplevelse.
  Bh. Iris.

  SvarSlet