Ud med saksen

Nu er det hornviolerne, det gælder!

 

20140527_112953

 

Jeg har tidligere fortalt om, hvor meget vi anvender saksen i staudebedene, men også i havens krukker, bliver den flittigt brugt.

 

20140527_113006 20140527_113142

 

Lige nu står hornviolerne flottere end nogen sinde og danner nærmest små buske, fordi de er plantet i ’Claus Dalby Krukkemuld’ med langtidsvirkende gødning.

 

Anvender I den?

 

20140527_113115

 

Men ... Nu får de saksen at føle. De bliver klippet ned til en tredjedel, og inden længe skyder de igen. Om en lille måneds til vil det være et helt frisk flor.

 

Planter man ikke i ’min’ jord, er det vigtigt at gøde for at få planterne i gang igen.

25 kommentarer:

 1. Ja jeg planter i "din" jord - og kan endnu engang kun anbefale den, blomsterne bliver simpelthen så store og fine. Mine hornvioler står også på deres højeste lige nu og bugner ud over krukkernes kanter - sådan rigtig Claus Dalby´sk :-). Men tror da nok lige, jeg er nødt til at gå og bruge resten af dagen på at tage mig sammen til at "barbere" dem, det er jo næsten ikke til at nænne at klippe alle de fine blomster af!

  SvarSlet
 2. Hej Claus, ja selvfølgeligt er der kun "din" krukkemuld her på matriklen og selvom der er lidt langt til Bilka tager jeg gerne turen. Jeg har været med lige fra første sæk og bliver hvert år bekræftet i hvor godt et produkt det er. venlig hilsen Lise

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Vores hornvioler stod også rigtig flot, men at vi tog 3 dage til Mors, var mere end de kunne tåle, så nu leder vi efter et par tvillingeblomster til at afløse dem. Bilka havde dem desværre ikke i lørdags.
  Alt i vores krukker er plantet i CD-krukkemuld og det hele gror lystigt. Når sommeren er ovre, er jorden stadig fin og porøs, men selvfølgelig uden næring. Det bliver til mange poser jord hvert år, men vi synes planterne kvitterer med mange blomster.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 4. Hej Claus! Jag använder din jord när jag kan, men i år hände samma sak som förra året; när jag väl lyckades ta mig till Danmark och Bilka (Ishöj) så hade jordpåsarna en "expiry date" som var dagen efter... Jag köpte sex påsar i alla fall och planterade upp snabbt, men hade köpt många fler om de hade varit färskare! För resultatet blir verkligen bra, och jorden är underbar att arbeta med, så lätt och porös.
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 5. UUh jeg har næsten købt mig fattig i CD krukkemuld, som er det bedste til krukkeblomsterne og
  så behøver jeg ikke at bekymre mig om at gøde de mange krukker. Hornviol er en af mine favoritblomster og de står rigtig flot lige pt., men jeg må hellere følge dit råd og klippe dem ned så jeg igen kan få glæde af dem ...har en sort med et lille gult øje, den er så smuk. Hilsen Lene

  SvarSlet
 6. Fint tip Claus. Mine er godt nok afblomstret nu, men jeg prøver alligevel om det kan hjælpe dem lidt på vej...

  Og så MÅ jeg bare lige pippe lidt, som nys hjemkommen fra Chelsea Garden Flower Show i London! Hvilken oplevelse. Det var jo som at tage på festival!
  Jeg kan sige til de trend-interesserede at i år er det digitalis, akelejer, skærmblomster, pastelfarver, digitalis, græsser, digitalis og digitalis! Så smukt og meget lokkende ... man fristes til at spørge om de alle har kopieret dig Claus.
  (Jeg har et par ønsker til Bilka, men hvor skal jeg lægge dem? Nu og her, eller næste gang du spøger os her på bloggen?) Jeg er vildt imponeret over det show - som naturligvis ligger langt fra hvad almindelige dødelige kan opnå i en have, men ikke desto mindre meget inspirerende og en virkelig god oplevelse. Tænk bare, for at kunne præsentere deres blomster havde udstillerne fået alle deres blomster til at blomstre netop nu, også selvom det hverken er rosen- eller tulipansæson - og da slet ikke narcissæson. Men det har ikke bremset dem. Fantastisk at opleve sådan et overdådigt flor af blomster fra alle årstider på en gang. Selv køkkenhaver var repræsenteret med pralbønner og kål, der så ud som om det var august.
  Det meste er aldeles urealistisk og pompøst men absolut en uforglemmelig oplevelse, som man nok kan høre på mig :-)

  Jeg venter med at læse bagud på bloggen til i morgen, jeg er nemlig ikke helt ovenpå endnu ... det er voldsomt strabadserende at stå der blandt henved 100.000 mennesker en hel dag og se på blomster.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - ja, der er utroligt inspirerende at se de imponerende showhaver. Og helt fantastisk er det, at designerne kan få blomstringen til at passe!

   Slet
 7. Jeg kunne ikke drømme om at købe andet. Det er simpelthen det bedste man kan få fat i!!
  Der er i år et lille men..., kan det passe at der kan være nogle poser med jord som måske ikke er ordentlig varmebehandlet?! Der kommer nemlig nogle mystiske kornstrå op overalt hvor jeg har brugt krukkemulden. .....Kan det passe?!
  KH Lise Brauner

  SvarSlet
 8. Hos os har rådyrene klaret det med tilbageskæringen af hornviolerne ;-)

  SvarSlet
 9. Kan man gøre det samme med stedmoderblomster?
  Vh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lotte - prøv! Her har jeg ikke den store erfaring, men jeg er ret sikker på, at resultatet ikke bliver ligeså godt.

   Slet
 10. Mine er efterhånden lidt ranglede så det ville kun være godt for dem at blive klippet lidt tilbage. Jeg må ud med saksen. Tak for tippet

  SvarSlet
 11. Ja tror da nok lige jeg kender den...har slæbt mig en "rygondt" til at slæbe til huse af denne muld. Gider ikke rigtig plante i andre produkter:)

  SvarSlet
 12. Den bedste krukkemuld på markedet. Har brugt mulden i flere år og man ser hvordan blomsterne trives.Her på det sidste har jeg købt blomster og muld til gave, og med stor glæde.

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Tak for tippet. Det er vel derfor, jeg kan lide at følge din blog. Man bliver både inspireret, men får også brugbare tip. Jeg bruger saksen flittigt i bedene og har brugt din krukkemuld med i 2 sæsoner med stor succes :)

  SvarSlet
 14. Om jeg bruger din muld? Det er vel nok den (...dig og Anne Just) der er skyld i at jeg fik blod på tanden med haven igen. Havde i flere år forsøgt mig med lidt blomstersåning og køkkenhave, men opgivet det hele lidt igen pga af det ringe udbytte.

  Så kan det nok være jeg fik lært noget om vigtigheden af teknik, muld, temperatur og lys mv. ved at læse i "Den levende have" og her på bloggen mm. der fik mig til at prøve igen sidste år. Min helt store succes var frøsåning af kæmpeverbena, prikling og atter prikling, der var nok 100 planter tilsidst. Jeg kunne næsten ikke få armene ned igen.

  Jeg plantede mange andre vækster i potter, og jeg havde mit eget lille uforglemmelige og frodige univers i baggården, hvor jeg bare skulle vande, fordi gødningen var ordnet. Nemmere bliver det ikke.

  Jeg forsøgte mig også udi champost, når turen ikke lige gik til Bilka, og det kan jeg godt anbafale i mangel af guld-krukkemulden.

  Hilsen fra Lene

  SvarSlet
 15. Mine hornvioler står stadig fantastisk flot i din krukkemuld, men de får saksen om en ugestid.

  SvarSlet
 16. Er det muligt at gentage processen, eller er det "kun" muligt een gang?

  SvarSlet
 17. Ja jeg ku da ikke drømme om at bruge andet - sagt med stemme som Yvonne ;-)
  L var i gang med at datosortere mulden da de alle var over 3 mdr gammel.
  Jeg tænkte på dig da jeg så Dame Maggi Smith havde malet en havenisse til Chelsea ;-)

  SvarSlet
 18. Den nisse vil jeg gerne se, for det er gået hen over mit hoved. Har du et tip til hvor på nettet man finder den Cindy? (der kommer temmelig mange hits på Maggie Smith, som er en stor favorit hos mig).

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 19. http://blogs.canoe.ca/parker/news/is-elton-john-really-worth-10-maggie-smiths/

  Jamen det kan du tro Lisbeth :-) Hun og Helen Mirren er mine britiske yndlingsskuespillerinder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Cendie!
   Sjov læsning - tilfældigvis har showet i år fremvist det største antal skulpturer nogensinde. Der var flere udstillere med mere kunst end have... måske simpelthen en tendens. Men havenisser så jeg absolut ikke.

   Både Maggie Smith og Helen Mirren er fabelagtige, men der er nu rigtig mange gode engelske skuespillere, som efter min mening er lidt bedre til at variere deres spil og deres roller end mange danske er.

   Kh. Lisbeth K

   Slet
 20. Kære Claus
  Det er da en forrygende ide, som jeg vil afprøve, for mit hjerte bløder nemlig hvert år ved denne tid når jeg smider de frodige, men ranglede hornvioler på komposten.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 21. tilmelding til åben have :)

  vh
  ingesturich@icloud.com

  SvarSlet
 22. Så fik jeg klippet mine hornvioler - det gjorde næsten helt ondt for den stod med masser af blomster og knopper, men satser på at det er en investering.

  SvarSlet