En drøm af en have

Haven her er sådan én, man kun kan drømme om! Den er så fortættet og blomsterrig, at man føler, at man nærmest går rundt i en lille djungle.

 

20140612_064321

 

20140612_065320

 

Jeg er så glad for og stolt over at få denne have med i Romantiske haver, for den lever virkelig op til bogens titel.

 

20140612_174936

 

Mange har nok gættet det; det er Nettes lille have fra bloggen af samme navn.

 

Jeg holder så meget af Nette for hendes vid og bid, hendes dejlige humor og skønne grin. Og Nettes utallige kommentarer her på bloggen er virkeligt værdsatte.

 

I går var jeg i Nettes have ikke mindre end tre gange. Først fra morgenen af; klokken seks. Dernæst midt på dagen og så i går aftes.

 

20140612_175717 20140612_062947
20140612_175159 20140612_175348

 

Når som man jeg helst fotograferer i mod- eller sidelys, bliver man nødt til at komme flere gange, hvis man vil have alle vinkler med. Og det vil jeg selvfølgelig, når en have er så skøn som denne.

 

20140612_174303

 

I går aftes var det det dejligste vejr, og Nette inviterede på middag midt i sit velduftende paradis. Det er vel unødvendigt at sige, at vi i den grad hyggede os.

 

20140612_175034

 

Én ting er, at Nette har en udpræget sans for at indrette sig hyggeligt; en anden, at hendes planter strutter af sundhed. Roserne er i så god kondition, at mange ville blive helt misundelige.

 

20140612_174035

 

Den store blomsterrigdom og sundhed tilskriver Nette alene Ernst Jensens bog Et liv med roser, hvori Ernst giver den ultimative opskrift på, hvordan man virkelig får roser til at trives.

 

Jeg bruger samme ’recept’, og nu glæder jeg mig til snart at komme hjem for at se, om mine roser kan måle sig med Nettes!

 

20140612_174723

 

Men nu skal jeg lige nogle dage til Sverige. På vej op gennem Nordsjælland skal jeg dog nå et par danske haver først. Vender tilbage ...

 

Husk, at besøge Nettes blog.

 

20140612_080103

43 kommentarer:

 1. Også vakker! Elsker nettopp den jungelstemningen! Det er den jeg setterstreber selv - men ikke så lett!
  Nydelig farvehodning! Og skulle gjerne hatt hatt navnet på noen av rosene - men de kommer kanskje i boken din om romantiske hager?

  Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. På bloggen netteslillehave skriver Nette en masse om de roser hun har i haven.

   Slet
 2. Kære Claus

  Sikken et drømme paradis du har besøgt.

  Jeg har fugt Nette her på bloggen siden 2011 og sikken en udvikling der er sket.

  Hun har formået at skabe et fortryllende paradis på blot 200 m2 og på ganske få år, så man næsten taber vejret.
  Hun har knoklet, slidt og slæbt jord, krukker og planter hjem til den store guldmadajle. Man har kunne følge hendes ærgrelser når dyre krukker er gået til iløbet af vinteren, ligesom det var hende der fortalte mig om den skrækkelige stængelsyge i roser for et par år siden.
  Men også hendes ulige kamp med at der ikke er plads til flere plante og de så alligevel hopper som kakerlakker op i vognen når hun begiver sig afsted på tur. Tror det er et problem vi alle kender til.
  ( Sidst jeg var afsted lod vi traileren blive hjemme, skulle jo bare kikke, straks hoppede der 29 roser ind i bilen og lidt andre småting, men flotte og store sunde roser til 40 og 60 kr stk, var ikke til at modstå):

  Nette, du har kan være mega stolt over det paradis du har skabt.

  Rigtig god dag både til dig Claus og Nette.

  Stort knus og kram herfra det midtfynske, Pia

  .

  SvarSlet
 3. Øj,øj,øj! Hvor smukt. Ren midsommer idyl. Nette - jeg er en anelse misundelig på din lille idylliske og helt igennem romantiske plet.
  Hvor har du haft en skøn dag med Claus. Ærgerligt at tourbussen ikke kom med forbi dig :-)

  ...De der digitalis. Suk. Skønne! Jeg tror lige jeg skal svælge lidt i billederne én gang til.

  Knus til både Claus og Nette fra Lisbeth K

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn blomsterjungle!

  Hvor mon jernstativet til højre i øverste billede kan skaffes?

  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. De havde det på et tidspunkt på Aldershvile Planteskole, men jeg tror producenten er lukket. Du kan jo ringe og spørge.

   Slet
  2. Ja, det kunne jeg jo. Hvis det er tilfældet så er CD stativet jo altså også fint, det er slet ikke det :-) Men der er noget med de kroner jeg godt kan lide. Tak for dit svar. Lene

   Slet
 6. Hej Claus,
  Du skal have stor ros og tak for, at du tager os haveglade folk med på haverejse. Jeg har selvfølgelig fulgt med, og glædet mig over de mange smukke indlæg, du har lavet. Du har i sandhed et dejligt arbejde. Ikke mindst fordi du har mulighed for, at mødes og tale om have med så mange spændende mennesker.
  Som mange andre, har jeg også med glæde og stor fascination fulgt Nette og hendes lille have på bloggen. Dejligt er det nu igen, at se friske billeder fra haven, set fra andre vinkler og med nye briller. Jeg glæder mig rigtig meget til, at læse om Nettes haveeventyr i din bog. For selvom jeg er en dreng, kan jeg vel (også) godt ønske mig en frodig og romantisk eventyrhave...
  Fortsat rigtig god tur,
  Mange kærlige hilsner fra Mathias

  SvarSlet
 7. Sikke en stemning, den er da helt fortryllende. Jeg har da godt nok også fulgt lidt med på sidelinjen på nettes blog. Og jeg vil godt rose dig nette for den helt vidunderlige have du har fået skabt. Det kan da vist godt kaldes en lille perle. Selv nyder jeg da godt nok også rosernes og pæonernes himmelske duft. Den duft synes jeg gør noget helt specielt for en have.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 8. Jep. Det virker stadig, også nu her hvor jeg for anden gang i dag lige skulle "nippe" lidt til billederne fra Nettes have ...

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Sikke stemningsfyldte og romantiske havebilleder. Man kan jo nærmest dufte roserne (Rose de Recht bl.a. ) på billederne ... øh eller er det mon min egne her lige uden for jeg får i næsen. Skønt er det hele ihvertfald. Bliv endelig ved, men glem ikke at nyde din egen have også - inden vi ser os om er vi midt i de mørke vintermåneder igen.

  Claus har netop tilbagesendt mail fra dig ang. vundet havebesøg :-)

  bedste havehilsner fra

  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 10. I sandhed et romatisk paradis. Jeg kan slet ikke stå for de pink, lyserøde, mellemrøde farver. Dejligt at følge med i tilblivelsen af haven. Jeg kan godt forstå, at den er selvskrevet til din bog om romantiske haver.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. En eventyrlig yndig have Nette, tak at vi måtte kigge med. Kh Iris.

  SvarSlet
 12. Verkligen romantiskt o fint! :)
  Ska gå in o kika på bloggen.

  Hälsningar Ewa :)

  SvarSlet
 13. Der er nu en helt speciel stemning over små kolonihaver og denne her er vist helt i særklasse. Haven kender jeg fra Nettes blog, men (på ingen måde for at kritisere Nettes fotograftalenter) lyset og vinklerne billederne er taget fra får den helt rigtige stemning ud gennem skærmen. Glæder mig til at se mere, når bogen kommer på gaden.

  SvarSlet
 14. Nette´s have er virkelig smuk og det er sjældent at se en have så dejlig, udelukkende i rosa toner. Jeg forstår det også fuldt ud, for da jeg faldt for roser var det også de rosatonede min have blev fyldt med, og endda rigtig mange af de samme som Nette dyrker. I dag kan jeg så slet ikke undvære alle de andre farvetoner i haven. Men jeg nyder hver gang at se Nette´s have og den helt særlige charme den udstråler!

  SvarSlet
 15. Hvor er det sjovt og skønt, at se det gennem din linse Claus:-D - Se Nette du kan være ganske rolig. (du ved hvad jeg taler om;-) )
  K.Gro

  SvarSlet
 16. du forstår altså også at få de skønneste stemninger frem i dine billeder. det ser virkelig fantastisk frodigt og sundt ud i Nettes have. kan næsten dufte det.

  SvarSlet
 17. Smuk smuk have,. og virkelig dejlige billeder.. Desværre fik jeg her forleden den kedelige nyhed at "recepten" til smukke og sunde roser er trukket ud af markedet. Baymat Ultra og Calypso er åbenbart ikke salgbar mere.. Jeg arbejder ved en forhandler til produktet og vi har ikke mere og kan ikke få mere.. Noget med at man har fundet ud af at produkterne kan være skadelige... :( Er der andre der også har hørt dette?

  SvarSlet
  Svar
  1. I følge producenten kommer der et nyt Baymat til sæson 2015. Naturligvis kan produkterne var skadelige. Det er vigtigt at følge forskrifterne på pakningerne.

   Slet
 18. Hej Claus.Smukke billeder fra Nettes lille have.Har selv haft fornøjelsen at besøge have...........men desværre før alle de skønne roser blomstrede.r
  Følger din færd rundt til alle de skønne haver du besøger..............det må bare være et vidunderligt job.kh Jette

  SvarSlet
 19. Kære Claus og Nette.
  Hvor er det skønne billeder af en helt vidunderlig have. Jeg havde gættet på Nette, da jeg så alle de "frække" planter, der kunne kun være SÅ mange krukker m. m. hvis planterne selv var hoppet op i kurven:) Dine billeder , Claus, yder haven retfærdighed. Den er endnu smukkere end jeg troede.
  Nette, du kan være vanvittig stolt over din have. Den er helt overdådig. Det har været sjovt at følge alle dine anstrengelser på din blog. Du har virkelig slæbt. Vi rejser gerne langt for at se den, hvis du en dag holder Åben Have.
  Kærlig hilsen til Jer begge to fra Eliane

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  TAK.
  Mvh. Maiken

  SvarSlet
 21. Nette, sikke et paradis du har skabt med dine 2 små hænder! Hvor er det ganske fortryllende, frodigt og struttende af sundhed! Kan simpelthen ikke "rose" dig nok :-) Håber vi render på hinanden ude på Aldershvile :-)

  Kære Claus
  Tusinde tak for de bjergtagende slå-al-luft-ud-af-mig billeder - det er som en frisk brise over sindet. Du må lægge hovedet på puden med et smil hver aften, al den skønhed er ren forkælelse for sjælen. TAK fordi du deler med os skønhedshungrende havetosser <3 Der bliver noteret nogle idéer hos os begge. Knus og forsat rigtig god tur

  SvarSlet
 22. Tusind tak til jer alle for de meget søde og positive roser. Dem kan man aldrig få for mange af ;-) Det er helt overvældende. Stor tak til Claus fordi han fik min have til at tage sig så fint ud. Jeg tror, at han ville kunne få en vissen kløvermark til at se vidunderlig ud. Og Claus kommer ikke sovende til det. Jeg troede det var lyv, da jeg erfarede, at han susede rundt i min have få minutter over 6 om morgenen for så at tage ud og fotografere andre haver og vende tilbage flere gange i løbet af dagen. Jeg er også benovet over at være kommet i fint haveselskab med alle de andre vidunderlige haver, som vi har set billeder af de sidste mange dage. Nu glæder jeg mig til at se de næste haver fra Claus's fotosafari rundt i Europa.

  SvarSlet
 23. Hvor er det nogle smukke billeder, af en skøn have! Imponerende at der kan skabes så meget frodighed og skønhed på så forholdsvis lidt plads, og der er plads til at sidde og nyde også! Har set Nettes lille have hos Jette-Mit lille gods, og husker at der også på det tidspunkt emmede af romantik, og i dag måtte jeg se Nettes blog, som da omhandlede roser, uha, de er begyndt at snige sig under huden her, så fornøjeligt(det havde jeg ikke troet)
  Tak for kiggene til jer begge!
  Mange hilsner Anette
  (ps tillykke Nette)

  SvarSlet
 24. Glæder mig vildt meget til din kommende bog om romantiske haver.
  Kh Susanne, Nivå

  SvarSlet
 25. Åh hvor SMUK altså!! Jeg sidder med et kæmpe smil og nyder synet og analyserer. Det virker rigtig godt når man holder haven i udelukkende lyserøde og hvide blomster....hm... jeg kan nu slet ikke begrænse mig til få farver. Men det ser faktisk bedst ud det kan jeg godt se.

  SvarSlet
 26. Dette indslag er perfekt timet for mig. Vi har i dag en 5500 kvm landbohave, som er lige ved at være der. Nu overvejer vi at skifte den ud med en mikrohave i byen (grund 700 kvm incl hus og diverse) - det har givet mig mange tanker om favel haveliv. Billederne fra Nette´s have har dog fået mig på andre tanker. Jeg kan godt lave noget lækkert på lidt plads. Tak for billederne. Jeg vil følge Nette´s blog og stjæle idéer med arme og ben.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe 700 m2 er jo en slotspark i sammenligning med min lille plet ;-)

   Slet
 27. Specialt flot ser det ud med alt det grønne som en flot kulisse for alle de smukke blomster. Og så synes jeg, det er så dejligt at se, hvad der kan gøres på et meget mindre areal, end mange andre haveejere har at arbejde med. Det er ikke ment som kritik af nogensomhelst :-)

  SvarSlet
 28. Jeg gættede det ved første billede! dejligt at se haven gennem din linse, Claus.

  SvarSlet
 29. Kære Claus.

  Nettes have er een af de mest oplagte fotomodeller til din nye bog, for mere romantisk have kan man næsten ikke forestille sig. Udover at være romantisk er den meget feminin og utrolig charmerende med sin intime stemning. Nette kan bare noget med roser. Ernst Jensen er en stor læremester (også vores)- men derudover Nette har også et medfødt talent og en engels tålmodighed (host host!) Hun kan virkelig give enhver rosenavler præstationsangst.

  Kære Netchen.

  Jeg er SÅ glad for at din vidunderlige plet, kommer med i Claus` nye bog. Det har både du og din have virkelig fortjent. Din have bør alle kende. Det er SÅ pænt af dig, at du vil forære mig Kagehuset:o) Det sætter jeg overmåde stor pris på. Bliver dine havemøbler og din liggestol dig i vejen, skal jeg også hjertens gerne hjælpe dig af med det. Du behøves ikke takke, det er da det mindste jeg kan gøre....sådan er jeg bare!!!!:o)

  Gad vide om du også kæmper med vandslanger for tiden, Nette? Her er så tørt, at jorden slår revner. Det er een af de uskrevne haveregler her, at ligeså snart de små hjemmeavlede gnallinger er plantet ud, SÅ bliver vi ramt af hedebølge og tørkeperiode. Uanset hvad, så strutter dine fantastiske roser som altid af sundhed og velvære. Mange tak for synet til jer begge, Claus og Nette. Utroligt, at I sådan kunne hygge jer, når vi andre fra Tourtossebussen ikke var med:o)

  God jagt i det svenske, Claus. Er som altid meget spændt på, hvilke perler du finder.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 30. Igen tak for jeres fantastisk søde kommentarer, som jeg sætter stor pris på. Claus er en dygtig fotograf med en veludviklet sans for motiver ;-)

  Til Jytchen kan jeg fortælle, at jeg afgjort slås med vandslanger. Jeg har mange krukker og roser er mere tilbøjelige til at få "ting" på bladene, hvis de ikke får vand nok. Når det er sagt, må jeg indrømme, at jeg aldrig helt undgår dippedutter på bladene på nogle af roserne. Tro ikke det. Der er som bekendt nogle, der er mere modtagelige end andre. Selvom Claus og jeg hyggede os, efter at han havde suset rundt i flere postnumre hele dagen, ville medlemmerne i Tourtossebussen nok også have gjort det muntert. Blot var vi rendt ind i lidt pladsmangel i min lille have :-)) Som det fremgår af Claus' überlækre fotos, ville der have været nogle, som skulle have siddet oven i nogle rosenbuske.

  SvarSlet
 31. Sikke en skøn have... har ikke besøgt bloggen tidligere, men det vil jeg fluks gøre
  Elsker roser - måske kan jeg hente nogle fiduser

  SvarSlet
 32. En vidunderlig have. Det må være svært at undgå at få købt for mange planter med blot 200 m2. Jeg må kigge lidt nærmere på bloggen og se mere.

  SvarSlet
 33. Selvom haven er holdt i fortrinsvis lyserødt, så er den ikke spor "fimset". Tværtimod, den er rigtig smuk og levende. Mon det er de lime planter der giver den kant?? En fantastisk virkning i hvert fald.
  Men du godeste en viljestyrke Nette må have når hun er ude og pushe planter.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 34. Så smukke billeder fra Nettes have, som vi jo let kan genkende, når man læser med hos Nette. Hun har sans for roser og romantik og alt det andet midt imellem. Jeg kan levende forestille mig jer to sidde til middag uden for kagehuset :)

  SvarSlet
 35. Arhmn' Nette, du kan da ikke gå af med dit kagehus. Hvor skal du så trække ind når det regner?

  SvarSlet
 36. Det var dog den mest fantastiske have. Den kan jeg godt forstå du er vild med! Nettes blog skal besøges, det er sikkert.
  Blev faktisk helt rørt over at være med i haven gennem billederne, både skørt og dejligt på samme tid.

  SvarSlet
 37. Kære Nette
  ville have lagt en kommentar på din blog, men man skal logge ind som et eller andet og det har jeg ikke.
  Din have en bare drømmeskøn, kunne du overtale til at holde "besøgstid" så andre havetosser kan se vidunderet?

  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Nja, måske på et tidspunkt for få og udvalgte havetosser :-) Jeg har andet end roser, men det skal nok helst være når der er knald på roserne. Det er der lidt endnu, men andet flor er jo aldrig helt så overvældende, og jeg er begyndt at klippe stauder ned. Hvis jeg bliver modigere, end da jeg med bævende hjerte lukkede havelågen op for hr. Dalby, kan det da godt være ;-)

   Du skal bare tilmelde dig blogger for at kunne kommentere. Man behøver ikke at have en blog.

   Slet