Endnu en romantisk plet

I går formiddags besøgte jeg min gode hollandske veninde, Juke Hudig, der er kunstner. Hun har en af de mest charmerende og eventyrlige haver, jeg kender.

 

20140609_142724

 

20140609_114700

 

Forestiller mig, at det er en havegenre, som en del af jer vil synes om. Den lidt tilbagelænede og vilde stil uden rette linjer tiltaler mange. Også mig ...

 

20140609_121755

 

20140609_142550

 

Men som I har kunnet se af de seneste dages indlæg, er min smag ret bred, og det er sådan en spændevidde, jeg gerne vil præsentere i mine bøger.

 

20140609_121941

 

Kunsten her er at få tingene til at se tilfældige ud; det er ikke ligetil. Og I kan være helt sikre på, at der i den grad er en tanke bag alt, hvad Juke foretager sig.

 

20140609_144411 20140609_144415

 

Noget af det, der er med til at gøre stedet så smukt og personligt, er blandt andet de blåmalede skodder og døre. Den farve er ganske enkel så smuk.

 

20140609_142622

 

Nogle af jer vil nok huske, at jeg tidligere har skrevet om Juke, og I kan besøge hendes hjemmeside her.

 

20140609_142809

 

Ligger nu sidder jeg på færgen til Rødby og skal i aften overnatte hos gode havevenner på Møn.

 

20140609_122834

20140609_124152

 

I morgen går turen til Nordsjælland og efter et par dage drager jeg for en stund til Sverige.

 

20140609_122958

 

Onsdag i næste uge er jeg hjemme igen med tusindvis af skønne billeder. Glæder mig ...

 

20140609_123340

 

Jeg skal nok vende tilbage med billeder af nogle af de danske og svenske haver, jeg gæster.

23 kommentarer:

 1. Ih, jeg synes det er dejligt at se en have som kan defineres som romantisk, uden en masse ' dameopstillinger' af gamle vinduer, engle, zink, prismer, osv osv

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Jeg har endnu ikke set en have (eller et hus) fra din haverejse, hvor jeg ikke kunne tænke mig at slå mig ned .... i lang tid. Vidunderlig ser også denne have ud. Hus og have passer så flot sammen.

  SvarSlet
 3. Bliver vældig berørt over synet hos Juke!, og det er dejligt,1000 tak! Fortsat gode have-vandringer:-D

  SvarSlet
 4. Altså- det her er som altid så inspirerende og jeg tænker hele tiden, at den og den ide der kan jeg bruge - så Claus, tak for at give den mulighed til én der ikke lige har de muligheder for at få inspirationen on location :-)
  Fortsat god foto have tur
  Susan Sigvardsen

  SvarSlet
 5. Vilka vackra bilder, de 5 sista och den 4:e från början, tyckte jag så mycket om.

  Ha det gott/ Ewa :)

  SvarSlet
 6. Fantastisk du via dit job får set så mange skønne haver :-)

  SvarSlet
 7. Det er bare smukt, jeg kan også godt lide de blå skodder.
  Glæder mig til at se noget fra de svenske haver også, husker du tidligere har vist så mange smukke ting derovre fra.

  SvarSlet
 8. Der kunne man jo godt sidde en hel dag og bare kigge. Jeg er også helt pjattet med de blå skodder.

  SvarSlet
 9. Det er fantastisk at følge med i, hvad du oplever.

  SvarSlet
 10. Nok en nydelig hage- for en atmosfere! Og her var de jo litt mer "hjemmekoselig" - det liker vi også:-)

  Du skal ikke til Norge, da? (Vi har jo ikke så mange fine hager som dere andre–man har ikke dyrket hagekunsten like lenge, har ikke den samme hagekulturen, rett og slett! Men, jeg tror den kommer, vi begynner å våkne vi også! (selv om klimaet noen steder byr på litt problemer...!)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 11. Love the pictures are great. It has been a gift to visit your scrapbook, I invite you to visit mine and hope you enjoy this week's post, the Hindu landscaping and if you're not a follower I love you were, I hope in my elracodeldetall.blogspot bloc. com

  SvarSlet
 12. Aj hvor er det en smuk have med et dejligt hus. Blå er ellers ikke en farve jeg ville vælge, men det ser rigtig godt ud!!
  K.Gro - PS. hvor er jeg glad for, at din smag er så bred! ;-)

  SvarSlet
 13. En drømmedejlig have - både dejlig og til at drømme i. Skønt at se, at der også er plads til et par får. Jeg har heller aldrig oplevet, at du har bragt billeder af en have, som jeg ikke kunne tænke mig at færdes i.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 14. Skønt skønt skønt.
  Et rigtig dejlig og smukt sted.
  Pøj på farten.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 15. En fantastisk rejse. Hvor er det skønt, jeg ser hen til hver eneste morgen at åbne min mail og læse din inspirerende blog. Tak for det

  SvarSlet
 16. En have lige efter min smag. Og nu har jeg fundet farven til vores grimme brune skodder :-)

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  Det er vanskeligt at finde nye ord for alt det smukke du oplever,for dine professionelle fotos taler deres eget tydelige sprog,så dårende drømmedejlige. Og hvor er det spændende at du samtidig præsenterer ejerne af de bedårende skønne haver. Ønsker dig mange flere eventyrlige haveoplevelser/opdagelser. Knuzzzzzzzz Iris.

  SvarSlet
 18. Kære Claus.

  Poetisk stemningsfuld og helt helt vidunderlig have, som er meget malerisk i sit enkle udtryk. I love it.

  Ønsker dig god vind på farten, og glæder mig til flere dejlige havereportager.

  Rigtig god dag til alle derude

  SvarSlet
 19. Jeg falder også pladask for denne have. Noget af det skønne er de gamle krogede frugttræer som ikke bare lige lader sig eftergøre. Jeg tænkte faktisk på svenske haver da jeg så denne - måske også fordi huset er af træ. Ønsker dig god tur videre ud i verden. Hvor skal du se meget!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Får i/ved haver som denne giver bare lige et ekstra "velvære-skub".

  Jo vildere jo bedre, så er jeg helt med.

  ("...bred smag, det bliver en god dag!")

  Hvad er det dog for en skøn mørk rose på de sidste billeder? Jeg har kun en forkølet og omsorgssvigtet slyngrose i haven, og da jeg ikke er nået til kapitlet om roser i mit have-eventyr endnu. Men denne ser så lokkende ud, at jeg da stærkt overvejer om det er nu i denne sæson jeg når dertil, hvem ved?
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 21. Skodder er et brændende ønske - ihvertfald siden i sidste uge, men L er bare så svær at få overbevist! Er det mon en stjerne jasmin der ved døren? I så fald må der ha duftet helt fantastisk! Det er en skøøøøn have, så frodig og alligevel sart. Minder mig om følelsen af gamle kniplinger mellem fingerne. Sarte, men overdådige

  SvarSlet
 22. Og rigtig god tur videre ud - er selv fanget i kbh, ellers var du velkommen i præstø, kære ven. Glæder mig som et lille barn til flere haver - især fra mit andet hjemland. God vind og stort knus fra os begge.

  SvarSlet
 23. Vilka fantastiskt vackra romantiska trädgårdar du visar. Speciellt dina vänner med den fina köksträdgården med bikupor den var min favorit. Jag blir väldigt inspirerad nu vill jag bara ut i min egen köksträdgård och jobba. Allt gott Mari

  SvarSlet