Jeg lærer hele tiden noget nyt

Og det er jo det skønne ved at rejse rundt og se på haver. For eksempel er jeg flere gange stødt på en meget smuk historisk slyngrose med navnet ’May Queen’. Den har en særlig blårosa tone.

 

20140614_195841 20140614_194001

 

Det er den, I ser på billedet her. Ejerne fortæller mig, at den er hurtigtvoksende og rimeligt skyggetolerant. Desværre blomstrer den kun én gang, men det lever jeg gerne med, når det handler om en rose, der er så smuk som denne.

 

20140614_193942

 

Kender I ‘May Queen’? Jeg gorde ikke før denne tur.

 

Billederne her er fra Carina och Krister Svensson i Tomelilla.

23 kommentarer:

 1. Nydelig form på rosene, og sjelden blårosa farge, som du sier! Men kjenner den ikke!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 2. Sikke en yndig rose, - de ligner næsten nogen, der er foldet i papir.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Den yndigste rose er funden. Også et nyt bekendtskab for mig, og hvor er det et smukt eksemplar. Både hvad navn, form og farve angår.

  Knus og god tur hjem til Århus

  SvarSlet
 4. Kender ikke den smukke rose,men jeg har en rose i haven,som minder meget om den.
  Det er en rose,som har været i haven da min svigermor boede her.Jeg kender ikke navnet på den og har ikke kunnet opspore det.
  Dufter den rose du har fotograferet?
  Med venlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 5. Jeg anede ikke den eksisterede! - Er heller aldrig stødt på den i nogen bog om roser. Men den er rigtig smuk!! - Spørgsmålet er så om den dufter kraftig??
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg har googlet denne skønhed, og det ser ud til, at det er en rose, som vil frem her i livet. Dejlig ser den ud. Da jeg selv har begrænset plads - mildest talt - har jeg for lang tid siden besluttet, at sommerblomstrende roser ikke fik adgang hos mig. Men ingen regler uden undtagelser. Efter hvad jeg har kunne hitte ud af, skulle den have en let duft også. Og det er ikke så ringe, for jeg er af den mening, at roser skal dufte. Farven er helt skøn på dine billeder.

  SvarSlet
 7. Den rose er da helt fantastisk. Den kunne jeg let se som en blomstrende væg på et rionet I min have.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 8. En virkelig spændende rose - som jeg dog ikke kender. En smuk farve.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Jeg elsker roser med blårosa eller grårosa toner - mere end jeg elsker lyserøde og hvide. Jeg har kun én for det er jo begrænset hvor meget man kan have i krukker. Men jeg elsker min Twice in a Blue Moon.

  SvarSlet
 10. Meget smuk rose, som jeg ikke kendte i forvejen - kan forstå på Nette, at den også dufter, hvilket er krav for roser i min have :) Tak for mange skønne kig ind i de romantiske haver - tror, det bliver en helt fantastisk bog, du har gang i!
  Fortsat god tur!
  Kh Linda

  SvarSlet
 11. Igen en virkelig smuk rose. Hvor ville jeg ønske jeg havde mere solrig plads til at plante roser på end jeg har. Måske man skulle lave om på dele af haven.... Lige nu glæder jeg mig over mine egne roser: Falstaff, Rose de recht, Burgundy Ice, Königing dänemark, rapsody in blue, rose Gerbe og mit kæmpeekesemplar af Giselande de Filegonde. Så I vil sikkert give mig ret i at der "mangler" mange flere skønheder endnu hos mig ??

  Du fortjener ROSENDE Claus for al den tid du bruger på os her via bloggen. roser til dig fra mig

  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Jeg må råbe i munden på de andre at denne skønhed kender jeg heller ikke. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, mon ikke du skulle finde den til bilkas sortiment.

  Tak for en fantastisk rejse igennem de sidste uger. Det har været med stor fornøjelse at følge dit spor rundt i de mange forskellige romantiske haver du har besøgt.

  Nu venter dit egnet eventyr derhjemme, mon ikke der er sket en del i de uger du har været væk.

  Rigtig god tur hjem, Claus Tak fordi du deler.

  Knus og kram herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 13. Skyggetolererende og så flot, den kunne måske godt få en plads her i haven sammen med de andre 16 roser, der allerede vokser her. Roser kan man jo ikke rigtigt få for mange af, vel :-)

  SvarSlet
 14. Skønne billeder af May Queen! Det ser så godt ud når rosen er højt til vejrs og man kan nyde de yndige nikkende blomster nedefra.
  Jeg havde den i min 1. rosenhave, og jeg har nok taget dens skyggetolerance lidt for bogstaveligt, for jeg oplevede den ikke som meget hurtigvoksende. Den bygger sig op af en masse smågrene, som virkelig behøver støtte/opbinding, til gengæld et den tæt og blomstrer helt nede ved jorden, og det er der vist mange som sætter pris på. :-)
  Med havehilsen Alice

  SvarSlet
 15. Jeg har haft May Queen i flere år og den bliver stadig smukkere, som den læner sig ind over hønsegården. den er omtalt i Gustavssons rosenleksikon som en Wichuriana og dermed kraftigt voksende. Den kolde nuance i blomsterfarven ligner ikke andre roser, jeg har.

  SvarSlet
 16. Den er da forrygende smuk :)

  SvarSlet
 17. Nææee det gjorde jeg heller - men så har jeg lært noget idag osse! Har i næsten hver have du har vist os, lavet et lille notits om noget jeg ku overføre :-) De gyldne aha oplevelser er uundværlige! Kan simpelthen ikke takke dig nok for, at dele alle dine smukke oplevelser med os. Vi er så bundforkælede :-)
  Ønsker dig en god tur hjemad og glæder mig til at se billeder hjemme fra dit eget Eden. Hils - kæmpe knus fra os begge sku jeg skrive

  SvarSlet
 18. Nej, den fine sag kender jeg ikke... Jeg kender heller ikke den hvide rose jeg opdagede i mit eget krat midt i haven så sent som i går aftes. Mellemstore fyldte blomster. Hvordan går det nu til?
  Jeg har hørt om frøbomber, men at nogen plantefe ligefrem skulle have været forbi og guerilla plante hos mig kan jeg ikke tænke. Og nogen vildrose er det vel ikke, siden den er fyldt? Dagens mysterium får lov at ligge, nu går jeg ud og kigger på den igen. Glæder mig til morgendagens indlæg, og det næste og næste og og og...
  Mange hilsner fra Lene

  SvarSlet
 19. Dejlig flot og lidt anderledes end hvad man ellers ser. Supper tip med skyggen, det er altid fedt at finde frem til det der kan vokse og blomstre i skyggen :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Hos Lundhede skriver de: "kan remontere senere på sæsonen" skøn rose.

  SvarSlet
 21. This used to be considered a very desirable older rose. I think it might have fallen out of fashion because it was a) once blooming and b) of a lilac coloration, which for a while was not appreciated as much as it is now that we have re-learned how to show it off to best effect it in our gardens. The photos here, as always with Claus Dalby's shots, are spectacularly attractive. -- Monarda

  SvarSlet
 22. Hvilken dejlighed - den måtte godt befinde sig i nærheden af mig, sammen med alle de andre jeg ønsker mig.

  SvarSlet