Leg med løv

Når man tager på planteskolen eller i havecentret, er det vigtigt at huske løvplanterne. For uden dem snyder man sig selv for nogle oplevelser, der kan løfte haven op på et højere niveau.

 

Udklip

 

Jeg agiterer ofte for det gule løv, fordi det har en vældig opkvikkende effekt. Også hvis man vil arbejde med kontraster.

 

claus20140620_113019 claus20140620_112907

 

Det har jeg ikke gjort så meget tidligere, men det er vigtigt at prøve noget nyt.

 

claus20140620_105753

 

Jeg synes, at det er brandflot med limegul og lilla, og derfor har vi i den nederste del af haven adskillige alliumløg som modspil til de gulbladede buske i bedet og de skærmformede tretorn ’Sunburst’.

 

claus20140620_113051 claus20140620_113046

 

De imponerende allium hedder ’Ambassador’, og de har to store fortrin. For det første er de kæmpestore, og får de andet blomstrer de noget senere end de gængse violette prydløg.

21 kommentarer:

 1. Hej Claus og velkommen hjem igen til et blæsende Danmark. Du har dog vist ikke megen tid til at smække dig ned i en havestol, og bare sidde og nyde synet af din dejlige have. Og jeg skulle hilse og sige, at det ser godt ud på billederne - altså disse Ambassador - sådan nogle må jeg også have. Er du svimmel, de er flotte. Og så når de først blomstre senere i forhold til dem, jeg har - de er færdige for snart længe siden, så det er simpelthen et must-have. Der ser supergodt ud med farverne på træerne og så de lilla prydløg.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 2. Hej Claus!
  Jag satte ett antal 'Ambassador' i höstas efter att ha sett dem i din have vid midsommar i fjol - och nu blommar mina också. De är verkligen fantastiska, tätare än någon annan allium och så stadiga. Tack för tipset!!
  Glad midsommar (som vi firar i Sverige idag)!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 3. Det har du fortalt om, og jeg har hørt efter i timen og har hele foråret igennem glædet mig over det pang, det har givet mellem lilla og chocking pink..
  På de billeder du viser her, ser det også forrygende ud..
  Mon roserne stadig er i blomst hos dig?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Jeg syntes også at kontrasterne er super fine og modigt at gå i den retning i din romantiske have, jeg syntes det giver et meget "moderne" udtryk men så absolut fin.

  Mvh Maiken

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Incroyable! ! Magnifique!
  Hjertelig velkommen hjem. Ude godt men hjemme bedst....... i DIN have, sandt og ærligt, bedst!
  Ønsker dig en skøn weekend. Kærligst Iris.

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Velkommen hjem, selvom du knap nok vel er landet endnu med det program du starter med inden du næsten er nået inden for din havelåge.

  De tretorn bliver smukkere og smukkere for hver en sæson der går. At de så har det flotte modspil i allium kuglerne sætter prikken over iet. Men i det hele taget er der noget specielt over dette haverum, som er svært at beskrive.

  Rigtig god dag Claus. Jeg er sikker på at du har meget travlt idag med at få de sidste krummelurer på plads inden du får besøg i morgen. Dine folk har med garanti løbet marathon de sidste dage. Godt du har dem, så du kan berige os ikke rejsende med flotte reportager fra de gense lande.
  Tusind Tusind Tak for det.

  Rigtig stort knus til tour banden.

  Vi ses. Knus og kram herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, knus til hele tourbanden!
   De virtuelle kan jeg dele ud af med rund hånd, men det kniber med de virkelige, da jeg er væltet omkuld af en ondartet forkølelse. Æv.

   Kærlige hilsener
   Lisbeth K

   Slet
  2. Liebste Lisbeth K.
   Øv for en dag at være syg på!
   Rigtig god bedring til dig.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  3. Tak Eliane. Det går så småt bedre nu :-)

   Kram fra Lisbeth K

   Slet
 7. Hej Claus, jeg syntes også det er en brand god kombination af lime og lilla. Ja faktisk så bruger jeg det selv i mine bede;-) Desværre har jeg ikke Ambasador, jeg ved ikke om den bliver for pompøs i min lille have?
  Vi ses i morgen :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  For et par år siden overgav jeg mig til det limegule løv, som jeg indtil da havde syntes så sygt ud. I starten jeg fulgte bloggen her, spekulerede jeg ofte på hvordan du kunne agitere for lidet skønne planter, men som med så meget andet du har vist, er jeg på mystisk vis gået fra "Føj, hvor grimt" til "Aaaaaj hvor smukt, hvor kan jeg få fat det". Sådan er der så meget. Med dig.

  De heldige besøgende i morgen får garanteret en helt vidunderlig oplevelse, for din have ER i en klasse for sig. Man skal huske at tage billeder og noter, for der er sandsynligvis rå mængder af smukke kombinationer og dejlige vækster, som lige pludseligt maser sig på i éns bevidsthed.

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Velkommen hjem :-9
  Jeg synes også at kontraster er skønne, og det er noget jeg selv øver mig i, så jeg flytter lidt rundt i staudebedene om efteråret og tager små skridt.

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 10. Hej Claus super farve kombination! Dine espalierede træer bliver bare så flotte, som du har malet med en bred pensel.

  SvarSlet
 11. HVOR ER DET EN NYDELIG KOMBINATION!

  -kan ikke lade være med at forttælle jeg sidder med min 3-årige søn på skødet og kigger, og han siger straks: "Der er Claus Dalby!"
  -Begge mine børn på hhv. 3 og 6 år er helt på det rene med hvem CD er, for det flyder med bøger, artikler og internet sider dagligt i kraft af mors havefeber og trang til inspiration og information, lærdom og skønhed...

  husk nu at nyde nu haven midt i alt det du skal nå!

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Det er meget flot med det gule løv og du forstår virkelig at få farverne frem. Jeg synes man skal passe meget på, at man ikke kombinerer gult løv med vækster så de kommer til at se visne ud i stedet for at lyse op. Det skildrer du i hvert fald meget smukt!

  SvarSlet
 13. Det er altså pudsigt,, jeg syntes dine billeder med gulløvet planter er så skønne, så jeg beslutter mig at næste gang skal jeg købe et par gulløvet,, men akogve, når jeg så står der og skal købe, så syntes jeg de ser så syge ud alle sammen, og så køber jeg ingen... Jeg er nok ikke klar til gultløv i min egen have endnu.
  Men bliv ved med at vise hvor skønne de kan være, en dag bliver jeg rigtig overtalt til selv at have dem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 14. Som altid kan du få haven til at se helt fantastisk ud. Tak for god inspiration

  SvarSlet
 15. Det er en meget fin kombination og fint at kunne få prydløg sammen med juni-blomsterne. De er heldige, dem som skal besøge dig.
  Mvh Søren K

  SvarSlet
 16. Jeg bøjer mig - lilla og gult løv er en smuk kombination. Jeg bliver bare så bekymret når jeg ser gult løv.......

  SvarSlet
 17. Det vil jeg godt give dig ret i, det ser meget flot ud med den farbekombination. Spændende at se noget, man aldrig selv ville være kommet i tanker om.

  SvarSlet
 18. Hvor er de dog smukke sammen de to farver - ambassadorens skønne lilla og det gule - limefarvede løv.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet