Nu er den her ...

... lodden løvefod, Alchemilla mollis. Den er aldeles uundværlig både i buket og bed.

 

Udklip

 

Den passer ind alle steder og sammen med alle farver. Det tror jeg ikke, at der er nogle, der vil modsige mig.

 

claus20140601_201724 claus20140601_201734

 

Her er den brugt som staffage i selskab med pæoner og lodden løvefod.

20 kommentarer:

 1. Det er vidst på tide jeg får lodden løvefod i min have også. Smuk er den

  SvarSlet
 2. Min absolut yndlingsstaude - men jeg venter fortsat på, at min springer ud!

  SvarSlet
 3. Hej Claus.Jeg vil da heller ikke undvære lodden løvefod i min have..........elsker de limefarvede blomster.Godaften Jette

  SvarSlet
 4. Ingen af de tre nævnte er til at undvære. De er fantastiske i buketter. Men den vilde kørvel vil jeg helst plukke i rabatterne. Selv om at jeg godt kan se at den er et fantastisk skue.
  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot - og så passer den jo til alt-:)

  SvarSlet
 6. Nej vil heller ikke modsige dig, og den er netop også sprunget ud i min have! Den bliver nydt i fulde drag indtil ferien hvor jeg klipper den ned. Så er den klar til anden blomstring i august. Her bliver den også brugt i mange sammensætninger i sommerens buketter.

  SvarSlet
 7. Den må jeg bare prøve å få tak i , lekker i buketter !!!:-) , men hva er det norske navnet tro ..........?
  Mvh ; marianne a

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jeg tror nok, at den hedder Marikåpe på norsk, men hvis du googler alchemilla mollis, kan du nemt finde ud af det.
   Happy Gardening
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
 8. Kære Claus

  Det er ikke til at fatte, men for blot få år siden brød jeg mig ikke om lodden løvefod. I dag har jeg den flere steder, for den ER uundværlig. Til mangt og meget. Lyserødt og lime er superdejligt sammen. Det kan noget.

  SvarSlet
 9. Que bonito post, me he paseado por tu bloc y me ha encantado, te invito a ver el mio, esta semana decoramos y reciclamos todo un arte, espero que te guste y si es asi y no eres seguidora espero que te hagas ahora, gracias por visitarme. Elracodeldetall.blogspot.com

  SvarSlet
 10. Hvis jeg skulle anbefale en staude så skulle det være dèn! Smuk nem og yderst villig til, at så sig selv. :-D - Love IT
  K.Gro

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 12. En virkelig smuk og dejlig let buket. Jeg kan også se de første spæde blomster fra en lodden løvefod i min have. Men den er endnu ikke så stor, at jeg nænner at plukke af den. Og pæonerne er slet ikke sprunget ud endnu - men knopperne bliver større og større - heldigvis, for det kniber lidt med kuløren i haven, nu da judaspengene så småt er takket af.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Det er en rigtig yndig buket du har bundet. Dejlige farver sammen.
  Lodden Løvefod er en smuk plante, der i øjeblikket står og dækker over det grimme løv på vores Allium. En plante vi også bruger i buketter.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 14. Yndig buket du har bundet, farverne giver den dejligste forsommerstemning! Lodden løvefod er helt sikkert uundværlig, den er så smuk og giver lethed i blomsterbede, derudover lyser den vidunderligt op i skyggeområder og sammen med andre grønne planter. Den er bare så nem og trives allevegne, og som bonus kan den lige give det der touch til en buket som din! :-)

  SvarSlet
 15. Åh, en dejlig buket. Det er indbegrebet af dansk sommer. Lodden løvefod er een af de planter, jeg umuligt kunne leve uden. Pæoner er een af de andre. Og så er de som skabt for hinanden.

  God opdagelsesrejse/ fotosafari, kære Claus.

  God junimandag til alle.

  Mange grønne hilsner

  SvarSlet
 16. Ja med et ordenligt bundt lodden løvefod er enhver sommerbuket reddet :-)

  SvarSlet
 17. Åh Claus, du har jo lige lavet min egen yndlingsbuket!
  Tak for den :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Tak for denne sommerbuket :-)
  Jeg vil lige høre om det er muligt at skaffe flere af de krukker som Bilka har haft i deres sortiment i samarbejde med dig - der meldes udsolgt ...

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 19. Jättedaggkåpa (på svenska) är underbart vacker med sina limefärgade skyar av blommor.
  Jag har den själv planterad tillsammans med tre pioner, röd, vit och rosa.
  När detta blommar samtidigt är det sagolikt vackert.

  Hälsningar Britt

  SvarSlet