På farten igen

Ja, så er jeg på farten igen. Var lige hjemme og vende en uge, og jeg må sige, at det har været en hektisk uge. Meget hektisk ...

 

20140627_065139

 

Der har været en del journalister og fotografer – blandt andet fra tv – og jeg er rigtig glad for den opmærksomhed omkring havelivet, jeg kan være med til at skabe.

 

20140627_064648

 

Desuden har jeg jo haft åben have, og der har også været en mængde andre ting. Hver time har været besat, og jeg har selvfølgelig ind imellem nydt haven. Det siger sig selv!

 

20140627_094126

 

I har sikkert bemærket, at jeg heller ikke har haft tid til så meget bloggeri, men nu er jeg tilbage for fuld tryk.

 

20140627_064707 20140627_071633

 

Jeg nyder i den grad mine ture rundt i Europa. Lige nu er jeg i Skåne, og om nogle dage flyver jeg til Norge, men kun for en meget kort bemærkning. Til bogen om romantiske haver skal jeg besøge og fotografere Helen Fredholms skønne have, og så går turen til dk igen. Små to uger er jeg væk, og så skal jeg nyde min egen have resten af juli.

 

20140627_072401

 

20140627_072936

 

Når jeg er af sted på mine rejser, har jeg naturligvis også travlt, men jeg nyder det i den grad. Jeg slapper af, når jeg kører bil og når – på de ofte længere stræk – at fordøje alt det, jeg oplever.

 

20140627_072525 20140627_070415

 

Overalt bliver jeg modtaget af søde og gæstfrie mennesker, og da jeg ofte kommer de same steder flere gange, ender de tit med at blive rigtig gode bekendte, som jeg i den grad glæder mig til at besøge.

 

20140627_100254

 

Jeg sejlede fra Grenaa til torsdag nat, og det er så praktisk, at man kan sove om bord. Da jeg kørte i land klokken 6.00, var jeg ’spændt som en flitsbue’ og parat til nye oplevelser.

 

20140627_101415

 

Første stop var blot en lille snes kilometer fra Varberg. Trädgård med utsikt kalder Rebecka og Staffan deres underskønne sted. Og det må siges af være velvalgt. Man tror nærmest, at man er i The costwold hills. Blot med den forskel, at det her er køer og ikke får, man ser græsse.

 

20140627_071534

 

20140627_071547

 

I husker sikkert, at jeg har været her før, og det er en stor, stor glæde at komme tilbage. Haven skal med i in bog Nordiske haver, der udkommer i efteråret 2016.

 

Parret, der begge er gartnere med egen firma, er simpelthen så flittige, og siden jeg var her sidst for et lille års tid siden, havde de fået bygget det skønneste drivhus.

 

20140627_100505

 

20140627_100758

 

20140627_100820

 

Læs om mit tidligere besøg her og besøg Rebecka og Staffans blog her.

 

20140627_100634 20140627_100601

 

Er I nærheden af Varberg og har lyst til at besøge dette underskønne sted, er det i morgen, søndag, man overalt i vort broderland afholder Tusen trädgårdar. I denne sammenhæng er det naturligvis også vigtigt at nævne, at Haveselskabet i Danmark afholder Havefestival både lørdag og søndag.

15 kommentarer:

 1. How I love photos on this blog!

  I really like the orangery, I'd like to have one, I dream about it!

  SvarSlet
 2. Årh hvor er det en dejlig have - sikke en luksus at hele lsndskabet omkring bliver en del SF oplevelsen..... lidtnoget andet end mit eget havehegn

  SvarSlet
 3. Hej Claus.Sikke da en vidunderlig have du viser.Kan godt forstå at du føler dig privilegeret at du kan besøge alle de skønne haver.Rigtig god tur til det Svenske.og Norske.Og nyd det nu når du er hjemme igen.Knus Jette

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Rigtig god rejse rundt i Norden. Dejligt at du nyder dit ophold hos gode venner.
  Hvor er det en fantastisk skøn have, du viser. Vi må nærlæse dit indlæg i morgen.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 5. Vilken utsikt! Vilken trädgård!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Lige nu er der rigtig laaaaaag tid til at vi når 2016 og hvor du kommer med din nye bog om nordiske Haver.

  Med alle de fine perler du besøger på din vej, bliver det helt sikkert en bog der kommer til at tage kegler.
  Bare dette paradis du har besøgt her er jo et pragt eksemplar.

  Dejligt at høre at der er faldet lidt ro på dig og at du stortrives på din tur.

  Rigtig god tur rundt i det svenske og norske.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 7. Jeg er mere end imponeret over, hvor meget du når, og hvor flittig du er på både blog, instagram og facebook. Du har så sandelig snart fortjent at nyde din egen have:)

  SvarSlet
 8. Hej Claus!
  Vi har haft några tunga år och jag har varken bloggat eller besökt bloggar. Några gånger har jag förstås tittat in hos dig men inte orkat kommentera allt vackert, som du ständigt delar med dig av. Nu börjar i alla fall trädgårdslusten att återvända och idag kikade jag in och såg denna läckra anrättning. Alldeles fantastisk trädgård och så utsikten! Om jag sett den bara några timmar tidigare skulle jag avgjort ha åkt dit. Helt i min smak! Tack för det!

  SvarSlet
 9. Wow this looks like a mediterranean garden, I can barely believe is actually in Sweden...what a beauty, very well designed and great plant choice...I got so much inspiration here again today. Thank you Claus for showing us around the garden, and the photos are top!
  Best regards

  SvarSlet
 10. Åh, hvad skal man med syden, hvis man bor sådan et sted! Meget inspirerende...

  SvarSlet
 11. Jeg syntes nok at jeg kunne kende, det fantastiske ude køkken. Det må være fra dit tidligere besøg.
  Jeg synes at det må være skønt at lave mad i de omgivelser.
  Noget andet jeg virkelig godt kan lide på billederne er, den skønne køkken have med de flotte højbede. Det kunne jeg godt drømme om at lave noget lignende.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 12. Ja du er heldig og se alle disse skønne haver,som jeg har skrevet før ville jeg gå total bagud af dansen,men men vi er jo nok alle glade for den have vi selv har skabt,jeg er og tak for inspiration Claus du fam. en god fotograf.

  SvarSlet
 13. Milde himmel! Hvor er det her flot. Helt fantastisk enestående. Det er virkelig svært at ramme denne have ind, for den virker så fuldendt - både let men med en vis tyngde fordi den er så velintegreret i landskabet. Der er mange flotte effekter. Og jeg kan bare ikke stå for tapet i drivhuset! Så fin en detalje :-)

  Det glæder mig at du er så heldig med vejret Claus. Håber du får en fantastisk skøn (arbejds)ferie i både Sverige og Norge.

  Knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Hvor er dog nogle fantastiske billeder,en bliver helt misundelig på den gode måde over alt det skønne du bevæger dig rundt i Brita

  SvarSlet