Pileflet i haven

Gennem årene har jeg som forlægger udgivet mange bøger om pileflet; også før jeg blev haveinteresseret.

 

20140615_184457

 

Jeg er en stor fan af dette smukke kunsthåndværk, og man kan lave så mange fine ting til haven.

 

20140615_184401

 

I går gæstede jeg Eva Mathiasson i Brantevik, der er en meget dygtig pilefletter, og hun har blandt andet flettet dette smukke kompostskjul.

 

20140615_193106

 

Som det fremgår af billederne, er det meget enkelt og nemt at gøre efter.

 

20140615_184640

 

Et lille tip: Fletter man med hassel i stedet for pil, går fletværket ikke så hurtigt til.

 

20140615_184613

12 kommentarer:

 1. Det er da en utrolig smuk måde at løse et praktisk problem på! Jeg er også en stor tilhænger af pileflet - og metalflet dengang det var moderne :-)

  SvarSlet
 2. Pil findes allerede i en krukke i min gård :-) Jeg er nemlig også glad for det. Det er så naturvenligt og romantisk på en gang.
  Da jeg fik min første søn fik vi i barselsgave en rigtig fin flettet rangle af en nær og god veninde hvis mor er superdygtig til at flette i pil. Det smarte ved en rangle i pil er at når barnet gnaver lidt i den, så virker pilen beroligende ;-) Ikke at vi synes det gjorde nogen større forskel, men den var så fin at vi stadig har den. (Den er kun lidt hullet).

  Claus, de valmuer du har sat på i toppen er ikke til at stå for. Mon ikke du snart er ved at have lidt hjemve? Vejret er dejligt her i Århus og jeg er sikker på at din have er ligeså. Forestiller mig at haven nærmest venter på dine omsorgsfulde hænder og nikker glad til dig når du kommer gående op ad havegangen. Det giver sådan en dejlig ro at komme ind i en have man har savnet (jeg kender det fra mine forældres have, som dufter lifligt i disse dage). Ok, ro og ro - kom lige i tanker om at de to kække pudler vil hoppe af begejstring og mon ikke også duerne nærmest vil slå sig ned på din skulder (ha,ha!) - men når alle har hilst hjerteligt på hinanden, så ser jeg dig med hovedet begravet i roser, valmuer og hyldeskærme. Måske du vil være så heldig med vejret at kunne tilbringe en halv nat på terrassen og bare nyde det hele? Ved godt du altid er i sving, men en enkel sommeraften uden de store opgaver har du i den grad fortjent. Håber du nyder de sidste dage af din tour. Knus fra Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Har också, sådant flätat fast gjort av sly.
  Fint! :)

  Mvh Ewa :)

  SvarSlet
 4. Det er flot arbejde.
  mvh. Helle

  SvarSlet
 5. Er også vild med pilefelt, fascineres så let af alle de arbejder der kan udføres i materialet, var på Clausholm for ikke længe siden, og ihh og åhh alle de fine ting der var, og man kunne et sted se arbejdet blive udført, altså i pil!
  Skøn "skjuler" som jeg en dag vil gøre kunsten efter!
  PS tak for oplysning om hassel:-)

  SvarSlet
 6. Det er et flot stykke arbejde, der er gjort. Jeg kan ikke sådan noget, mine hænder vender forkert!
  Det er virkelig nogle spændende haver, du besøger i øjeblikket, især Margits have. Det er nogle gode titler du har til de næste bøger - det vil jeg glæde mig til!

  SvarSlet
 7. Jeg syntes også det er så fint. Min gode veninde er super god til det, og jeg syntes hun laver så fine ting..... måske man selv skulle forsøge sig en gang.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 8. Pileflet er flot! - Gid jeg havde tiden og evnerne. Men det er en af de ting, som jeg vil lære her i livet ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Pilehegn er og bliver smukt, men den buede hæk i baggrunden er også et skønt indslag

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Ja pileflet er en gave til havefolket. Men en kompost er en god ide der nok ikke vinder indpas I min have. Jeg føler ikke rigtigt at jeg har noget sted, hvor det ikke vil skæmme for noget andet. Vi henter kompost jord på genbrugspladsen. Men når det er sagt, må jeg rose den skønne have og det smukke drivhus. Sikke en stemming der oser af.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet