SÅ glad og taknemmelig!

Det er sådan, jeg har det i disse dage, hvor jeg besøger den ene underskønne have efter den anden; og tilmed får taget gode billeder, fordi vejret er så fint.’'

 

20140608_200323

 

20140608_200503 20140608_200152

 

Jeg kan love, at Romantiske haver bliver et brag af en bog, og den bliver stor og tyk. Beklager, men jeg kan ikke begrænse mig. Det har aldrig været min største dyd.

 

20140608_201221

 

I går aftes fotograferede jeg denne perle af en rosenhave skabt af Annie Meuwissen i Belgien.

 

20140608_200429

 

Annie har en underskøn – og meget stor have – men her får I altså blot et lille kig på rosenhaven.

 

Kan for øvrigt fortælle, at Annies hvide have er med i min bog med netop denne titel. Og nogle vil måske

huske, at jeg også tidligere har skrevet om Annie her på bloggen.

 

NB. Når I læser dette, er jeg kørt nordpå. Skal ‘nå’ tre haver i dag.

28 kommentarer:

 1. Hej Claus
  En fantastisk rejse, du er på - hvor findes der mange flotte steder, så igen tak fordi du gider tage os med. Mht. bogen bare lav den med alle de sider, du overhovedet kan - om jeg så skal have installeret en lift for at løfte den, så garanterer jeg, at jeg køber den. Den må blive endnu mere fantastisk end alle dine andre bøger (og det kan jo godt blive svært), men med flotte billeder der er lagt i støbeskeen, så tyder det godt. Rigtig god tur videre rundt. Nu vil jeg gå i haven og klippe hæk.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Anita, god idé. Måske man skulle overveje at få installeret sådan en hospitalslift i loftet over sengen ;-)

   Slet
  2. PS: et sengebakkebord (sådan et til morgenmad på sengen) er også effektivt.

   Slet
 2. Hvor er den frynsede valmue skøn i selskab med den kompakte lyserøde rose!

  Der er sikkert dejligt at være, selvom det er lidt for formelt til mig.
  Annies hvide have er lidt i samme stil, men med mere plads, og det virker til at der er en god sammenhæng i haven overordnet set.

  Du nævnte Sverige, Claus. Du skal vel ikke til parken anlagt af Piet Oudolf? Aner ikke om den er det mindste romantisk, men det kunne være spændende at se den gennem "dine øjne"....

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 3. Roser i en skøn forening med det formklippede, er da smukt. Jeg er helt vild med den lilla der vokser på den skønne bue. Jeg foretrækker dog selv at have mine roser i mellem stauderne. Men det betyder jo ikke at man ikke kan beundre andres værk. Helt og aldeles skønne billeder du tager.

  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 4. Det er en skøn tid lige nu, haverne er smukke nu. God tur!

  Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
 5. Så mange fine hager du er heldig å få besøke.Jeg sitter her og koser meg med i potter og krukker. Min yngste datter hadde den med i gave til meg da hun kom hjem på besøk tidligere i uken. Ønsker meg Romantiske hager når den kommer .

  Vennlig hilsen Elisabeth

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Det er vanskeligt for mig at holde mig oprejst, for jeg er fuld af næsegrus beundring. Såvel over din formåen med et kamera som over de helt fantastiske haver, du viser os. Hvor er det dejligt, at der er nogen, som kan. Både kreere haver og vise dem frem, så vi er mange, som kan nyde (og savle over) dem.

  Hvornår var det nu, at du lovede at bogen udkom?

  SvarSlet
 7. God fornøjelse - fortsat! Og tak for billeder :-)

  SvarSlet
 8. Suuuukk! Elsker de stramme linjer op mod de tunge rosenhoveder. Er lige kørt i haven og kigger med kritiske øjne på, hvor mon jeg kan kopiere dette smukke vue!
  Vi besøgte Jardin Serre de la Madone - Lawrence Johnstons franske pendant til Hidcote - skuffelsen var stor og lysten til at smide sommerkjolen og gribe saks, kultivator og knæpude var endnu større! Det HAR været en smuk have for linjerne var der, men det var osse det.
  Du er anderledes heldig sådan at køre fra den ene smukke perle til den anden. Din planlægning er sublim som sædvanlig :-) Ved de næste uger vil resultere i uregelmæssig vejrtrækning, ticks og sygelig trang til at betale den nærmeste planteskoleejeres sommerferie :-)
  Tusinde tak for at ta os med på din rejse - du ved ikke hvor godt det gør - it sooths my soul - og den har i den grad brug for det. 24-70 mm er godt i sving? spørger L grinende da jeg viser billeder og prøver at overbevise om at det her skal vi lave! "Og imorgen er han i en anden have - hvis sublimitet osse skal overføres" - mon jeg siger sublimt meget?? Rigtig god tur idag - glæder os til flere billeder når det bliver mørkt. Knus fra os - og hils J

  SvarSlet
 9. Tack för att du inte kan begränsa dig ;)
  Den boken ska jag ha!

  /Jenny

  SvarSlet
 10. SÅ glad og taknemmelig - lige en overskrift der passer perfekt også for mig i dette øjeblik, hvor jeg opdagede at være den heldige indehaver af en besøgsbillet til havebesøg - hurra!
  Panikken har dog allerede bredt sig, aftaler laves om og booking af overnatning, færge - eller Brobizz? Skal lige fikses i en vis fart!
  Det ser bestemt også ud til at være nogle utrolig fine haver du besøger, især synes jeg det er spændende at se hvor forskelligt haverne er indrettet med hække, belægninger, bænke, krukker og det der væksthus fra forleden.
  Fortsat god tur nordpå, hvor de svenske haver venter - hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Åh sukke, hvor ER der smukt. Og åh, sukke, hylden med dine bøger hænger allerede som et "røvballegardin". Desværre har jeg endnu ikke fået købt "I potter og krukker", men det får jeg!

  SvarSlet
 12. Hold nu op Claus:-))) hvilke skønne have oplevelser du er på. Vi læner os tilbage og nyder turen i fodsporene af Dalbys Have Rejse.

  Knus fra Engblomsten

  SvarSlet
 13. Det er bjergtagende smukke haver, du har vist os på din tur!
  Jamen foretager de haveejere sig intet andet? Eller er der mon havehjælp af en slags?
  Nå, uanset hvad, er det vel nok inspirerende at se, hvad flid og møje kan afstedkomme..
  De har sør´me sans for det.. og du har sans for deres vidunderlige matrikler..
  Som de ovenfor nævnte: det bliver en bog, man absolut ikke kan leve uden ..
  Glæder mig til næste epistler
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 14. Glæder mig allerede til den bog

  SvarSlet
 15. Hold da magle..... Sikke en have!!!
  Det er farligt med alle de bøger Claus, for man (Jeg) får al for mange ideer;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 16. Åh så fint! Går inte att begränsa sig... :)

  SvarSlet
 17. Så helt utrolig fantastisk - igjen! Litt mere maksimalistisk hva farger angår, men likevel stram design! Utrolig spennende og inspirerende å få se alle disse skjønne hagene! En smak av det store utland - for oss som sitter her hjemme på berget! Det er jo som å bla i den mest fantastiske hagebok, å følge bloggen din!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 18. Og vi er veldig, veldig glad for at du ikke kan begrense deg(som du selv sier), hverken når det gjelder antallet blomster i din egen hage, eller tykkelsen på dine bøker :-)) Hvorfor skulle du begrense deg? Du gjør jo altså fint! (Og det er det jo ikke alle som gjør - det krever tross alt sin "mester"!

  Vi gleder oss over ditt "overflødighetshorn"! Livet er da så kort, og så mye spennende som finnes i verden! Jeg føler det nesten som en hyllest til livet! Begrense seg kan andre gjøre...!

  Hilsen Annette


  Hilsen Annette

  SvarSlet
 19. Hold da op nogle skarpe hække.. Hvor er det bare smukt.. Kan godt huske hende fra tidligere.. Hendes have er virkelig smuk

  SvarSlet
 20. Alltså detta var nästan det vackraste jag sett... Det ser nästan ut som något från en Disneyfilm - "in a good way"!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 21. Jeg ville altså også blive slemt skuffet den dag du begrænser dig :-). Mon man kan være så heldig at denne skønne have er åben for offentligheden? Vores sommerferie går nemlig til Belgien i år.
  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 22. Det er skønt, at du er så "overdrevet". Hold op en samling af smukke haver vi får snust til på din tur.

  SvarSlet
 23. Claus. Jeg er allerede helt overrumplet, efter kun to indlæg. Troede lige jeg kunne sætte mig og løbe weekendens indslag igennem, men det kan jeg godt se vil tage lidt længere tid end beregnet. Man går jo i stå efter hvert billede, føler sig hensat til en anden verden man bare ikke vil forlade. Og så tager det altså lidt tid at komme igennem disse romantiske indlæg :-)

  Du skal ikke holde dig tilbage - jeg vender tilbage her i morgen og vil med glæde dykke længere ned i dine uden tvivl fantastiske indlæg fra det franske. Romantisk havebog? Virkelig god idé! Du kan jo altid lave 2 bind så de bliver lidt mere medgørlige - eller 3 ... ja hvorfor ikke 7 bind? Overdrivelse fremmer forståelsen, måske jeg heller ikke kan begrænse mig :-)

  Knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 24. Hold nu op, hvor den have også er flot- mange tak for de skønne billeder - og god tur op over!
  Mvh. Helle

  SvarSlet
 25. Fantastiske haver - maximal overflod af frodig skønhed.
  Fortsat god "havetour".
  Mvh
  Mona

  SvarSlet