Skønne dage

Jeg har skønne dage her i Sydsverige og finder hele tiden nye og dejlige haver.

 

Udklip

 

Ind imellem går jeg ture i de små hyggelige byer på Österlen, og billederne her har jeg netop taget i Kivik.

 

20140629_134557

 

Det er ikke mere end nogle få uger siden, jeg viste den skønne rose ’Ghislaine de Feligonde’, og her ser I endnu et eksempel.

 

Imponerende ikke?

 

20140629_134547

19 kommentarer:

 1. Den ser godt nok skøn ud, kan næsten dufte den helt hjem i stuen - glæder mig helt til min kommende weekendtur hinsidans, bare jeg falder over noget lignede, og ikke bliver taget i at kigge for meget over hækken.
  God tur
  Susan Sigvardsen

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Det er et pragteksemplar du viser. Kronbladenes farveskift og chatteringer er yderst charmerende. Har læst at den kan blive 120 cm høj, men min erfaring siger mig at rosenhøjde bør tages med et gran salt, for højde kan afhænge af beskæring, vanding, gødskning og jordens beskaffenhed i øvrigt. Denne Ghislaine de Feligonde ser da ud til at ha' nået 200 cm, ihvertfald.
  Glæder mig med dig og følger spændt og interesseret din færden og mange dejlige oplevelser. Tror du ikke du bliver nødt til at udgive en ' Nordens Haver ll' med alle de dejlige haver der findes rundt omkring hos vore naboer? ;0)
  Fortsat rigtig god rejse.
  Kærlige hilsner og tanker. Iris.

  SvarSlet
 3. Flot rose og meget romantisk stemning :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er den smuk, den Feligonde i det svenske land! Nu er mine to rigtig godt på vej, selv om det nok varer en sommer eller to, inden de nærmer sig den svenske storesøster i fylde. Der er noget at glæde sig til!
  Held og lykke på færden derovre!
  Hanne

  SvarSlet
 5. Rosen er bestemt skøn! Men helheden med den smukke låge og det charmerende hus som titter frem bag rosen, er helt eventyrlig!
  Du burde lave en bog om haveindgange, for de kan være så poetiske og sige så meget om huset og haven bagved. Jeg ville ihvertfald være en sikker køber af sådan en bog! :-)
  Omkring 1980 fandt jeg to engelske bøger af Val Clery. Den ene hedder: "Doors", og den anden "Windows - A feast for the eye and the imagination"
  De to bøger er det tidligste som jeg fandt i bogform, som dyrker æstetik for nydelsen alene, døre og vinduer fra hele verden og i alle stilarter og tilstande! Jeg nyder stadig at kigge bøgerne igennem.
  Jeg syntes det ville være oplagt at samle alverdens skønne havelåger som bog!
  Rigtig god tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en vidunderlig idé!
   Jeg opfordrer dig også Claus :-)

   Knus Lisbeth K

   Slet
 6. När kommer du till den svenska Västkusten här finns också några trädgårdar och så Göteborgs botaniska trädgård!/Anja

  SvarSlet
 7. Hvor er den smuk, - og overvældende på den gode måde.

  SvarSlet
 8. Ja, det er en skøn rose, hvor den eneste ulempe er dens manglende duft, men i dette tilfælde kan man godt leve foruden, synes jeg!

  SvarSlet
 9. Rits rats filigonde gonde gonde, vil du være min mand så kom kom kom.Rits rats filigonde gonde gonde, vil du være min mand så kom. Og damerne, de løfter op i skørterne, så man kan se, det ene bukseben...tralalala la laaala........

  Claus, hvor er det skønt at høre, hvor meget du nyder dit ophold hinsidan. Midsommer og lyse nætter i Norden er vidunderligt og sætter een i en særlig berusende sindstilstand. Når den sindstilstand så ovenikøbet bliver speedet op af pragtfulde haver og rosendufte, så kan man vist ikke andet end blive lidt høj.

  Mon du med det øverste billede, har fundet forsiden til din nye bog? Et mere pittoresk og romantisk indgangsparti, kan jeg næsten ikke forestille mig.

  Ghislaine de Feligonde er en uimodståelig rose. Min haveveninde Fru Hårnviol har to pragteksemplarer af denne rose. Og de er kæmpe giganter, så det kan blive en virkelig omfangsrig og høj rose. Min egen Feligonde er endnu kun en lille pistling, men den vokser støt og roligt. Og med knejsende nakke trodser den med stoisk ro vestenvinden.

  Rits rats Filigonde gonde gonde.....jeg husker endnu min barndoms julefester i Forsamlingshuset, hvor jeg drypsvedende og iført rottehaler og min fineste kjole, var noget nær svimmel af lykke, når jeg dansede Rits Rats.......ak ja, det var dengang ( sagde den halvgamle kone fra landet:o)

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit indlæg får smilet frem. Hilsen Lene

   Slet
 10. Det er virkelig en dejlig rose, og lige så nem at formere, den vokser jo på egen rod. En fremragende gave til en haveven, små planter der er frembragt ved kærlighed. Første billede oser af scandinavien i romantisk stil

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Hvor blev vi glade, da vi læste, at du går ture. Det må betyde, at du slapper lidt af indimellem.
  Rosen er rigtig smuk. Vi glæder os til bogen udkommer.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 12. Et virkelig smukt indgangsparti - og en pragtfuld rose. Fortsat rigtig god tur.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Smuk smuk rose, jeg har også lige set den i en anden skøn rosenhave, og nu står den simpelthen øverst på min ønskeliste over roser:-)

  SvarSlet
 14. Jeg har haft min i mange år og jeg synes at den blomster særlig flot i år.
  Kh.Heidi O.

  SvarSlet
 15. -skøn romantisk havelåge... med blomst en masse.

  SvarSlet
 16. Sikke dog en indgang! !!

  SvarSlet