Taget på kornet

Inden jeg forlod Sverige, var jeg lige forbi familien Månssons fortryllende sted. Her har de ikke blot det mest fantastiske miljø qua hus og have, men også qua forskelligt fjerkræ.

 

Hvad siger I f.eks. til denne kalkun, der stolt spankulerede rundt i haven, da jeg kom forbi.

 

Udklip

15 kommentarer:

 1. Ha Ha ja så kan den jo nydes hele året og så er stegen hjemme til jul.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 2. Så koselig! Og ganske sjelden man møter en sådan en!

  Annette

  SvarSlet
 3. Haver med store fugle der går frit er meget charmerende, men lige netop kalkuner har aldrig rigtig talt til mig. Min bedstefar havde kalkuner og jeg var altid bange for dem som lille, uden at vide hvorfor.

  Jeg synes det kunne være sjovt hvis nogle af bloggens læsere med fritgående fugle af enhver slags havde lyst til at fortælle lidt om det. Er det ren svir eller oplever man at kunne byde ræven på morgenmad? Skvatter man i deres klatter eller er det bare gødning? Jeg spørger at oprigtig interesse og fordi jeg allerede er helt forliebt i tanken om fritgående høns og moskusænder :-)

  - I øvrigt Claus: Skønt billede. Hvordan fangede du kalkunen uden at skræmme den væk?

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 4. ...... at den er vel nok grim! Og så smager den ikke engang af noget uden velkrydret fyld, når den bliver slagtet .....
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Skønt med fuglevildt i haven. Kalkuner har vi aldrig haft - men fasaner og agerhøns. Og for et par år siden havde vi en pindsvinemor boende. Og en dag kom hun stolt spankulerende med 5-6 små "nålepuder" i rad og række efter sig. Herligt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Det var alligevel anderledes - og knap så prydeligt som duer, ænder eller høns. Har set dem, vilde i USA og kønne, det er de ikke - men de smager godt!

  SvarSlet
 7. Ja jeg tror jeg hadde foretrukket fasaner :-)) Begge er jo spiselig men fasanen er jo litt penere :-)) Morsomt!

  SvarSlet
 8. Den var ny. Mon den spiser snegle??
  Et fint indslag i haven. En ægte fugl. Jeg har set Påfugle, men Kalkun er noget anderledes.

  SvarSlet
 9. Hæ hæ jo kalkuner er grimme men de smager godt.
  @ Lisbeth K Jeg kender nogle der har haft 2 kalkuner gående frit, på et meget stort område, men de havde deres yndlingssteder og der blev et værre griseri, da det osse var børnenes legesteder så røj fuglene i fryseren. Høns har vi selv fritgående i dele af året. Er haven stor nok er der ikke det store griseri, alt efter hvor længe om dagen de er ude, problemet er de skraber OG skraber og det er ikke godt med en nysået og nyplantet bede. Men vælger man de tunge racer er de knapt så brutale. Fordelen ved dem er osse de har et godt kød i gryden. Og at de (nogle af dem) bliver så tamme at de kommer til kaffetid når man sidder ude og vil ha godbidder med, har man børn eller er selv en barnlig sjæl er det bare rigtig sjovt. Selvfølgelig er de kun fritgående når man selv er hjemme, det er jo ikke kun Mikkel, men osse evt hunde der tager sig en løbetur uden ejeren i snor, der kan få jagtfornemmelser. Det er en masse larver, snegleæg, insekter, frø og grønt der står på menuen, og æggene bliver fabelagtigt gule.
  Hvis man vælger dem rigtig og retter haven lidt til så er det virkelig sjovt og hyggeligt.
  mange hønsehilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor

   Det lyder nøjagtig så hyggeligt og sjovt som jeg forestillede mig :-) Må nok indrømme at jeg er en barnlig sjæl ... Håber jeg en dag får min egen have og kan afprøve det.
   Sidder lige og spekulerer på hvor lang tid det kan tage at drive dem ind igen? Med et marsvin på springtur i stuen kan der f.eks. godt gå lidt tid - man fornemmer nok at jeg her taler af erfaring! Nå, det er nok noget med at få have indrettet haven efter det så der ikke er så mange smuthuller og måske en godbid inde i hønsehuset... (Denne taktik virker fint på marsvin).

   Klukkende hønsehilsener herfra, Lisbeth K

   Slet
 10. Kalkunen er et besynderligt dyr.
  Men den ser fin ud i de frodige omgivelser.Er den bare til pynt? Ellers måske også til nytte?

  SvarSlet
 11. Er altid spændt på at se, hvad dine overskrifter dækker over. Denne her var sjov, og du kan det der med at tage stemningsbilleder, Claus.
  mvh. Helle

  SvarSlet
 12. Min fina kalkonhöna Gunilla.

  SvarSlet
 13. Hvor er den fin - det giver da den helt rigtige stemning i sådan en idyllisk have!

  SvarSlet