Et dejligt gensyn

Forleden var jeg omkring en af de mest stemningsfulde planteskoler, jeg kender. Den hedder Löddeköpinge Plantskola og ligger mellem Malmö og Halmstad.

 

20140701_155112

 

20140701_155125 20140701_155129

 

Jeg skal nok vende tilbage med flere billeder, men her vil  jeg blot vise nogle få af den smukke mørkstænglede hortensia ’Black Steel’.

 

Den fås i flere farver, men jeg synes, at det især er dramatisk med de helt mørke stængler mod de hvide blomster.

 

Læs om mit tidligere besøg her.

9 kommentarer:

 1. De er virkelig flotte. Kan de købes i DK også?

  SvarSlet
 2. Sidste sommer var jeg forbi planteskolen kort efter du skrev om den her på bloggen. Jeg må sige, jeg drømmer om at komme forbi igen, stemningen var altså helt speciel. Egentlig vidste jeg slet ikke, at jeg var så vild med den lidt orientalske havestil, men det blev der rokket lidt ved. De sorte naturmaterialer og små budistiske figurer sammen med alt det grønne gav haverummene en særlig ro. Stille musik i væksthuset mens man går og kigger tilførte også stedet noget særligt.
  Tak for gensynet, den hortensia er da også bare perfekt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Den bästa plantskolan, vilken tur att den ligger så nära! Ursnygga hortensior.
  /Katarina

  SvarSlet
 4. Tænk at man kan ønske sig en hortensia alene pga. stænglen :-) Hvor er den dramatisk dragende og meget smuk. Jeg har aldrig set den, men er helt vild med den ved første øjekast.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Jeg var forbi i sidste uge og så straks de smukke hortensia, men glemte at spørge om navnet , da der var så meget andet smukt at se i den fantastiske planteskole. Tak for sortsnavnet og billederne fra din tur.
  Fortsat god tur
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 6. Underbar hortensia, den skulle jag gärna trycka ner någonstans härhemma!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 7. Säger som Catarina... BÄSTA plantskolan. Ja, och Vellinge :-). Löddeköpinge har en sådan spännande och inspirerande miljö. Och just denna svarta vägg har jag också på foto. Fint. Kram/Catarina - Trädgårdsfröjd.

  SvarSlet
 8. Menar som KATARINA :-). Det är ju jag som är CATARINA

  SvarSlet