Helt enkelt

Det er som om, lobeliaer mest er blevet plantet i vinduesbokse. Hvorfor man sjældent ser dem i potter

og krukker, ved jeg ikke, for her er de helt suveræne.

 

claus20140723_123357

 

Jeg elsker de små blomsters slørlignende effekt, og jeg synes især, at de er smukke i høje urner, hvor de får lov til at vælde ud over kanten.

 

claus20140723_123324 claus20140723_142456

 

Kan for øvrigt fortælle, at de høje urner kommer i Bilka næste år.

 

De er lavet af en fibermateriale og er derfor nemme at håndtere.

17 kommentarer:

 1. Åh ja lobeliaer - de er smukke. Faktisk længe siden jeg sidst har haft dem i mine krukker, det må jeg da vist lave om på næste år, og så kan jeg se, at jeg godt kan begynde at lægge til side - de urner er jeg vist nødt til at have - igen et godt initiativ fra dig.
  Ha' en god aften - og nyd det dejlige vejr.
  Anita

  SvarSlet
 2. Hej Claus. Ja, lobelia er en skøn plante, de lyser godt op mange steder! Det er spændende med de urner, der kommer i Bilka næste år, det er jeg i hvert fald meget nysgerrig efter at tage afsted og kigge nærmere på! Jeg håber bare ikke, at de er alt for dyre!

  SvarSlet
 3. Dejligt indlæg Claus, jeg må indrømme jeg har taget både lobelia og petunia til mig. Nogle planter mine forældre altid havde. Jeg har ganske vist i bestemte farver. Petunia er for det meste altid hvide her hos mig, det samme med lobelia. Men kan ikke altid få hvide lobelia i Plantecenteret. Men efter vi har fået Orangeri kan vi måske så selv.Urnerne ser rigtig flotte ud! Glæder mig til at se dem i butikkerne, super kombi med lobelia!

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Super initiativ. Jeg har beundret dine mange varianter af urner og pokaler i din seneste bog, men har slet ikke turde tænke på selv at anskaffe dem. Måske nu hvor de kommer i Bilka - for der er altså et eller andet over dem. De har sådan et lidt dekadent islæt. Tror, at jeg så ville placere dem på en oversavet træstamme med bark og alting. Det ville nok se ret sejt ud.
  I øvrigt synes jeg at pokalene ligner isvafler med alle de lobelia. Ret charmerende - og lidt skægt. Kan du se det?
  Kh Mathias

  SvarSlet
 5. Lobelia er eminent til at vælte ud over kanterne på en krukke og det ser virkelig smukt ud i dine høje urner.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Du er virkelig dygtig til at se nye muligheder i tingene. Det er meget smukt med de lette Lobelia i de rustikke urner.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 7. Såå snyggt! Urnorna ska jag definitivt hålla utkik efter nästa år!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Måske man skulle oprette en konto, kalde den Claus's fristelser, og så fra dd sætte et større beløb på den månedlig? Jeg mener, med alle de lækkerier der tilbydes næste sæson .........
  Ekstremt smukke billeder. Sikke et dejligt arrangement.
  Ønsker dig en skøn dag. Kh. Iris. Varme sommerhilsner til alle jer jeg har mødt på havestierne rundt omkring.

  SvarSlet
 9. Er disse krukkene tilsalgs på Bilka?

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Ja, de er rigtig skønne de lette lobeliaer - jeg har dem i år i den lyserøde farve, og de kvitterer med masser af blomster i disse sommerdage, og især med en god vanding :-)
  Glæder mig rigtig meget til Bilkas havesortiment næste år.
  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 11. Urner i Bilka - det lyder helt perfekt!
  Det nye fiberbeton er jeg blevet ret glad for og opsatser og urner er på ønskesedlen, ligesom sokler til at hæve nogle af krukkerne lidt op - og øhh... kugler er da heller ikke helt af vejen.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 12. Du er en sand mester. Hvor gør de sig godt i urnerne disse lobelia - i det hele taget er det øverste billede et skoleeksempel i komponering af krukker og planter. Det kan ikke gøres bedre.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Jaaaaeeee 😄 Mere at glæde sig til - og i et materiale så jeg selv kan slynge dem og ikke skal fri til L hele tiden. Jeg skal i øvrigt hilse mange gange fra ham - han slider som en hest indendøre og får ikke glæde af denne danske sommer.
  Tænker altid på de blå lobelia som vi satte på kirkegården - derfor findes der ikke lobelia i min have. Meeen mon ikke de hvide der skulle ha et forsøg....jeg tror sgu jeg prøver😄

  SvarSlet
 14. Hold da helt op, hvor er det flot - du gir den gas som altid - det ser godt ud! Mange tak for den fine inspiration, og hvor er det skønt at høre, at der kommer urner til salg - er helt enig med Iris - der må oprettes en " Dalbykonto" ;-)
  Mvh Helle

  SvarSlet
 15. Da blir den tur til bilka til våren:) Jeg var der nå og kjøpte noen grå potter som Claus dalby anbefalte:) Jeg er allerede blitt super glad i de, og skal fylle de med brudeslør:) Herlige bilder du deler:)

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Ja, det er synd Lobelia ikke bliver brugt så meget for det er da en net og fin blomst, flot ser det ud. Og så skal den ikke pilles;-)

  Knus fra Engblomsten

  SvarSlet
 17. Dem kunne jeg ganske givet også fristes af...

  SvarSlet