Jeg elsker hortensiaer ...

... og har adskillige i haven. Her er jorden lidt sur, for hortensiaerne er lysende blå. Det er sjovt at se, hvordan farverne varierer i haven alt efter jordbund.

 

Udklip

 

20140712_173646 20140712_173650

18 kommentarer:

 1. jeg har også en del, men de er mere rosa.
  Jeg ville hellere have dem blå som dine, så måske skulle jeg smide noget rustent jern ned til dem.
  Dine er smukke og overdådige med så mange sammen.
  God weekend til alle.. Vi håber nok allesammen på nogle gode regnskyl
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. ich liebe hortensien!!! ihre hortensien sind wunderschön!!! alles liebe von angie aus deutschland

  SvarSlet
 3. Det gør jeg osse !
  Altså, elsker hortensiaer :-)
  Jeg har dog ingen surbund, så de blå bor i krukker og resten i bedene.

  SvarSlet
 4. Hortensia er flotte planter, og særlig en fin blå hortensia er nydelig!
  Jeg fikk lyst til å sette meg på benken på bildet! :-)

  SvarSlet
 5. Hortensia er så fine... Jeg har også en del - men de blomster aldrig... ved ikke hvad der er galt.....

  SvarSlet
 6. Den blå farve er meget flot. Jeg har ingen hortensiaer, de trives ikke hos mig! Jeg synes, de er flotte.

  SvarSlet
 7. jeg har masser af hortensiaer, der er nogle af dem der blomstrer i år. Men jeg er ærligt talt lidt træt af dem, da det er første gang i mange år. Det ser ikke ud til at de har været klar over, at jeg ikke har købt dem for bladenes skyld. Nu truer jeg med, at skifte dem alle ud, til nogle som blomster på et årige skud. For jeg elsker simpelthen de skønne blomster.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 8. Åh ja! Vad vore en trädgård utan dessa? Det finns så mycket att välja mellan och en riktigt storfavorit hos mig är 'Twist and Shout'
  Jag njuter så oerhört av din blogg Claus! Mycket inspiration att hämta om jag känner mig lite trött ibland. /Anja

  SvarSlet
 9. Hortensia er en uundværlig plante. De er også ekstraordinært fine hos os i år.

  SvarSlet
 10. -Det gør jeg også! ... har været på sommertur i forskellige småbyer i syd-og sønderjylland og har virkelig set mange flotte og STORE hortensia buske! Størrelsen skyldes vel en del år på bagen, så mine planter indkøbt sidste år kan i hvert tilfælde slet ikke hamle op med dem...Det er noget af charmen ved havebrug, man må være tålmodig.
  Desuden kan jeg også nu bedre følge dine positive omtaler af den type der kun blomstrer i kanten. Jeg har nu ved selvsyn set hvor smukke de er, især i gammelblå og lavendelfarvet udgave.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 11. Jeg synes også, hortensiaerne er meget smukke, og så er de gode afløsere for rododendronerne i surbundsbedet. Jeg tror, det er hortensiaår i år, mine er det jeg vil kalde pralehortensiaer og jeg ved ikke hvorfor. Jeg har dog set at disse planter virkelig står med mange blomster denne sommer. Mine de blå er blevet ramt af tørken. De har simpelthen ikke kunne trække vand nok op til de mange klase blomster. Det er straffen for at tage på en uges ferie i godt vejr. Nej, det er sandelig ikke grønne glæder alt sammen ;-))
  Kærlige sommerhilsener til jer alle der læser med fra
  Bibi fra Almind

  SvarSlet
 12. Dine hortensier er virkelig smukke. Mine kommer vist desværre ikke tilmat blomstre i år. Min mand kom til at klippe dem alle i bund i foråret. Måske skal jeg skifte dem ud med nogle, der blomstrer på dette års skud.
  Kh. Ida

  SvarSlet
 13. Det er sådan en skøn blå farve.

  SvarSlet
 14. Det er bare sådan en flot plante

  SvarSlet
 15. Jag föll för några förra året och jag har lyckats att övvervintra dem i min zon.
  Man kan ju alltid hoppas att det blir något vackert av dem snart, det är bara blad än så länge.

  Hälsningar Ewa :)

  SvarSlet
 16. Du har også mange smukke eksemplarer i din have. Mine lykkes ikke så godt i haven - sikkert grundet jorden. Men de to hvide jeg har i to krukker klarer sig bedre og er ved at blomstre nu. Sorten kender jeg ikke - det var impulskøb i Nette sidste år.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 17. Mine Hortensier lå sørgmodigt hen ad jorden efter regnen forleden, og indtil jeg fik dem hejst op på stativer i går. Men de ser stadig lidt forpjuskede ud. Til gengæld er der for alvor kommet liv i stiklingerne fra sidste år, som stod lidt i stampe under den lange tørke. Det er ellers så nemt at formere Hortensier ved at tage stiklinger.'
  Happy Hortensia Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet