Jeg har lært noget nyt ...

... og det vil jeg da gerne dele med jer!

 

Udklip

 

Som I ved, er vi her i haven flittige med saksen og klipper meget ned for at få nyt og friskt løv og også nogle gange en ekstra blomstring.

 

Mange af jer vil kende trekantblomst, Tradescantia, og da vi for et stykke tid havde nogle grupper, der væltede, klippede vi dem i bund og håbede på, at de skød med frisk løv. Det gjorde de, og tilmed er der nu kommet en ekstra blomstring. Det ville jeg aldrig have troet.

 

Det er da virkelig learning by doing. Måske har I også lyst til at prøve?

8 kommentarer:

 1. Tak for tippet, det vil jeg fluks prøve med mine :-)

  SvarSlet
 2. Tak for det - det skal prøves, mine er så grimme i bladene, så det ville være dejligt med nyt løv!

  SvarSlet
 3. Tak for tippet, ja, det vil jeg da også prøve :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Efter en lang og hed arbejdsdag, er der så noget skønnere end at sætte sig i haven, og finde Dalby's fristelser, på skærmen ;0) Glæder mig dagligt og ser hver dag frem til at se alt det smukke du så gavmildt deler ud af. Tusind tak for dig Claus Dalby. Knus Iris.

  SvarSlet
 5. Jeps de er klippet - kører efter devicen "alt kan studses og meget kan klippes" i bedste Dalby-stil :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har ikke denne smukke staude i min have - men jeg er faktisk blevet lidt mere flittig med havesaksen end tidligere. Men jeg vil også gerne tage frø fra nogle af stauderne, så de får altså lov til at blive stående, selvom de ikke altid ser lige prangende ud.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Helle Aagaard, Sydfyn24. juli 2014 kl. 08.26

  Tak for det gode råd med netop trekantblomsten Claus.Har den dog kun i den blå udgave, men vil prøve at klippe tilbage.

  Undskyld jeg ikke er så aktiv på din blog, men det skyldes ferietiden. Jeg læser hver dag men når desværre ikke så meget skriveri i varmen. Flot du gør det.
  Fortsat dejlig sommer til dig og dine kære blomsterbørn.

  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 8. Nej det havde jeg ikke troet! Jeg klipper straks ned, dog tror jeg ikke den når, at blomstre igen.
  k.Gro

  SvarSlet