Så bliver det ikke smukkere

Mange af jer kender min store kærlighed til hække – både ydre og indre, fordi de på smukkeste vis kan skabe grønne vægge og dermed rum og læ.

 

claus20140708_101152

 

claus20140708_101347 claus20140708_101637

 

Billederne her er fra en af de mest imponerende danske haver, jeg kender, rent designmæssigt.

 

claus20140708_101225

 

Ja, på et tidspunkt har jeg ligefrem kaldt den for Danmarks svar på Sissinghurst – blot i mindre målestok.

 

claus20140708_101327

 

Haven er skabt af Birgit Helbo og Ulf Jeppesen, og hver gang jeg er på besøg, glæder jeg mig over denne helt særlige have.

 

claus20140708_101239

 

Forleden besøgte jeg Birgit og Ulf, og jeg vil de næste par sæsoner følge haven, fordi den et selvskreven til min bog Nordiske haver, der udkommer i efteråret 2016.

 

claus20140708_101419

 

Køkkenhaven vil en del kende fra Birgit bog ’Til nytte og nydelse’ og endnu flere har besøgt den skønne have, der er åben hver weekend sommeren igennem.

 

claus20140708_101453

 

Læs mere om åbningstider her.

15 kommentarer:

 1. Klipte hekker og busker gir en flott kontrast til det mer ville. Det blir som en pas patoe eller ramme på et bilde.

  SvarSlet
 2. Hej. Det er meget flot med klippede hække og buske og så kan jeg så godt lide, at der bliver gjort så meget kønt ud af de grønne planter, for det ser jo også godt ud om vinteren!

  SvarSlet
 3. Det ser aldeles fantastisk ut:)

  SvarSlet
 4. Ja det er nemlig en rigtig mini engelsk have! Vi opsøgte den engang vi skulle besøge nogle i sommerhus ved Svendborgsund. Virkelig et spændende sted!

  SvarSlet
 5. Det er en meget smuk have, som klart kan anbefales at besøge. Jeg har været der en del gange, bla.som fotograf hvor der blev optaget en række udsendelser til TV2/Fyn sammen med Signe Ryge. Og hækkene er rigtigt nok meget fine til at skabe rum og stemning i haven.

  SvarSlet
 6. Den ser helt underbar ut!
  /Katarina

  SvarSlet
 7. Den skulle vara fantastisk att besöka någon gång! Tack för fina bilder som vanligt!
  Carina/I vått och torrt

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Tak fordi du minder os om, at vi skal besøge den smukke have. Den ser rigtig skøn ud.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Jeg besøgte denne have sidste år (og købte efterfølgende hendes bog), og kan kun give dig ret. Skulle jeg begynde forfra med min have, ville jeg lægge billet ind hos Birgit Helbo. Selvom jeg er til bløde linjer og det småvilde, er jeg afgjort tiltrukket af Birgits geometriske sans.

  SvarSlet
 10. Ja, det er så sandelig en skøn have. Jeg har besøgt den to gange, men må snart derhen igen!

  SvarSlet
 11. At du følger haverne i flere sæsoner er noget af det der gør dit arbejde og bøger så ufatteligt lærerige for os novicer udi kunsten af få det med haven til at fungere året rundt..... og nu er der også gjort plads til en formel have i skitserne til min drømmehave. De der stramme linjer er bare så definitive og faste, godt for en flyvsk sjæl som min...

  SvarSlet
 12. Jo det er kønt - men også meget grønt. Dog er jeg enig med det om hækkene som indramning. Men der mangler lidt farve/kontrast. Måske bare hvid.

  SvarSlet
 13. Efter min mening er det farveløst, jeg mangler de mange stauder og skønne roser. Jeg kan godt lide det formklippede, som modsætning til de urolige stauder. Men for meget grøn i grøn efter min mening er lidt kedeligt.
  Vh. Charlotte

  SvarSlet
 14. Hvor er de hække og buske flotte, jeg er vild med denne slags og nyder synet når folk er så dygtige til at klippe og formgive.

  SvarSlet
 15. Nu ser jeg at der ER hvidt, men mere af slagsen - måske hvide roser?

  SvarSlet