Vel ankommet

Efter en hektisk arbejdsdag i går satte jeg med ved attentiden i bilen og kørte til Wuppertal – omkring 750 kilometer – og her er jeg nu. Heldigvis er jeg godt kørende og slapper af med et køre bil.

 

image

 

Jeg er på vej hen for at se en have, som jeg har store forventninger til. Og så en helt anden ting:

 

Den 24. august holder jeg åben have, men som de fleste vil vide, kan man kun komme ind, hvis man bliver udvalgt. Flere tusind melder sig hver gang, og det siger sig selv, at så mange gæster klarer haven ikke.

 

De sidste par år har lodtrækningen fundet sted på Facebook, men jeg vil gerne favorisere nogle af jer, der læser med her på bloggen.

 

Flere har allerede set haven, og jegsynes, at det er mest fair at give plads til nye. Så hvis I har været her før, beder jeg jer om ikke at lægge en kommentar. OK?

 

Ønsker I at komme og se haven, kan I lægge en kommentar og også gerne skrive en beretning om (husk også email-adresse), hvorfor I er særligt interesserede. De udvalgte får besked om en uges tid.

137 kommentarer:

 1. Jeg er ikke det store have menneske....sådan rent fagligt. Men jeg elsker at se billeder og læse have bøger....og besøge spændende haver. Derfor kunne det være et højde punkt at få et kik ind i din have. Go´ sommer fra Joan M.

  SvarSlet
 2. Kjør forsiktig Claus. Bloggen din er min inspirasjon i hverdagen. Det første jeg gjør hver morgen når jeg kommer på jobb er å gå inn på bloggen din for å se og gjerne til lunch for å se om det er noen nye innlegg. Flotte bilder og filmer som gir ideer og innspirasjon til egen hage. Hadde vært fantastisk gøy med en tur til Danmark for å se alt i virkeligheten og ikke bare på bilder.

  SvarSlet
 3. Hej Claus,
  Det store menageri du har sammensat i kommende Kenzo-farver ser bare super frækt ud! Jeg havde også selv planlagt at lege med disse farver, hvorfor jeg lagde en spandfuld lilla og orange georginer og gladiolus i foråret. Men ak! De humørsyge gladiolus har ikke tænkt sig at blomstre i år, tror jeg. Sådan går det, og jeg har i stedet svoret min kærlighed til ildkroner og de efterårsblomstrende lilla hebe.
  Jeg vil frygteligt gerne se din have i august - det er en drøm at se den draperet i blomster. Så jeg krydser fingre! Fortsat rigtig god rejse. Glæder mig til at følge med.
  Pas på dig,
  Kh Mathias

  SvarSlet
 4. Jane Bjerregaard Rasmussen31. juli 2014 kl. 11.43

  Hej Claus. Min have er mit frirum, -her fylder jeg mine energidepoter og får udlevet min kreative side. Da du og Anne Just startede jeres samarbejde med tv og bøger, fik jeg min første have. Og I blev min inspiration til at udøve min designerpassion i haven. Den første havebog jeg købte, var Anne Just's "Haven i Hune" og den første bog jeg fik at min mand, var din "Den levende have". Efter livets vej har givet mig erfaring med 3 forskellige haver, er jeg nu ved at opbygge mit bud på en drømmehave, med haverum, point de vue's og farveharmonier. Selvom haven nu er 6 år gammel, har jeg stadigt planer for de næste 10 år. Derfor sætter jeg stor pris på, at du deler din viden i dine bøger, din blog og dine videoklips, til daglig inspiration for os andre. Og jeg vil naturligvis meget gerne se haven "live" og dele min havebegejstring med de andre deltagere den dag. Med venlig hilsen Jane, fra Nordjylland.

  SvarSlet
 5. Halløjs! Jeg indrømmer det blankt : jeg er havenørd med stort H :-) Jeg bruger oceaner af tid, altså når jeg ikke er på arbejdet, til at rode i haven. For nylig flyttede jeg til en meget stor have, så den er jeg i fuld krig med at anlægge. Jeg elsker at se andres haver, både for nydelsen skyld, men også i min evige jagt på at finde inspiration og ideer til min egen. Jeg kommer fra det Nordsjællandske, men tager skam gerne turen over til det jyske for at nyde din have, hvis jeg skulle være så kiste heldig at blive en af de udtrukne.
  God sommer, Lotte

  SvarSlet
 6. Jeg følger med både her og på facebook og instagram, - bare fordi jeg nyder at se dine mange billeder. Min lille rækkehushave levner ikke plads til de store udfoldelser, men drømme kan man jo altid. Og du skubber godt til drømmene.
  Tænk om man kunne komme ind og se det hele i virkeligheden.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mailadresse : evaviborg@gmail.com

   Slet
 7. Haven er en nyopdaget lise for mig. Vi har netop købt det mest fantastiske hud beliggende ved skov og med egen vinmark. Jeg elsker de mange flotte fotos fra din have og ville elske, at komme ind og få masser af inspiration, så jeg kan komme rigtig godt fra start i min nyerhvervede have. Med krydsede fingre, Sanne :-)

  SvarSlet
 8. Nu skete det igen!
  Jeg havde lige skrevet et længere indlæg, trykket på udgiv, og så kom der ingenting. Derfor får jeg ikke kommenteret så tit, som jeg gerne ville.
  Jeg følger dig på bloggen her hver eneste dag og fryder mig over alle de fone billeder fra din fantastiske have. Hvor ville jeg dog gerne se den i virkeligheden. Jeg prøver også efter fattig evne at efterligne nogle af alle dine fine ideer, f. eks. den med at " skrue" planter ned. Dog bliver resultatet ikke altid så flot som dit. Tak fordi du stadig vil dele din haveglæde med os.
  God tur i det fremmede.
  Kh. Ida

  SvarSlet
 9. Hej Claus, jeg følger dig dagligt på bloggen/facebook. Jeg er imponeret over dine krukke arrangementer og hel vildt med dit nye drivhus. Det ville være skønt at se disse ting i virkeligheden. Jeg glæder mig til dine bøger med buketter udkommer. Jeg elsker selv at lave buketter. Der er altid buketter i mit hjem. I år har jeg lavet en lille vejbod, hvor jeg sælger buketter fra. Har fået plantet en del stauder, roser, buske og sommerblomster. Jeg må indrømme jeg er en Blomsterpige med stort B, jeg suger inspiration til mig fra tv, internet, bøger. Jeg kan varmt anbefale at besøge det tyske ARD Buffet http://www.swr.de/buffet/gute-idee/-/id=257204/8oq9o2/index.html, hvor forskellige blomsterdekoratører viser gode ideer 3 gange om ugen. Håber jeg bliver den heldige denne gang. Jeg ønsker dig en god tur. Venlig hilsen fra blomsterpigen Annette fra Lolland

  SvarSlet
 10. Helle Aagaard, Sydfyn31. juli 2014 kl. 14.00

  Hej Claus
  jeg vil blot fortsat sikre mig, at du også holder åben have for de meget heldige til næste år også - og i forsommeren / omkring sankt. Hans .... du ved nok hvad jeg tænker på :-)

  ps. jeg må tilstå jeg ikke har været så meget på bloggen og kommentere pga. ferietiden og en travl sommer , men er ved at vende tilbage som mere aktiv igen.

  Bedste havehilsner
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 11. Hej Claus. At følge dig på bloggen medfører helt naturligt et STORT ønske om at opleve din have live.
  Som " blomsternørd " tilbringes mest mulig tid i haven med at plante, flytte, plukke og arrangere blomster.
  Har lige købt alle havemagasinerne i kioskerne på vej gennem Tyskland, Østrig, Slovenien
  til Kroatien (billigere end i DK).
  Mange sommerhave-hilsner fra Mona

  SvarSlet
 12. Din blog bliver set hver dag, og jeg vil utrolig gerne se din have i virkeligheden. Har været med i konkurrencerne flere gange dog uden held.
  Hilsen Lise

  SvarSlet
 13. Har ønsket at se din have i flere år.Har selv stor have og vi ser altid nye ideer når vi besøger andre haver. Jeg er meget betaget af alle dine krukker og vil gerne se dem i virkeligheden. Er helt sikker på at din have vil inspirere til noget nyt i haven.
  Hilsen Tove Thalund

  SvarSlet
 14. Kære Claus, jeg vil mægtig gerne have lov til at se din dejlige have. Selvom jeg jo egentlig synes at jeg kender den vældig godt her fra bloggen og fra dine mange bøger, er det jo altid noget helt andet at se og opleve en have i virkeligheden. Specielt alle de skønne rum du har formået at skabe, kunne jeg vældig godt tænke mig at se, for her har jeg bestemt ikke knækket koden i min egen have ;o) Dejligt at du orker, flere gange om året, at have "turister" på besøg, og dejligt at du orker at dele alle de skønne billeder og ord med os. Mange hilsner fra Trine B(lair)

  SvarSlet
  Svar
  1. Trine.blair@mail.dk

   Slet
 15. Jeg ved at du laver mange buketter med blomster fra din have, og jeg vil rigtig gerne have inspiration til snitblomster (til altanen/Krukker) Kærlig hilsen Bettinna

  SvarSlet
 16. Kære Claus. Jeg vil meget gerne have denne mulighed for at se din have in real live. Selv bor jeg med en byhave, som min mand og jeg går meget op i, Den er ikke så stor og vil derfor vil vi gerne inspireres til nye løsninger. Du har mange interessante bud. Jec vil glæde mig til at tage min mand med ned at opleve din have - om det skulle blive mig der bliver den heldige.
  Hilsen Jane

  SvarSlet
 17. Jeg har aldrig set din have men jeg vil elske at se den :-) jeg har fulgt din blog i et par år og det er det første jeg tjekker om morgen. Jeg håber jeg bliver den heldige vinder så jeg kan få inspiration til min have :-) kærlig hilsen Eva Poulsen

  SvarSlet
 18. Birthe fra Næstved31. juli 2014 kl. 16.13

  Denne gang håber jeg at være en af de heldige. Jeg har meget glæde af din blog, og da vi har fået et mini-orangeri, har dine drivhus-videoer/beretninger haft speciel interesse. Men at se din have "live" ville være dejligt.

  SvarSlet
 19. Jeg er utrolig vild med din have og jeg vil elske hvis jeg vinder :-) jeg følger dagligt som det første om morgenen din blog. Jeg har min første have som jeg er i gang med at tilplante og jeg kunne derfor godt bruge noget inspiration. Kærlig hilsen Eva Poulsen

  SvarSlet
 20. Hej Claus.Jeg håber meget at blive en af de heldige denne gang................og så vil jeg tage min søster med.Har jo fulgt dig i nogle år.................og har jo fået en lille snak med dig når jeg er på bogmesse og køber dine nye bøgerJeg har en almindelig villahave...............og har fået masser af inspiration både fra din blog og alle bøgerne.
  I år har jeg jo været på tur i det nord Jyske og besøgt Frk. Anemone-Tante Grøn -Fru Pedersens have og Haven i Hune...............så det ville være toppen af kransekagen hvis jeg kunne få lov at opleve din skønne have.Knus Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen.Her med min mail adr.jetbob@mail.dk Jette

   Slet
 21. Hej Claus, jeg drømmer kun om at besøge din have, det er jo et tilløbsstykke og kun få er heldige nok, men skulle det lykkes ville jeg naturligvis tage min ligeså havetossede hustru med. Især dine drivhuse ville være til stor interesse og inspiration. Men som du vist selv har sagt, din have skal ikke være en turistattraktion og det forstår jeg rigtig godt. Det er jo din private have sådan skal det være, også selvom vi er mange der føler en smule tilhørsforhold i kraft af dine mange fotos.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. henrik.odont@gmail.com, i tilfælde jeg skulle være heldig

   Slet
 22. Kære Claus

  jeg vil meget gerne se din have, for med alle de skønne fotos og videoer jeg har set på denne blog, ville det være fantastisk at se den live. og ikke mindst fornemme STEMNINGEN.
  Det er ikke altid jeg lægger en kommentar af praktiske årsager, men jeg kigger med hver dag med og nyder dine reportager. Kvaliteten og æstetikken er altid så høj, og det er jeg facineret af. Mange hilsner Anne Marie Christensen.

  SvarSlet
 23. Jeg har fulgt din blog fra starten og har de fleste af dine bøger.Begge dele har inspireret mig i min have omend den har en anden størrelse og qua dens landlige beliggenhed en anden stil.
  Det vil være en stor fornøjelse,at se din have i virkeligheden.Ikke mindst for at se hvad haven byder på i eftersommeren,når vejret denne sommer ikke altid har tilgodeset haveejere.
  Jeg håber,jeg er heldig denne gang.
  M.v.h.
  Lise S.

  SvarSlet
 24. Jeg følger med på bloggen din, og synes at den er meget bra. Bloggen har inspirert meg til å kjøpe flere av dine bøker. Å kunne fått mulighet til å se hagen og drivhusene "live" hadde vært fantastisk.

  SvarSlet
 25. Jeg har fulgt din blog fra starten og læser dagligt dine indlæg og de SMUKKE foto.Håber jeg er en af de heldige ,der kommer på besøg i din skønne!!!! have

  SvarSlet
 26. Jeg følger også trofast med her på bloggen og har gjort det fra starten. Jeg er nok ikke så god til altid at få kommenteret, men jeg nyder hvert et indlæg. Jeg synes, dine billeder er så fine og stemningsfulde, og det er dejligt med al den viden og inspiration, du deler. Desuden synes jeg, det er et glimrende samarbejde, du har med Bilka. Det gør det meget lettere at opnå en smule "Dalbysk" stemning i min egen have - og jeg kan sagtens leve med, at min familie så trækker lidt på smilebåndet, når jeg slæber sække med jord eller store rosenbuer med hjem fra indkøbsturen. Jeg vil krydse fingre for, at jeg er heldig og kommer til at se din have "live".
  Mange hilsner Camilla B. Kirkegaard

  SvarSlet
  Svar
  1. Min e-mail er cbk@cbk.dk, hvis nu jeg skulle være heldig ;-)

   Slet
 27. Hej Claus.
  Min mor var kolonihave ejer. Den første havebog jeg gav hende, var en af dine. Dengang vidste jeg ikke hvem du var :) Idag står bogen i min reol og jeg er selv kolonihave ejer. Bogen, der nu er blevet til flere, bliver flittigt brugt. Og projekt Få Skik På Kolonien, skrider langsomt men dog mere og mere sikkert frem.
  Jeg har meget glæde af at følge dig og blive inspireret af dig og alle dine mange besøg i de mange forskellige og smukke haver.
  Hav det godt.
  Håber vi ses.
  Mange hilsner, Charlotte.

  SvarSlet
 28. Inspiration. Bloggen og bøgerne med de lækre fotos giver næring til egne projekter. I år blev det til et koldhus/havehus i min have. Når sommeren går på hæld skal nye drømme og projekter skitseres, og det er med at få inspiration og oplevelser, hvor det bedste af det bedste er samlet. Derfor vil det glæde mig at kunne få lov til at besøge din have.
  Med venlig hilsen
  Sanne

  SvarSlet
 29. Mig mig mig :) jeg har læst næsten alle dine bøger forfra og bagfra. Har en stor græsplæne på 2500 m2 som jeg søger masser af inspiration til at få omlagt til et blomster paradis ligesom dit ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. -og min email adresse er: brokholm1978@hotmail.com

   Slet
 30. Jeg prøver hver gang der er en mulighed for at vinde en tur til din dejlige have, men har endnu ikke haft heldet med mig.Jeg har selv en meget stor have og dyrker rigtig mange spændende planter som jeg kan se du også har fået øjnene op for, så det kunne være sjovt at se dem i en anden have.

  Venlig hilsen Lotte

  SvarSlet
 31. Jeg har en svigermor og en svigerfar, som bege er stor fan af dig, og som er dedikerede havemennesker. De ville begge elske at se din have, men de er ikke Facebook brugere eller internetbrugere i det hele taget - så de deltager ikke selv i disse konkurrencer. De er bosiddende i Sønderjylland, hvor de i øvrigt har en skøn have.

  Den 24. august er dagen efter, at jeg bliver gift med deres søn, og derfor er de i området her (vi bor ikke langt fra dig). Hvis jeg vinder billetten, vil den blive givet videre til en af dem (selvom jeg også selv kunne tænke mig at se haven - men dagen efter brylluppet er der nok andet for mig at gøre).

  Med venlig hilsen
  Anna Svenning

  annasvenning@live.com

  SvarSlet
 32. Hej Claus
  Jeg følger dagligt din blog og finder meget inspiration i dine billeder og videoer. Har selv et orangeri og 2 drivhuse og en stor landbohave så det ville dejligt at se det hele live. Mette

  SvarSlet
 33. Jeg har tit cyklet forbi dit hus, før det blev dit, fordi jeg har boet i området for mange år siden, men der er jo sket ting og sager. Nu har jeg lyst til at komme indenfor lågen, og opleve din have i virkeligheden, for jeg har jo som tusindvis af andre fulgt den på bloggen, er blevet inspireret, og har glædet mig over dine fine fotografier.
  Mvh.
  Signe

  SvarSlet
 34. Hej Claus
  Jeg følger trofast din blog. Jeg nyder dine smukke billeder. Første gang, du inviterede inden for i din have, var du ikke kendt., når jeg fortalte folk om dig ,sagde de "hvem er det?" det er morsomt at tænke på. Jeg vil gerne takke dig for alle de smukke bøger, som jeg nyder at læse i. Rigtig god tur. Sol og sommerhilsen
  Kirsten Sommer
  Hillerød

  SvarSlet
 35. kære claus,- ja altså jeg er særligt vild efter at få lov at besøge din have og bare få lov at se det hele, da jeg er kunstmaler og havewild og til tider combinerer begge dele i et maleri. Også elsker jeg indretning og nye,anderledes gerne " banebrydende forud for sin tid løsninger" inde og ude. Det at du har brugt gamle mursten fx, er skønt. jeg tænker nemlig en del på belægning contra planter for tiden. Også bruger jeg tit det jeg har formået at sanse ind som detaljer i andre sammenhænge. jeg har endda drømt lidt om at få lov at stå et par dage og male i din have,....min hjemmeside er nede pga noget vrøvl med .com,....jeg regner dog med at den er oppe og køre igen i løbet af et par dage hvis du får lyst at tjekke den ud. mange gode hilsner fra Dorte Gjerlov www.dortegjerlov.com

  SvarSlet
 36. ups kan se den virker hvis man skriver det i søgefeltet

  SvarSlet
 37. Kære Claus.
  Jeg har længe fulgt din blog, som har været til megen inspiration for mig i min egen lille have. Jeg nyder at se og læse om, hvordan du sammensætter planter og blomster, og jeg prøver selv nye sammensætninger, når jeg ser en god idé. Min have er ikke stor, men alligevel er der plads til at prøve noget nyt. For år tilbage fortalte du første gang om Kæmpeverbena. Jeg kendte ikke planten på det tidspunkt, men tænkte at jeg ville prøve at have den. Den er nu en af mine yndlingsplanter. Den har en lethed over sig og tiltrækker sommerfugle, som jeg nyder at have i haven. Jeg ville utroligt gerne se og opleve din have i virkeligheden, så jeg håber, jeg denne gang vil blive en af de heldige, som får en invitation.
  Med venlig hilsen
  Helle Jørgensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Min e-mail-adresse er: htj@os.dk.
   Med venlig hilsen
   Helle Jørgensen

   Slet
 38. Din have er en kilde til inspiration, og når man som vi er i gang med drømmen om have og for nylig er gået i gang er jeg sikker på din have ville blive kilde til flere overvejelser og tanker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Min e-mail er: janne@odont.net

   Slet
 39. Hej Claus
  Sønnen på 11 år siger:"Prøv at Google på Ronaldo's hus, det er flottere end Claus Dalby's".
  Der grines, for det siger vist mere om den sandhed at mor dagligt er inde på din side.
  Hilsen
  Berit fra Vinterhusvej

  SvarSlet
 40. Hej Claus. Jeg vil meget gerne se din smukke have jeg har fulgt din blog al den tid du har skrevet den, og læser med glæde dine bøger. To slags Kvan blomstrer så flot i vor have Frø jeg har fået fra dig med en bog.. hilsen Herdis

  SvarSlet
 41. Kære Claus
  Det er altid fantastisk at se en have i virkeligheden - når man har ellers kun har set den på fotos og evt. på video. Så det ville da være et scoop, hvis det var muligt at komme direkte på besøg. Og opleve haverummene, farverne og de forskellige strukturer, som jo er udvalgt med din store omhu og erfaring. Og opleve det med ALLE sanserne ! Jeg ville ta indtrykkene med hjem til min byhave i Kbh og bruge dem til nye ideer og haveprojekter i det næste år.
  Mange hilsner Annette

  SvarSlet
 42. Hej Claus

  Jeg har nu i mange år fulgt dig, haven og bloggen, vi har prøvet og overføre nogle af dine ideer og påfund til egen have. Vi har med interesse læst og købt de fleste af dine bøger, specielt krukker har vores store interesse. Vi dyrker primært løgvækster, knolde samt masser af Dahlier. Det ville være kronen på "Værket" og få mulighed for og se #The Garden# i real live.

  mvh. Helle og Tom Barnbæk

  SvarSlet
 43. Hermed min Email-adresse:
  Sorenlise@hotmail.com
  M.v.h.
  Lise Sørensen

  SvarSlet
 44. Min e-postadresse er:
  aimar@netcom.no

  SvarSlet
 45. Herdis Laugesen hermed min Email-adresse hrlaugesen@dlgtele.dk

  SvarSlet
 46. Hej Claus!
  Jag har följer din blogg, Instagram och Pinterest sedan länge, imponeras av allt det vackra samt hämtar mängder med inspiration till vår egen lilla trädgård.
  Eftersom jag inte har Facebook har jag bara kunnat konstatera att du visar din trädgård då och då. I början av sommaren läste jag till min stora glädje att vi andra också får chansen via bloggen.
  Det hade varit fantastiskt att få se allt det fina live och bäst hade det varit om man kunde ta med sig en trädgårdsvän på besöket att dela minnena och resan från Sverige med.
  Hoppas på tur i lottdragningen!

  Hälsningar
  Marie, Malmö
  miemarie.se@gmail.com

  SvarSlet
 47. Jeg vil rigtig gerne se din have i virkligheden - jeg følger dig her og på FB og kan rigtig godt li' din stil.

  Venlig hilsen randiborup@mail.dk

  SvarSlet
 48. Jeg er Dalby-fan både på nettet og i bogform, fordi kvaliteten er så høj.
  Hver morgen efter morgenkaffe skal jeg ind og se, hvad du nu har fundet på eller oplevet.
  Det er en dejlig positiv start på dagen.
  Dine bøger er også en stor kilde til inspiration. Den Hvide Have er måske den bedste bog, du har skrevet, synes en haveejer, der endnu ikke er gået helt i hvidt.
  kchcsp@gmaill.com

  SvarSlet
 49. Jeg er Dalby-fan både på nettet og i bogform, fordi kvaliteten er så høj.
  Hver morgen efter morgenkaffe skal jeg ind og se, hvad du nu har fundet på eller oplevet.
  Det er en dejlig positiv start på dagen.
  Dine bøger er også en stor kilde til inspiration. Den Hvide Have er måske den bedste bog, du har skrevet, synes en haveejer, der endnu ikke er gået helt i hvidt.
  kchcsp@gmaill.com

  SvarSlet
 50. Det er jo ret så sjældent at kunne komme til at se sådan en "rigtig" engelsk have i Danmark. Nu har jeg jo ikke set din, endnu :-) - men kender både Anne Justs og Tante Grøns, som jeg begge elsker, jeg kunne tænke mig, at din have er mindst lige så smuk, som de to, så det ville være en stor oplevelse at besøge din have, at se alt det "live", man har set på billeder.

  Hilsen Helle

  redshimbim@yahoo.com

  SvarSlet
 51. Hej Claus,
  Jeg vil gerne se din have fordi jeg en en "sucker" for æstetik og inspiration til at danne min egen have med krukker og tæt beplantning. Og så ved jeg bare, at det er noget helt andet at være der i virkeligheden. (Selvom det er voldsomt gode billeder du lægger ud)
  Venter SPÆNDT, Lene

  SvarSlet
 52. lenefuglsangsvendsen@hotmail.com

  SvarSlet
 53. Kære Claus Dalby. Jeg er næsten inde hver dag på din blog og se video og smukke billeder fra din have og billeder af de flotte buketter. Du har inspireret mig meget, har fjernet alt mit bunddække og plantet stauder bl.a. skærmblomster og om foråret prydløg mv. I går købte jeg i Bilka Ambassador prydløg, kan næsten ikke vente til foråret for at blomsterkuglerne. Får også også meget inspiration fra dine bøger, som bliver flittigt læst og blot se alle de smukke billeder du har taget. God haverejse til Normandiet. Min mail er: agerbakken58@gmail.com. Sommerhilsner fra Annie Aastrup

  SvarSlet
 54. Hej igen. Mit indlæg ligger som nr. 5 på denne liste og min email er truel@ofir.dk
  Fortsat god rejse, jeg nyder dine mange flotte fotos :-)

  SvarSlet
 55. Hej Claus
  Jeg har gennem flere år fulgt dig på blokken og nydt dine smukke billeder. Jeg har fået mange gode ideer til min egen have og har mange gange forsøgt at være en af de heldige, der får lov til at se alle herlighederne i virkeligheden. Jeg håber, det lykkes denne gang.
  Hilsen Inger
  inger.yde.thomsen@gmail.com

  SvarSlet
 56. Birthe fra Næstved1. august 2014 kl. 10.47

  Som opfølgning på mit indlæg kommer hermed min e-mail adresse:
  bitzer@stofanet.dk
  Sommerhilsen fra Birthe

  SvarSlet
 57. E-mail adr. htbarnbaek@gmail.com

  Med venlig hilsen Helle og Tom Barnbæk

  SvarSlet
 58. Kære Claus,

  Min løberute inkluderer bakken, der går forbi dit fantastiske hus og ikke mindst din skønne have. Jeg nyder altid den smule af væksthus- og trætoppe, man kan skimte gennem skovkanten. Tænk at få lov til at se det hele inde fra...

  Under alle omstændigheder ønsker jeg dig en rigtig dejlig og blomstrende sensommer.

  Mvh
  Kristine Tanderup
  kttanderup@sol.dk

  SvarSlet
 59. Kære Claus

  Jeg har fulgt dig fra starten her på bloggen og nyder hver dag den haveglæde du formidler.
  Jeg ville elske et opleve din have ”live”, fornemme stemingen og den fantastiske kunstneriske skabertrang, der ligger bag. Gå fra haverum til haverum og nyde kompositioner, dufte og farver i fuldent samklang med en overbevisende arkitektur. Se de fornemme drivhuse, høre skridt der knaser i det karamelfarvede grus, medens sollys og en mild august luft giver en fornemmelse af tidløshed og trivsel. En sådan oplevelse ville jeg gemme i mit hjerte..

  Med venlig hilsen Havefruen
  gbarlach@gmail.com

  SvarSlet
 60. Som en rigtig havenørd ville det være som at komme i himlen, hvis jeg skulle være så heldig at vinde adgang til din have. Jeg krydser fingre :-)
  Med venlig hilsen Birthe
  birthe@christensen-frh.dk

  SvarSlet
 61. Kære Claus,

  Jeg har fulgt din blog siden jeg lærte den at kende for et par år siden og jeg har næsten alle dine have-bøger, som er en stor kilde til inspiration for mig. Jeg synes, du har en vidunderlig sans for skønhed og din glæde ved blomster og evne til at formidle dette er meget inspirerende. Have og blomster er min store interesse. Jeg har ikke selv købt hus endnu, men det er min store drøm at skabe mit eget paradis på et tidspunkt. Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg, at jeg SKAL se din have på et tidspunkt. Jeg er netop startet som PhD-studerende på Københavns Universitet (tidl. Landbohøjskolen) hvor jeg har fået lov at forske i rosers blomstring :)

  Tak for en vidunderlig blog og de mest inspirerende havebøger.

  Bedste hilsner
  Maja Dibbern Kaaber
  kaaber@plen.ku.dk

  SvarSlet
 62. Kære Claus
  Jeg har længe haft et stort ønske om at komme til at se din fantastiske smukke have, har fulgt dig her på bloggen og har de fleste af dine flotte bøger, hvor jeg har hentet rigtig meget inspiration til min egen lille have
  Håber det denne gang må lykkes at vinde et besøg i din have.
  Kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Claus
   Her er min mail adr. kirstenagnethe55@live.dk
   Kærlig hilsen Kirsten

   Slet
 63. Jeg prøver igen :-) jeg er hel vild med din have og følger din blog som det første om morgenen. Jeg har fået min første have som jeg gerne vil have plantet til men jeg mangler noget inspiration så derfor håber jeg du vælger mig :-) her er min mail: ive_p@sol.dk
  Kærlig hilsen Eva Birk Poulsen

  SvarSlet
 64. Jeg er ofte på din blog for at se de skønne billeder af din og andres haver. Dejlig at få muligheden for at deltage i konkurrencen, selvom man ikke er på facebook.
  M.v.h. Vibeke
  erik.vibeke@gmail.com

  SvarSlet
 65. Kære Claus.
  Det ville være så skønt, at komme ind og se din have fra den "rigtige side". Dvs. indefra. Jeg har mange gange kørt forbi ude på vejen få at få et glimt af haven på forskellige årstider. Især forår er jo så flot med de mange krukker. Desuden har jeg hørt dig fortælle om din have både hos Else Marie Andersen i Randers og hos Kjeld Slot i Hyllested, og det er lige inspirerende og interessant hver gang. Det bliver også til en lille kommentar i ny og næ her på bloggen.Jeg er selv haveejer og kolonihaveejer, så passionen er der på mit eget plan. Da jeg fylder rundt i år, kunne det være rigtig dejligt med en oplevelse i din have, da oplevelser er på ønskelisten. Hvis jeg ikke er så heldig at blive udtrukket, vil jeg da blive ved med at glæde mig over alle de smukke billeder og følge med på dine oplevelser, som jeg ser næsten dagligt.
  Mange hilsener
  Anne Marie
  amgunni@mail.dk

  SvarSlet
 66. Hej Claus
  jeg vil gerne se din skønne have.
  med venlig hilsen
  hhknss@gmail.com

  SvarSlet
 67. Hej Claus:)
  Er meget stor beundrer af din skønne have, og dine fantastiske kreative evner, og er blevet helt afhængig af at følge dig:) gir positiv energi, tak for det:)
  Derfor vil jeg blive jublende glad hvis jeg er en af de heldige som ska ha den kæmpe oplevelse at se din vidunderlige have:)
  Fortsat rigtig go sommer til dig:)
  Pernillehagstrup@live.dk
  Mange kærlige hilsner fra Pernille

  SvarSlet
 68. jeg har selv kun en mikrohave men ønsker mig en større. Derfor er vores hus også sat til salg....
  En inspirationstur i din have står derfor højt på ønskelisten.
  Venlig hils Anne-Mette
  amhr@mail.dk

  SvarSlet
 69. Hej Claus. Som flittig læser af din blog og ivrig fjernsynskigger, når menuen står på haveprogrammer, har jeg efterhånden set en bunke billeder, videoer og tv-udsendelser fra din have, helt tilbage fra dengang du plantede krukker til og var en del af programmerne om Anne Just og hendes vidunderlige have i Hune. At få muligheden for at opleve din have live står meget højt på min ønskeseddel. At fornemme linjerne og sammensætningerne lige der, hvor det hele står i virkeligheden. Min mail er berit@lypart.dk. Mange hilsner fra Berit Lypart

  SvarSlet
 70. Hej Claus
  Min veninde og jeg er fuldstændig tossede med haver. Vi bor på samme vej i Vestsjælland, hvor vi med stor glæde dyrker vores haver og drivhuse. Vi har næsten alle dine havebøger, som har været til stor inspiration for os gennem årene. Vi elsker også at tage rundt i landet og se på andres haver og det vil være absolut fantastisk, hvis vi kunne komme og se din have.
  Mange hilsner Kirsten
  kirsten.tarnow@skolekom.dk

  SvarSlet
 71. Hej Claus. Åh at opleve din have med øjne, næse og sind. Min mand er ved at nedlægge græsplæne for at vi får mere plads til blomster, men jeg mangler inspiration til noget der også er flot nu. En plads ville være skønt og kunne man tage manden med var det rigtig herligt.Med vänlig hälsning, Michael og Jytte ksommer@its.jnj.com

  SvarSlet
 72. Hej Claus. jeg har interesseret mig for have og natur siden barnsben og i dag elsker jeg at nørde ude i min have. Som mange andre have elskere bliver min have heller ikke nogensinde færdig, da den altid kan gøres lidt flottere og hyggeligere. Derfor vil jeg meget gerne inviteres til din have, så jeg kan se hvilke blomster der blomstre lige nu hos dig, da min have på denne årstid er lidt kedelig. Ligeledes bliver jeg snart 40 år og det vil være en rigtig god fødselsdagsgave at blive inviteret. Mvh Peter hpbreinholt@mail.dk

  SvarSlet
 73. Kjære Claus.

  Jeg besøker ofte din blogg, men er dessverre ikke flink å kommentere. Mens mine arbeidskolleger går ut og tar en røykepause, tar jeg en liten pause med besøk på din blogg, nyter planter, farger, frodighet, din kunstneriske utfoldelse og ikke minst dine kunnskaper.
  Jeg håper du forstår hvilken rolle du spiller i mange menneskers liv; ditt arbeid er til glede og inspirasjon - hagearbeid er også godt for helsen! Du er fysisk tilstede i mange hager i Europa, og samler hageverden til ett rike mellom dine permer, både historiske hager og samtidshager! At du selv har glede av ditt arbeid kan man forstå av din energi og utholdenhet. Et sånt tempo, reisene, og en slik energi i hvert ledd frem til en bok er ferdig, oppdatering på sosiale medier daglig -og ofte flere ganger daglig, vitner om at du har en egen "motor" for dette, og at dette livet gir deg positive energier, selv om også du må bli trett iblant.
  Du sier av og til at du føler at en hånd blir hold over deg. Det kan man godt forstå, for du og ditt arbeid har en spesiell og positiv betydning i mange menneskers liv. Vi er mange som setter pris på det arbeidet du vier livet ditt til. Tusen takk!
  Med vennlig hilsen Marianne N.
  jonbergm@online.no

  SvarSlet
 74. Hej Claus
  Jeg er en af dem, der sjældent lægger en kommentar, og er ej heller på Facebook.
  MEN jeg tror ikke der er et indlæg her inde, jeg ikke har læst, ligeså med dine bøger, som efterhånden ikke er så pæne at se på mere. De er læst mange gange, flere har overlevet en nat i en havestol, været lånt ud til andre haveinteresserede. De er BRUGT, og har været stor kilde til inspiration i min egen lille parcelhushave, som aldrig havde set ud som den gør, uden alle dine smukke fotos med billeder fra alverdens haver. De fotos kan jeg kigge på igen og igen.
  Et besøg i din have ville være en drøm, der gik i opfyldelse! At opleve hele scenen på en gang, duftene, lydene og alle de indtryk en velkomponeret have giver, gør mig i stand til næsten at flyve!
  Jeg krydser fingre:-)
  MVH Trine Davidsen
  t@korfdavidsen.dk

  SvarSlet
 75. Kære Claus.

  Hvis man skal beskrive din have, er ord fattige, så derfor kort og godt: Du og din blog er min vitaminpille hver morgen! Hvis jeg får mulighed for at se din have, vil jeg få energi til at klare selv vinterens mulm og mørke!

  Venlig hilsen Bodil Riis
  rosriis@gmail.com

  SvarSlet
 76. Jag läser din blogg varje dag och är mycket imponerad av den och din trädgård. Skulle väldigt gärna vilja se den i verkligheten och träffa dig. Det är så mycket jag skulle vilja höra din åsikt om så hoppas, hoppas att jag har tur. Hälsningar Anette i Svedala mail: anette. widman.knutsson@gmail.com

  SvarSlet
 77. Kære Claus. Tænk at kunne se din have. Det vil være så stor en oplevelse. Jeg følger dig hver dag. Min haveinteresse,som jeg tror har ligget latent i mange år,har jeg fået fra dig. Jeg lader mig inspirere af din blog og dine fantastiske dejlige bøger. Min have bruger jeg til mentalt at stresse af. Og så lige til sidst, kan så godt li din positive holdning til tingene. Tak for det, det smitter.gode havehilsner Mette. Andreasen
  metteoerbaek@gmail.com

  SvarSlet
 78. At læse din blog er en del af mit faste morgenritual. Det er sådan et skønt inspirerende indput og giver masser af lyst til selv at gå i gang. susannemodin@me.com

  SvarSlet
 79. Har skrevet kommentar tidligere inden du skrev at man skulle huske e-mail-adresse. Nu får du den med også : damm.annette@gmail.com.
  Hilsner Annette

  SvarSlet
 80. Jeg har fulgt din blog dagligt siden du skrev dit første indlæg i marts 2010 og efterfølgende købt og læst alle dine bøger. Jeg har længe drømt om at besøge din smukke have, men har indtil nu ikke været en af de heldige. Jeg krydser fingre for at heldet er med mig denne gang!

  Med venlig hilsen
  Susanne Jensen

  solbakken1908@gmail.com

  SvarSlet
 81. Kære Claus

  Læser dine blogindlæg med stor fornøjelser, og følger dig i "tykt og tyndt" rundt på dine rejser. Tak for, at du investerer så meget af din tid på blogindlæg, og inviterer og åbner døre for os ind til steder, vi ellers ikke var budt indenfor til. Også din egen have inviterer du ind i - hvilken gestus.
  Jeg vil mægtig gerne, inviteres indenfor i din smukke have.
  De bedste hilsener
  Kristina

  SvarSlet
  Svar
  1. Og min mail naturligvis :)
   Kristina.kalhoej.soenderup@skolekom.dk

   Slet
 82. Vi blev meget inspireret af Haven i Hune, og har besøgt den adskillige gange. Vi følger også med i din have via bloggen, og ikke mindst videoerne. Samt alle dine indlæg fra rejserne. Så derfor ville vi være glade, hvis vi engang kunne se din have.
  Mange hilsener
  Mogens Fischer
  mogfisch@hotmail.com

  SvarSlet
 83. Vil rigtig gerne se din have.... Har flere af dine bøger, som jeg ofte læser i... Sammen med bloggen her. Nyder at følge med på dine rejser rundt til alverdens haver.... Vildt inspirerende...
  Man kan jo kun bliver i godt humør af at arbejde med blomster....
  De bedste hilsener
  Susanne

  Bonderose@gmail.com

  SvarSlet
 84. Kære Claus,
  Jeg besøger ofte din blog for at se hvilke fantastiske billeder du vil berige min dag med idag - og for at finde inspiration til min nye landbohave som er igang med transformation fra mark til blomstrende oase. Jeg er især glad for at stifte bekendtskab med planter jeg ikke kendte i forvejen og for at hente inspiration til farver, plante sammensætninger og diverse løvtyper. Og så er det altså bare fantastisk at følge et menneske som ikke gør noget halvt - DET er inspirende!
  Jeg ville blive så glad hvis jeg var blandt de heldige der fik lov til at kigge forbi din have og dine drivhuse!
  Mange hilsner, Karina
  krcaroe@gmail.com

  SvarSlet
 85. Hej Claus.
  Din blog er meget inspirerende, både med fotos og plantebeskrivelser.
  Jeg er rundt i mange åbne haver, (er gift med en tidligere konsulent i haveselskabet) og vil føle mig rigtig heldig, hvis jeg kunne få lov at se din have...
  Hilsen Marianne Vest
  mrnvst@gmail.com

  SvarSlet
 86. Bästa Hr Claus Dalby
  Fann din bok om haveliv först i Januari detta år, köpte boken och blev förtjust! Har haft en stor trädgård men nu flyttat till en liten trädgård om blott 750kvm....men med lite trolleri så har vi lyckats få 7 rum och kök! Skulle ju verkligen vara trevligt att tillsammans med min make få besöka din trädgård, så anmäler vårat intresse till visning med utlottning

  SvarSlet
 87. Lottning den 24 August
  Email. katarina.elisabeth1@gmail.com

  Bästa hälsningar
  Katarina Schönström Berg
  På Brantevik i Sverige

  SvarSlet
 88. Vil gerne se din have "live", høre dig fortælle om dine erfaringer, få mulighed for at spørge - og ellers bare nyde i skønt sommervejr :-) En rigtig inspirationstur...
  Har haft hus siden 1997, men kun haft blomster/stauder i haven et par år. Det griber hurtigt om sig, og når plænen er færdig med at blive brugt som fodboldbane, vil der være plads til flere blomster.
  Mvh Jette
  jettenymand@hotmail.com

  SvarSlet
 89. Kære Claus. Jeg vil gerne opleve din have, da den via blog og udsendelser på tv har været en stor kilde til inspiration i anlæggelsen af min egen have. Mange hilsner Laila Hovgaard lailahelle@yahoo.com

  SvarSlet
 90. Vil rigtig gerne se din have, da jeg følger dig her på bloggen. Har mange af dine bøger og være i Haven i Hune flere gange. Mange havehilsner Margrethe mavi@tdc.dk

  SvarSlet
 91. Mor, du smiler altid når du er i haven, sagde min søn en dag til mig :) og han har ret. Jeg elsker min have og så er det kun omkring 6 år siden at jeg fandt ud af at haven ikke kun var hårdt arbejde. Det bedste er når jeg kommer hjem fra arbejde og så ud i haven :) For 2 år siden fik jeg lavet det mest fantastiske orangeri på ca. 20m2 ,så nu er have året blevet forlænget i begge ender. Mit store ønske er at komme ud og se din fantastiske have og derfor skal du vælge mig :0))
  KH Gitte@energimail.dk

  SvarSlet
 92. Hei Claus
  Jeg vil gjerne se din hage om høsten, og veldig gjerne sammen med min mann. Selv har jeg en hage på 4 mål hvor jeg de siste 4 år har opparbeidet ca halvparten ved å ta utgangspunkt i inspirasjon fra deg. Gjennom din blogg fikk jeg inspirasjon til å tenke annerledes og å ta fatt på det jeg trodde på selv. Nå møter et blomsterhav meg i det jeg går ut gjennom døren.

  Jeg har vært i din hage før for noen år tilbake, om våren, men ønsker sterkt å få oppleve høsten også. Min mann har ikke opplevet hagen og ville blitt meget glad for en invitasjon.

  Beste hilsener fra
  Unni

  SvarSlet
  Svar
  1. unni.tingvik@lyse.net

   Slet
 93. Når man går igennem mit hjem og have vil man unægtelig komme til at tænke på Claus Dalby flere gange. Kunne være dejligt at se moderåren.
  Venlig hilsen Vibe.
  vibber01@gmail.com

  SvarSlet
 94. Kære Claus.

  Købte i 1993 et nedlagt sommer pensionat med 7600 m2 tilhørende have, og havde STORE planer.
  Året efter begyndte vores hus at slå store revner, som følge af en grundvands sænkning ( rørlægning udført af kommunen ). Med kedelige sager som: retssag mod kommunen, et nyt knæ, en smadret ankel m.m mistede jeg ikke kun kræfterne, men også lysten til projekt have.
  Du om nogen ved, at hvis man kun slår græsset og piller ukrudt i indkørslen, så ligner haven efter 2 år nærmest en jungle.
  En dag jeg ledte efter noget på nettet, stødte jeg så tilfældigt på din hjemmeside.Kiggede dagligt i et par uger, var helt betaget og fandt pludselig mig selv i færd med at udarbejde lister over planter og buske som også skulle bo i MIN have.Tak for det Claus!, du gav mig faktisk "sparket" til det jeg har i dag
  Du er en stor inspiration, ikke kun med din egen have, men sandelig også med den ægte glæde du altid omtaler andres haver i tekst og billeder.
  Og JA, jeg ville selvfølgelig elske at se dit private paradis i virkeligheden.

  Kh
  Karen Fløe

  systuen@nielsen.mail.dk

  SvarSlet
 95. Goddag Hr. Dalby.

  Når nogen er så passioneret som du, må man bukke sig i støvet. Det er imponerende, hvad du overkommer, forlag, skrive bøger, indrette have, besøge i ind og udland, fotografere og ikke mindst skrive og filme til din side. Imponerende.

  At se din have og alt hvad du har fået skabt, må være en oplevelse for enhver haveelsker, og det er jeg. Så jeg håber at kunne komme i betragtning.

  M.v.h
  K.Krogenlund
  krogenlund@mail.dk

  SvarSlet
 96. Et besøg i haven ville være en oplevelse af de store,jeg beundrer alt du kreerer,dog skriver jeg ikke så meget her,men det er fantastiske haver du besøger,og så smukke billeder,håber på held denne gang'Venlig hilsen brita hkarnsted@mail.stofanet.dk

  SvarSlet
 97. Kære Claus,

  I en alder af 51, skal jeg for første gang være medejer af hus og have fra medio september. Jeg har længe med stor begejstring fuldt din blog, din gode smag og ikke mindst nydt de altid flotte billeder. Jeg skal på besøg hos min mor i Odder i weekenden den 24., og ville utrolig gerne besøge din have sammen med hende, inden turen går retur til Kbh.

  Med venlig hilsen
  Lotte
  lottevendelbosoerensen@hotmail.com

  SvarSlet
 98. Hej Claus
  Jeg har selv en stor og dejlig have på Djursland, som jeg til min mands store frustration laver om på hele tiden. Jeg er hele tiden i gang med at planlægge nye projekter og drømme om nye bede eller ting jeg skal prøve i køkkenhaven. Med to små børn bliver mange af drømmene ikke til noget, men nogle gør, blot for at blive ændret og forbedret året efter.
  Jeg elsker at besøge smukke haver i Danmark og udlandet og få inspiration til mine egne projekter og jeg gør det gerne sammen med min søster og vores "havemoster", som deler min passion for specielt engelske haver. Og det ville da være fantastisk at kunne invitere dem på besøg i din have!

  Med venlig hilsen
  Marie
  mariedehli@hotmail.com

  SvarSlet
 99. Kære Claus

  Åhhh mon jeg lige kan nå at være med i konkurrencen - det håber jeg:o) Jeg har en stor passion for havedesign og har fulgt dig og dine bøger i snart 10 år. Ja, jeg kan stadig huske da jeg fik din bog "Den levende have" til min 20 års fødselsdag. Jeg har den stadig og får altid spændende ideer til plantesammensætning hver gang den kommer ned fra bogreolen.

  Det at være haveinteresseret er ellers ikke altid lige velanset i min aldersgruppe (30 år) og jeg bliver da også ofte "drillet" af vores naboer:o) De kalder mig Claus Dalby - men det tager jeg som et kæmpe kompliment! Jeg har en stor drøm om at komme op og se din have i virkeligheden - selvom den allerede giver inspiration via bloggen - men at se den "live" det ville være fantastisk.

  Håber at være blandt en af de heldige denne gang.

  De venligste hilsner fra
  Iben J. M. Hansen
  ibber_hansen@hotmail.com

  SvarSlet
 100. Hej Claus
  Jeg håber det bliver mig der skal se din flotte have.
  MVH sonjasejbjerg@gmail.com

  SvarSlet
 101. Kære Claus

  Vi er tre personer, min mor (59), mormor (98) og jeg (24), som meget gerne vil besøge din smukke have!

  Min mormor lå på sygehuset samtidig med Anne Just. Vi er igennem mange kommet i Anne Justs enestående have, og det var bestemt et stort tab, da hun gik bort.
  Min mormor overlevede dog sin sygdom og er netop fyldt 98 år. Hun har igennem et langt liv haft en flot og farverig have, men hendes alder gør, at hun ikke længere er have-aktiv, men hun nyder stadig at være i den, og det på trods af at skvalderkålen efterhånden har overtaget, hvilket ikke passer hende særlig godt :)

  Min mor har også en meget fin have. Hun har en rigtig god evne til at lave mange forskellige og hyggelige rum i sin have.

  Personligt er jeg mest til køkkenhaven. Efter at have boet inde i Aarhus i 5 år er jeg nu flyttet længere ud på landet og har fået plads til en køkkenhave med en masse forskellige grøntsager. Vi er desuden også så heldige, at haven er fyldt med frugttræer. Der er simpelthen ikke noget så skønt som at kunne gå lige ud af havedøren og hente nyopgravede kartofler, friskplukkede bønner og sprød salat til madpakken. Min kæreste og jeg er begge biologer og det er nok medvirkende årsag til, at resten af vores have er ret "vild", da det giver et større dyreliv og ret interessante "ukrudts"-planter :)

  Min mor og jeg har også ofte stået og beundret de dele af din have, som man kan se gennem porten og min mor er flittig læser af dine bøger og blogs. Vi vil alle tre blive meget glade, hvis vi får muligheden for at komme til åben have - det er især en oplevelse vi gerne vil kunne give min mormor.

  Med venlig hilsen
  Lærke, laerke.glerup@gmail.com

  SvarSlet
 102. Træthed efter arbejde kureres i haven med en kaffekop i hånden, mens man hiver i diverse ukrudt og skridter alle 90 m2 have af som om man var en gammel storbonde. Er humøret sortere, må jeg i planteskolen og købe mig til lykken - flere småtræer, løg, stauder..... Med din egen have, formidling og bogudgivelser er du jo nestor for ' nyere dansk haveinteresse'.... - kunne være fantastisk at se hvor 'det hele startede'...... Og så vil jeg gerne bestille en udgivelse om små haver, tak! Hilsner, am.steensberg@Gmail.com

  SvarSlet
 103. Jeg følger din blog og har også fået megen inspiration fra dine bøger. Jeg eksperimenterer en del med mine staudebede, det er ikke helt uproblematisk, men sjovt at arbejde med.
  Hilsen Tove
  tovebr@fiberpost.dk

  SvarSlet
 104. Osse mig....
  Er "havgal" så vil selvfølgelig også gerne være blandt de heldige der kan besøge din have :-)
  Hilsen Marianne
  moves45@gmail.com

  SvarSlet
 105. Ett besök i din trädgård skulle vara en riktigt trevlig 40-års present till mig själv. Älskar trädgård och allt som hör till: lära känna nya växter, följa trädgårdens utveckling över året, drömma om och förverkliga nya projekt. Det börjar bli trångt hemma och jag skulle gärna på riktigt se och inspireras av hur du lyckas få plats med allt. Med vänliga hälsningar Eva K (evakuehl@yahoo.se)

  SvarSlet
 106. Du inspirerer mig dagligt med dine smukke billeder på bloggen. Jeg elsker din stil med krukker, stilleben, havehusene og selvfølgelig din have. Derfor ville det også være en kæmpe oplevelse for mig at se haven i virkeligheden.

  Jeg krydser fingre :-)

  Hilsen Nina / www.vangelyst.dk (nina@vangelyst.dk)

  SvarSlet
 107. Kære Claus
  Jeg vil meget meget gerne se din have. Jeg har selv en have i kolonihaveforeningen Risskov. og jeg passerer næste dagligt din spændende have på vej gennem skoven, ligesom jeg hver dag læser din interessante blog. Lad mig komme indenfor og blive inspireret!
  Varmeste hilsener fra Anne
  annefuglsang@netscape.net

  SvarSlet
 108. Kære Claus Dalby
  Som arkitekt med haver i såvel Århus som Thy, læser jeg med interesse din blog og dine holdninger til enkelhed/mangfoldighed og minimalisme/kompleksitet; begreber som jeg selv arbejder med i min frodige rækkehushave og min vindblæste naturgrund ud til Vesterhavet. Jeg vil sætte stor pris på at se og blive inspireret af din spændende og allerede ikoniske have.
  Med venlig hilsen Anders Åkjær
  aaakjaer@gmail.com

  SvarSlet
 109. Hej Claus
  Ja jeg kan ikke prale med at have fulgt dig i flere år, men dagligt siden jeg fandt din side. Så "kender du typen" i TV på et tidspunkt og tænkte wauw det må være en spændende person, som bor her og ja det må man da vist sige, at du er. Dit hjem "jeg elsker stilen" og din have en fryd for øjet og sindet.
  Mvh
  Jette Evert
  eyejet@gmail.com

  SvarSlet
 110. Hej Claus. Jeg kom igår hjem med en stor pose løg fra Bilka, og skal lige kikke på din side hvordan jeg skal gøre. Jeg opdager at jeg igen har mulighed for at vinde et besøg i din have, jeg har ikke facebook, og har været meget skuffet over at det var den eneste mulighed for at vinde besøg, så tak for denne mulighed. Jeg har alvorlig brug for inspiration, vi har en have på 10000 m2, med nogle få gamle træer, og planen var da vi købte stedet, at det var fint bare med græs. Nu ser tingene anderledes ud, jeg er begyndt at interessere mig for have og planter, måske er det noget der kommer med alderen, det gør mig glad at se det vokse. Mvh. Dorthe

  SvarSlet
 111. Ups. min mail er mosaik.dk@jubii.dk Mvh. Dorthe

  SvarSlet
 112. Hej Claus
  Håber jeg lige kan nå at være med i lodtrækningen. Dine bøger og indlæg på bloggen er inspirerende.
  Det vil være en stor fornøjelse at se din have både indretningen og sensommerblomsterne
  Mail: alba.hessellund@sol.dk.

  SvarSlet
 113. Hej Claus
  Hvor ville jeg gerne være en af de heldige der kunne få lov til at se din flotte have i virkeligheden.
  Og så måske for at få gode ideer til vores egen have, som vi er igang med at lave om.
  Mvh. Dianna
  diannanielsson@live.dk

  SvarSlet
 114. Hej Claus
  Du er skyld i at jeg i sin tid oprettede en haveblog, og du har givet mig så meget inspiration i flere år. Jeg er nok ikke den flittigste kommentator på din blog, men det betyder ikke at jeg ikke følger med hele tiden, for det gør jeg. Jeg elsker at blive inspireret af både din egen smukke have, men også de steder som du besøger rundt om i verden. Min store drøm har i flere år været at få lov at se din have in real life, og så er det lige meget om min søn har fødselsdag eller om jeg har andre kryds i kalenderen, alt bliver aflyst, hvis jeg får lov at se din have. Den 18. maj i år deltog jeg ikke i lodtrækningen, og det skyldtes kun at min søn skulle konfirmeres, og her ville jeg nok ikke blive tilgivet, hvis jeg tog på havevandring:-)....jeg håber og krydser fingre hver gang, for engang må heldet da tilsmile mig:-)

  SvarSlet
 115. Hej Claus, prøver også lige at lægge en besked. Det er det herligste havevejr, så jeg må ud. Følger dig hver dag på din færd. Var selv i Ardennerne for 2 år siden. Der er også meget at se og en masse haveglade mennesker og smukke smukke haver. Europa er haveland.

  SvarSlet
 116. Hov, jeg glemte at skrive mail - beluihaven@gmail.dk

  SvarSlet
 117. Hej Claus
  Vores lille familie flyttede i hus september sidste år og har nu oplevet den første sommer i haven.
  Haven er en stor udfordring for mange vil nok ikke kalde det en have. Vores hus ligger i en skråning så langs trappen op til huset er der anlagt 7 "hylder" bygget op af sten. Hvad skal man lige plante i disse hylder i stendet for de nu alt for store stedsegrønne buske som blev plantet da huset blev bygget.
  Håber at jeg en dag kan komme i din have og finde inspiration til vores hyldehave:)

  mvh Marie Filtenborg

  marie.filtenborg@gmail.com

  SvarSlet
 118. Dear Claus
  I find it very interesting that a fellow Dane has get so smitten by the English garden culture. That you now have taken a bit of England and mixed it up with all the best of the Danish design culture, and nurture it to such a perfection. Is truly an inspiration.
  Im sure all your passion and knowledge really have helped the Danish garden culture.
  It was through my mum, whom still lives in Denmark I learned about you and your books, and there is not a Christmas or a birthday without a present arriving straight from Klematis.
  Although I live in West London UK, It would be ever so inspiring to see, your ever so familiar garden through your books, in person.
  I know my mum enter every single of your open day competition in the hope she could invite me along her to come over and visit your garden.

  Please keep up the good work by changing the Danish gardens.

  Kind regards
  Sune Larsen-Walsh
  Sune@sunegardens.co.uk

  SvarSlet
 119. Ole Geir Gustavsen10. august 2014 kl. 18.25

  Hei claus din hage logg har vært en stor inspirasjon i en årrekke.Er særlig imponert over den frodig et dere klarer og oppnå.ville vært hyggelig og lærerikt med et besøk.mvh Ole Geir gustavsen.

  SvarSlet
 120. Olegeirgustvsen@gmail.com10. august 2014 kl. 18.30

  Glemte mailadressen olegeirgustavsen@gmail.com

  SvarSlet
 121. Hejsan.
  Även jag, Anna Welandson,från grannlandet Sverige skulle vilja komma och besöka dig och din trädgård. Jag har aldirg varit hos dig. Det är en lång sträcka att köra från Halmstad, men vad gör man inte för att få uppleva... :)
  Jag lyckades för några år sedan att få min man att se några av dina program som gick på TV. Mannen min, Bjarne, är egentligen inte särskilt intresserad av trädgårdsliv men I ett av avsnitten sådde du luktärtor i kruka för att ha doften i växthuset när våren kom. Bjarne blev så betagen och inspirerad av programmet så det slutade med att vi idag har ett eget växthus i vilket jag tidigt sår luktärtor för den underbara doftens skull, har pelargoner för den fantastiska blomningen och en mängd tomter och gurka för barnens skull. Det vore en stor ynnest och ära att få bli utvald och jag hoppas att turen är på min sida. Vänliga hälsningar från Anna i Halmstad
  anna.welandson@telia.com

  SvarSlet
 122. Hei!

  Helt siden jeg for et par år siden oppdaget din blogg, har jeg värt inne på den flere ganger i uka. Fölger deg også på facebook. Vi er et "havesykt" ektepar som selv har en cottagegarden i Töcksfors, Sverige. Han er fra Bornholm og jeg norsk. Dine böker og bloggen har gitt mye inspirasjon. Da vi var i Köbenhavn i mars ble den hvite Claus Dalby rosen med hjem. Til helgen skal vi til Hillerödmessa og det blir nok en tur på Bilka hvor vi håper å finne bl.a. tulipanen Snow Crystal. Da vi feirer gullbryllup i år, så ville naturlighvis et besök i din hage forgylle dette.

  Mvh Irene
  irene44.nielsen@gmail.com

  SvarSlet
 123. Hej Claus:
  Min mand er engelsk og vi rejser ofte i England - de seneste år mest i Sydengland, hvor den ene have er smukkere end den anden. Vores storfavorit er Sissinghurts og jeg kunne da godt tænke mig at vinde dine billetter, så jeg kan overraske min mad med den danske pendant, som din have må siges at være. Venlig hilsen Lene
  Ps: Leneps@post.tele.dk

  SvarSlet
 124. Hej Claus
  Jeg nyder at følge med i din "luksus-have". det giver inspiration til mine egne krukker. Lige nu nyder jeg mit lille bed med "Dalby-dahliaer"
  Med venlig hilsen Lars
  (holmlaursen@stofanet.dk)

  SvarSlet
 125. Hej Claus
  Jeg følger din blog med stor interesse og fornøjelse flere gange om ugen. Hver gang føler jeg mig så inspireret. Og langt de fleste gange lærer jeg noget nyt. Men det bedste ved din blog, er din gavmildhed. Det er dejligt som du øser af din viden, dine erfaringer og mange oplevelser. Og heldigvis er det jo sådan, at man får det igen, som man giver ud ;)

  Venlig hilsen
  Vibeke Viuff Andersen

  ( vibekevandersen@hotmail.dk )

  SvarSlet
 126. Jeg har fulgt dig, siden du og Anne Just lavede de første tv programmer sammen. Jeg har flere gange været i hendes have og har været i din en gang.
  Det var en kæmproplevelse og skønt at finde en haveentusiast, som forstår at leve sine drømme ud.
  Du er en ener og forstår sandelig at holde din fanskare oppe på dupperne.
  Vh. Hellelisbjerg@gmail.com

  SvarSlet