En fin lille potagé

Som mange vil vide, er en potagé en køkkenhave, hvor der også er blomster. Og haven dyrkes mest af alt for sit dekorative udtryk.

 

20120829_024342

 

20120829_024835

 

20120829_024423 20120829_030348

 

20120829_024916 20120829_024529

 

I går morges tog jeg disse billeder i Alie Stoffers lille skønne potagé-have, og jeg synes, at der en helt særlig stemning.

 

20120829_024210 20120829_023906
20120829_023130 20120828_150923

 

20120829_025517

 

Haven er ikke mere end godt og vel hundrede kvadratmeter, og her hersker en særlig intim stemning.

 

20120828_150835

 

I kan nok huske, at jeg tidligere har vist billeder. Se mere her.

 

Besøg Alie Stoffers nye hjemmeside.

 

20120829_022939

 

20120829_025624 20120829_024750

16 kommentarer:

 1. Igen rigtig fine billeder af den smukke have! Jeg er vild med havelågen - den pirrer min nysgerrighed og giver sådan en lyst til at kigge indenfor. Man kan næsten høre stilheden og mærke morgenduggen på det første billede.

  SvarSlet
 2. Det er da godt nok nogle fantastiske haver, du har været rundt at besøge på den tur..
  Bombardementet fra forleden har jeg set på igen og igen og er meget imponeret over, at det kan blomstre så overdådigt på denne årstid.. Der er mange ting at tage til sig..
  Denne er så lillebitte og alligevel er der plads til bier, høns, palmekål og dahlier en masse, uden at det ser forstyrret eller uroligt ud..
  Dejlige fotos af vidunderlige haver..
  Tusind tak for det altsammen
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt fornemme stemningen - her på den anden side af skærmen. Særligt syntes jeg at brugen af de gule beder er genial.

  SvarSlet
 4. Hundred kvadratmeter er da en stor køkkenhave ........ i hvert fald sammenlignet med min, som er to!
  Nu da mine børnebørn for længst er vokset fra sandkassen, er den lavet om til køkkenhave, og jeg er blevet så glad for at dyrke grønsager, selv om det overhovedet ikke kan betale sig, for jeg bor jo i Danmarks gastronomiske og økologiske spisekammer, dvs Odsherred, hvor vi i øjeblikket frådser i både danske og asiatiske grønsager og krydderurter. Men jeg har lige været ude at høste syv : - )
  voksbønner, og jeg er helt sikker på, at de smager bedre end bønnerne oppe på bakken hos polakkerne, som jeg handler hos, når jeg skal være mæt.
  Til næste år skal jeg ha' to nye højbede à et par kvadratmeter, og når sandkassen snart er rådnet op et par stykker mere. Til den tid bliver der så også plads til californiske guldvalmuer og morgenfruer spredt imellem det hele, som min Mormor havde, og så bliver det en rigtig potager.
  Ih hvor jeg glæder mig
  og ih hvor jeg glæder mig over alle dine blogindlæg, Claus
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Tack för ännu en härlig trädgårdstur. I min lilla potager har jag försökt mig på palmkål men det gör kålfjärilslarverna också. Hur klarar man kålen från angrepp utan att behöva gömma den i fiberduk?
  Ha det bäst "og komm godt hjem" hälsar
  Margareta från andra sidan Kattegatt

  SvarSlet
 6. Du har vel nok set mange dejlige haver på din tur, men nu glæder jeg mig også til at se billeder fra din egen smukke have.
  Kh. Ida

  SvarSlet
 7. Virkelig en drømmehage :-)) Deilig lys i bildene!

  SvarSlet
 8. Hej kære havevenner. Jeg glæder mig ikke blot over de mange fine billeder, Claus viser fra mange fremmede haver, men jeg nyder også mange af de kommentarer, som i mine havevenner kommer med her på bloggen. På mit lille frimærke har krydderurterne givet rigtig meget i år. Jeg har lavet både pesto, kryddersalt og så har jeg indtil nu syltet 4,5 kg. blåbær. Jeg føler mig altid så rig her på sommeren, hvor jeg kan høste. Der er også lagt i fryserne til vinterens gryde/ovnretter.
  De bedste tanker til jer alle sammen fra
  Bibi fra Almind ved Kolding

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sjovt, som urkvinden dukker op i os sidst på sommeren, når *Season of mists and mellow fruitfulnes' (John Keats 1795-1821) sætter ind, og der skal forberedes vinterforråd. Jeg skal have fundet nogle grønne tomater et eller andet sted, så der kn blive syltet pickles bl.a., og om lidt skal jeg lave brombærmarmalade af alle de bær, jeg plukkede i min have i går.
   Velbekomme
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
 9. Hvor er her skønt. Tak for inspirationen - en sådan have drømmer jeg om at skabe selv. Måske det lykkes en dag?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Dejlige og dekorative grøntsager i smuk forening med blomster og urter - SKØNT: jeg har desværre ikke så meget held med mit lille urtestykke, det meste dukker slet ikke op eller bliver ædt af snegle med det samme........ hilsen ANne Marie Christensen

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Jeg har ikke tabt mit hjerte til køkkenhaver men til potagerer (gad vidst hvad det hedder i pluralis?). Jeg er SÅ imponeret over disse små smukke og livgivende haver. Dette er endnu et vidunderligt eksempel på, hvor helt fortryllende denne haveform kan være. (Også selvom farvevalget er orange ;-)) Hvis jeg en dag mister forstanden og får den tossede idé at begynde HELT forfra i min lille have, vil det afgjort være for at skabe denne stil. Så hvis du kommer for skade at skulle lave hurtig-tv-have-programmer (!), skal du være velkommen til at overraske mig med en potager à la Birgit Helbo, hvis bog Til Nytte og Nydelse jeg kan anbefale.

  SvarSlet
  Svar
  1. De hedder potagers med stumt s, når det gælder udtalen ; - )
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
 12. Ihhh, hvor flot. Jeg må kopiere lidt af det næste år i min køkkenhave, som lige nu lakker lidt mod enden af denne sæson...

  SvarSlet
 13. Thank you Claus, for showing us these wonderful gardens. I did enjoy your gardentour. Best regards,

  SvarSlet
 14. Dejligt gensyn!
  Haven er ganske rigtig intim, men på billederne fornemmer jeg en intensitet i dyrkningen der ikke kan måle sig med ret meget. Overfloden minder mig om de meget velkomponerede bede jeg så i år på Chelsea Flower ... Tænk at det kan skabes på 100 kvadratmeter! Det giver unægtelig mig blod på tanden :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet