Endnu en pragtfuld have

I dag har jeg besøgt tre haver. De to (offentlige) var ikke værd at skrive hjem om, så det undlader jeg at gøre. Men den tredje ... Ja, den var ganske enkelt pragtfuld.

 

20140831_160718

 

20140831_160343

 

20140831_160419

 

20140831_160821

 

20140831_161417

 

Også her hænger det i høj grad sammen med de smukke bygninger; en gammel vandmølle.

 

20140831_161436

 

Woolstone Mill House hedder stedet, og det ligger en halv snes kilometer fra Oxford.

 

20140831_155642

 

20140831_160544

 

Hvis det ikke var fordi, jeg nu har besluttet mig for at stoppe for tilgangen til Romantiske haver, var denne også en oplagt kandidat.

 

20140831_153335 20140831_161454

 

Jeg vil tilbage en midsommerdag, for der er jeg sikker på, at det hele fremstår endnu mere drømmedejligt.

 

Og så kan haven stille og roligt ligge og vente på, at jeg en dag skriver en bog med titlen Sjælfulde haver. Det bliver dog ikke de første år, det sker.

 

20140831_160314

 

20140831_160202

 

Rent blomstermæssigt var meget toppet her, men som det fremgår, er haven alligevel dejlig, og det skyldes i høj grad designet, at det stedsegrønne og de fine omgivelser.

 

20140831_155756

 

20140831_155922

 

Kan fortælle, at jeg nu er nede i Kent. Havde I spurgt mig i morges, om jeg skulle helt ned sydpå, ville jeg pure have benægtet. Faktisk havde jeg en plan om igen at køre nordpå, men sådan blev det altså ikke.

 

20140831_160304

 

Det er nu meget praktisk at være hernede, for på tirsdag ret tidligt flyver jeg tilbage til Tirstrup fra Stansted. Så tidligt, at jeg har booket et hotel i lufthavnen.

 

I morgen skal jeg blandt andet et smut omkring Sissinghurst, Great Dixter og Merriments Gardens.

Sig ikke, at jeg ligger på den lade side ...

22 kommentarer:

 1. Noe så fint! Jeg vil også ha en sånn "buksbomsau" i hagen. Her må det klippes og få buskene til å gro fort forstår jeg. Jeg har skåret gresskarslykter i helga og det var jammen også gøy. Lykke til videre, jeg følger med og gleder meg over bildene :)

  SvarSlet
 2. Helt fantastisk og spesielt morsom var jo sauen :-)) Herlig!

  SvarSlet
 3. Fantastisk inspirerende å få følge dine blogginlegg rundt om i Europa, Claus. Hvordan i all verden får hageeierne tid og mulighet til å holde alt så frodig, ugressfritt og vakkert? :-D Uansett- takk for dine alltid like fantastiske bilder og beskrivelser
  Stein

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  fantastisk er det ord jeg tænker på, hvis jeg se denne have.
  Hilsen
  Mie

  SvarSlet
 5. Godmorgen Claus.
  Dér kunne jeg gå rundt i lang tid. Hvor er der skønt med alle de klippede hække. Jeg er vild med lyset på dine billeder, det hele ser så smukt og levende ud i det blide lys. Du ER en fantastisk dygtig fotograf.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 6. Nej det gør du virkelig ikke Claus;-) - det er dog en rigtig skøn have! Hvis du har stoppet for tilgangen til "Romantiske haver" Så må du virkelig have rigtig meget materiale;-)
  rigtig god dag med at besøge Sissinghurst, Great Dixter og Merriments gardens:-D
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Sikke et skønt sted, og bygningerne er utrolig hyggelige, dejlige kig, og fårene er et super indslag;-) nød i den grad dine billeder!

  SvarSlet
 8. Wauw hvo er den bare flot - der kunne jeg f mange timer til at gå med bare t kikke og ikke mindst nye. :-D

  SvarSlet
 9. Nej, man kan bestemt ikke klandre dig for at ligge på den lade side. Sjælfuld er en god beskrivelse af haven her - mange små skønne kroge. Og der er udvist stor kreativitet m.h.t. hækkene.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Du er en kæmpe ildsjæl og os der har fulgt dig igennem årene ved at du ikke plejer at sove tiden væk på nogle måder uden du er igang på den ene eller anden måde. Nogle gange kan man tro at dit døgn er udstyrret med 48 timer istedet for vores 24. Men når man ikke sover tiden væk når man jo meget.

  Skønne billeder fra endnu et paradis. Man taber jo helt pusten ved alle de skønne billeder du disker op med den ene gang efter den anden. Hvem ville ikke gerne side foran brændeovnen med kaffe i kruset og bare tage den ene dvd frem efter den anden, se på de 10000vis af billeder fra alle de skønne steder du har besøgt. Ja, det kræver med stor sandsynlig nok en rigtig god gang snestorm med indelukning til følge i flere uger plus en ekstra pude så man ikke får sætte-sår,hvis man skulle nå til bunden. Men det kunne nu være hyggeligt.

  Rigtig god tur igen idag Claus

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 11. Skønt sted du har fundet. Har læst at West Dean i år har genåbnet deres sunken garden efter flere års restaurering........
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 12. Smuk, smuk have. Er den virkelig lukket for offentligheden? (Jeg synes bestemt navnet siger mig noget). Jeg er vild de flotte gamle buksbom. Det er til at blive helt afmægtig og ydmyg af at stå ved siden at så gamle og gennemplejede træer. At tænke sig så mange år hvor en eller anden sjæl har nusset om planten. Det er vel derfor haven bliver så sjælfuld. Sådan har jeg det også med Powis Castle, som jeg ikke håber du har været skuffet over. Tænk at du allerede er så langt som til Kent! (Hvordan kan man dog presse så meget ind i de forgangne timer?)

  Rigtig god fornøjelse med din fortsatte tur rundt. Kram, Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Hello, lovely pictures, you have captured very well that feeling when you step in to a wonderfull garden. It's nice to follow your journey. regards

  SvarSlet
 14. Skønne, skønne England. Dine flotte billeder gengiver virkelig stemningen. Hvis du får tid til overs i Kent(!!!), så smut lige en tur omkring Churchills hjem: Chartwell, som i dag er et fantastisk museum ( National Trust) i en meget smuk park. Fortsat god tur i blomsternes Paradis
  Fra Mona

  SvarSlet
 15. Kære Claus - Superlativerne står i kø. Hvor har det været spændende at følge med i alle dine rejseeventyr. Du burde nu af hensyn til os "ultrafans af best of British Gardens" offentliggøre dine fravalg af offentlige haver, så vi heller ikke spilder kostbar tid næste gang vi er i England. Jeg håber ikke, Powis er fravalgt, for den står meget højt på min ønskeliste til et besøg. Også skønne haver du havde valgt at besøge i dag. Jeg er spændt på om Merriments fortsat er et besøg værd. Venlig hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Else
   Jeg har besøgt Powis Castle i efteråret 2012 og var fuldstændig bjergtaget af den. Hvis Claus har valgt den have fra, så kan det kun skyldes at han er en absolut feindsmeckker. Jeg fandt Powis meget betagende, ikke mindst fordi der er de flotteste udsigter over bjergene og dyrehaven. Men det bedste ved Powis er deres over 300 år gamle takshække som er MANGE meter høje. Den måde de væver sig ind og ud mellem platauerne og klippen som det hele ligger på, er helt enestående og bestemt et besøg værd. Deres blomsterbede er flotte, men ikke i den usædvanlige skala.

   Det man skal køre efter med Powis er den samlede stemning og hele naturen samt de flotte hække. (Og slottet i sig selv er afgjort et besøg værd!).
   Jeg er sikker at langt de fleste ville synes godt om Powis, men kan også godt forestille mig at Claus ikke synes at selve bedene er værd at fremhæve, eftersom der er så mange andre flotte blomsterbede/haver.Blomsterne er flotte, men skiller sig ikke ud på nogen særlig måde. (Og her kan jeg af gode grunde måske ikke tages helt for pålydende da jeg var der i slutningen af oktober, men selv da var der stadig blomster i form af bl.a. asters).
   Efteråret er i øvrigt et fint tidspunkt til Powis, da skoven rundt om får et meget flot løvfald.

   Ja, smag og behag er jo forskellig, men jeg kan i hvert godt anbefale denne have - men allright: den kan ikke måle sig med Great Dixter og andre af de meget kendte engelske haver, men derfor kan man godt nyde at gå en tur i den alligevel. Om man vil køre efter det, tjah, Wales er altså langt væk, men naturen i sig selv gør køreturen værd efter min mening:-)

   Bedste hilsner
   Lisbeth K

   Slet
  2. Hej Lisbeth - Tusind tak for det. Du har helt ret, Claus er feinschmecker og går ikke nødvendigvis efter det samme som os. Her på matriklen håber vi håber nemlig at få plads i kalenderne til en tur primo oktober, og netop Powis er et delmål, som jeg gerne har villet besøge i flere år. Mange tak for din super-anmeldelse Lisbeth. Else.

   Slet
  3. Hej Else
   Hvis I skal til Wales i slutningen af oktober, så tjek lige hvornår der er efterårsferie i Wales - muligvis i uge 43(eller 44?). Efterårsferien er et godt tidspunkt for der er åbningstiderne til at have med at gøre. Vi fandt ud af at der mange steder bliver lukket ned efter efterårsferien, og det er ikke kun fordi der er færre turister, men også fordi vintervejret kommer tidligt til Wales. Vi kørte således i sne og hagl i Mount Snowdon-bjergegnene, så lad være med at lægge ferien i Wales alt for sent :-) Da vi kørte over grænsen til England steg temperaturen næsten 10 grader, så ydersæsonen i Wales kan godt give lidt udfordringer. Jeg håber I får en rigtig god tur - sludder, det er jeg sikker på I gør :-)
   Bedste hilsner, Lisbeth K

   Slet
 16. Skønt som du kan sætte den ene knappenål i haver-jeg-MÅ-se-i-Europa-kortet efter den anden :-) Dejlig blå farve i pavillonen. Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 17. Hej. Endnu en fantastisk have. Hvor var det fint med de klippede dyr med hovederne. Det så rigtig hyggeligt ud og passede utroligt godt ind. Jeg synes mange af de haver, du viser har en del formklippet hække og buske og det giver ligesom lige det ekstra, så man bliver helt betaget.

  SvarSlet
 18. Hej Claus.
  Da vi var i England i maj måned skulle vi også med morgenflyet til Tirstrup. Igennem Hotels.com bookede vi værelse på Hallingbury Manor Hotel som ligger meget tæt på lufthavnen, men et hotel med en dejlig "sjæl". Vi fik værelset til en meget dejlig Jydsk pris fordi vi bookede gennem en af de store hotel sider. Vi var bl.a også i Sissinghurst Garden og til Chelsea Flowershow. En rigtig dejlig tur som min mand havde lovet mig hvis jeg overlevede et meget langt sygdomsforløb med kræft. Og det gjorde jeg jo så, og så var jeg jo også heldig at komme på et dejligt have besøg i din have i juni ;-))
  Kærlig hilsen
  Lotte

  SvarSlet
 19. Jeg ville gå rundt med bare tæer - altid!

  SvarSlet