Knald på farverne

I år har jeg prøvet noget nyt; at mikse farverne på en måde, som jeg ikke tidligere har gjort.

Jeg havde brug for at skabe noget med lidt knald på farverne.

 

Udklip

 

Her har jeg sammensat pink, purpur, lilla og orange. Det man populært kalder for Kenzo-farver, og det er en skala, jeg vil arbejde endnu mere med næste år.

 

20140823_144717 20140822_172033

 

Krukkerne står foran mit Flammebed. Men næste år har jeg bestemt mig for, at hele pladsen foran det nye drivhus, skal have dette farveudtryk.

 

20140822_171848 20140822_171203

 

20140822_171828

 

Jeg glæder mig meget til at perfektionere yderligere. Det skal nok blive godt ...

 

20140823_144750

 

20140822_171244 20140822_171345

26 kommentarer:

 1. så fint å få se mer av det "bedet"! Det er så fint! Fargene er spennende og dype og gnistrer, Meget vellykket :)

  SvarSlet
 2. sikker et flot farvespil, i bedet

  SvarSlet
 3. Spændende... og lidt VILDT :-)
  Mange hilsner om en god weekend til dig.
  Knus Susan

  SvarSlet
 4. Sikke en jungle du holder dig, Claus. Og hvilken jungle!
  Det ser meget, meget betagende ud. Kenzo-farvernes kontraster er altså bare lidt bedre end alle de andre...
  Kh Mathias

  SvarSlet
 5. Snyggt! Gillar den starka färgkombinationen!
  Önskar dig en trevlig söndag!
  /Charlotte

  SvarSlet
 6. Dejligt! nu er der kommet liv i sagerne, tillykke Claus!
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 7. Hold nu op - hvor er det øredøvende flot! Elsker de frække farvekombinationer. Det er da et fantastisk syn :-)

  SvarSlet
 8. Det ser godt ud - jeg synes tit, jeg falder for mere kraftige og stærke farver på denne årstid, det er som om, de passer så godt til sensommer. Måske for ligesom at slutte sæsonen af med manér :-).

  SvarSlet
 9. Hej Claus!
  Hvor ser det godt ud, holder utrolig meget af de mange farver der blandes. Det glæder jeg mig til at se og følge med i.
  Hilsen Anette

  PS Ønsker jer en god åben-have dag:-)

  SvarSlet
 10. Jeg er vild med dine nye farverige bede. Flot sammensætning af planter og farver:-)

  SvarSlet
 11. det ligner næsten et stramajbillede som hang hos bedsteforældrene,meget smukt Brita

  SvarSlet
 12. Eventyyyyyrligt! Lige min smag! Jeg har en svag afglans af noget lignende på min terrasse og har også planer om at gå mere til den til næste sommer.
  Tak for inspiration og må du få
  en dejlig dag med dine heldige havegæster
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Det er vildt flot..!!
  Jeg elsker masser af farvet og er ikke til de ensartede bede... jeg troede slet ikke du var til blandinger, Claus ;)

  SvarSlet
 14. Meget dejlige farver sammen og skønt med al den bugnende frodighed!

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Jeg sidder her og smiler bredt. For selv når du arbejder med kontraster er det harmonisk ;-)

  SvarSlet
 16. Unnskyld min uvitenhet...hvorfor kalles de kenzo farger? Har påbegynt de samme tendenser rundt rosene Westerland og Fellowship, og er superfornøyd :-)

  SvarSlet
 17. helt fantastisk sammensætning det mørke løv og de fersken farvet blomster, Kenzo lyder spændende, men hvad laver de små gule blomster i bunden?
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillad mig at nævne, at der ikke er nogle gule blomster, men orange tagetes.

   Slet
 18. Kære Claus.

  Tænk at vende tilbage til blogland efter en ret lang sommerpause og så dumpe lige ned midt i din nye(ste?) passion. Den er vild, fræk og lige til at spise, hvis du spørger mig.

  Det der "kenzo" støder jeg af og til på - begrebet. Og jeg har tit undret mig over, hvor det kommer fra og hvad det helt dækker... Måske er det i virkeligheden en etiket, man også kan sætte på flere af de buketter og anden dekoration, der indimellem stryger ud af hovedet på mig, tænker jeg ?! For nyligt lavede jeg en krans til en begravelse (den var i mit tilbagevendelsesindlæg på min blog). Den var langtfra hvid, kan jeg godt afsløre...

  Glæder mig til at se mere "kenzo" hos dig næste år!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Det er da et sandt festfyrværkeri. Bare jeg kunne få mine Dahlia så smukke. De bliver sikkert klippet og formet hele sommeren, så der bliver en flot busket plante. Mine bliver blot ranglede og vælter. Og desuden ædt af snegle. Hilsen Anne Marie Christensen
  Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 20. Fedt med noget spræl, forfriskende at se noget andet end tone i tone pastellerne : )

  SvarSlet
 21. Farver der gør mit hjerte godt tilpas:-)

  SvarSlet
 22. Så flotte farger i dette bedet ditt - på denne årstiden, vel og merke! Veldig inspirerende! ! Jeg tror terracotta-farger og aubergine-farger demper det hele litt ...? Liksom litt "natur"farger, som demper de litt mere "knalle" pink og fiolette farger!

  Ellers, kanskje man om sensommeren liker litt mer mettede, dype eller varme farger, nettopp fordi man gjennom sesongen har vent seg til såpass mange farger! For om våren føler jeg veldig for de mer sarte farger! Men så "herder" man seg kanskje gjennom sesongen...? Tror også det er deilig med litt varme farger, nå som man vet den kaldere årstid nærmer seg! Og så er jo høstfargene på løvet i varme farger, så det er jo naturlig på et vis...? Hva som passer av farger i et bed, avhenger også av det som vokser i nærheten på samme tid..

  Jeg er i alle flal enig med flere på forumet, det altfor sarte, som man ofte liker ellers, blir litt feil på denne årstiden, f. eks lys rosa, eller måneskinnsgul, synes nesten det virker for kaldt...! Det er mye kosligere med dypere rosa og mørkere og varmere gul..!. Men om våren, derimot, da er jeg for det litt sarte! Må liksom venne seg litt til farger igjen, etter en brun - eller hvit(!) - og fargeløs vinter!

  Men så flott sensommerbed, Claus, det viser at du behersker flere "disipliner"!


  Hilsen Annette

  SvarSlet
 23. Et smukt festfyrværkeri i farver - og naturligvis flot afstemt både i farver og løv.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Det ser sindssygt tjekket ud. Kunne godt bruge et par stikord på hvilke planter du har sat sammen eller et par ord om din systematik...
  Kh. Birgitte

  SvarSlet