Målet er nået

Når jeg tog til England i denne uge, var det især at to årsager. Jeg skulle have de sidste billeder i ’kassen’ til bogen om de romantiske haver- Og sidst men ikke mindst skulle jeg mødes med David Austin Roses for at sammensætte en del af Bilkas rosensortiment 2015.

 

20140830_135234

 

20140830_134639

 

20140830_134257

 

Salget af engelske roser har været så flot de seneste sæsoner, at David Austin Roses har valgt Bilka som et af deres primære salgssteder i Danmark. Det har så betydet, at jeg/vi nu kan vælge og vrage mellem de seneste nyheder. Blandt har jeg udvalgt de tre nyeste sorter, fra 2014, til næste års sortiment.

 

20140830_132630

 

20140830_132853

 

Tidligere var det sådan, at David Austin Roses holdt nyhederne tilbage et par år, og alene solgte dem fra deres egen webshop og planteskole, men det har nu ændret sig. Således favoriserer firmaet nu deres ekstra gode kunder, og Bilkas Havecentre er altså i den kategori.

 

20140830_145452

 

20140830_152350

 

Det betyder, at jeg har kunnet vælge mellem en række nye sorter, og dem jeg indtil nu har udvalgt, ser I på billederne her. Navnene får I først, når roserne bliver lanceret.

 

20140830_152935 20140830_134352

 

Som I ser, er kortene blevet blandet godt. Således er der forskellige farver og former. Forestiller mig, at der vil være noget for enhver smag og duftesans. For alle roserne dufter jo himmelsk. Det garanterer jeg for! Jeg har selv lagt næse til ...

 

20140830_150012

22 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud... Fantastiske farver og former.

  SvarSlet
 2. Sikken en ære du der kan bryste dig af! Hvor er vi bare heldige at vi har dig :-)
  Jeg ville ønske jeg havde et bed jeg kunne plante roser i, for jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg ville falde bagover af at indsnuse skønhederne fra Austen.
  Jeg er meget imponeret over at vi i DK kan svinge os op til at være elitekunder hos dem :-)

  Knus Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Lovely roses.
  Flot med Austin Roses som leverandør til Bilka.
  Disse delikate engelske roser får man aldrig for mange af. Den sidst ankomne i haven her, er ´Boscobel´, som virkelig er i en klasse for sig. Den er ganske enkelt ... vidunderlig.
  Er spændt på navnene på de fersken farvede ... så luftige og elegante ...
  Fortsat god tur. Kh, Iris.

  SvarSlet
 4. Skønne roser du viser os. Men hvor kan jeg nu grave dem ned hmmmmm ..... Går lige i tænkeboks!
  Knus
  Eva

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Smukke , smukke roser. Man fornemmer næsten duften.
  Er spændt på den gyldne skønhed på billede nr. 2, - - - kunne den mon stå i en krukke???
  Fantastisk som du kan højne Bilkas sortiment.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 6. Tjah, så har man da vinteren til at overveje om det er tid til at gå i gang med roserne. Må nok erkende at de er nødt til at vente, omend billederne frister. Her er det de menneskelige roser, der skal hjælpes til trivsel før der bliver nogen at komme efter i haven (udover de vilde...som jeg jo er nødt til at lære håndteringen af også).
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Ja, så må vi håbe at Bilka kan leve op til den ære !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Men jeg kan da have mine tvivl, med det syn vi rigtig tit bliver mødt af uanset om vi kommer først på ugen eller sidst på ugen. Ja, undskyld min kritik.

  Tak for endnu en dejlig haverejse, det har været dejligt at følge dig endnu engang rundt i havemegaet.
  jeg glæder mig til den nye bog om romantiske haver kommer på gaden er sikker på den bliver helt eventyrlig.


  God tur hjem og undskyld min kritiske start, men det måtte ud mellem sidebenene,

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia - tja, der er mange måder at udtrykke sig på.

   Slet
  2. Kære Claus

   Du skal vide at jeg syntes det er pragtfulde ting du får fremskaffet til Bilkas sortiment og at jeg ikke kunne finde på at sætte en fingre på det kæmpe arbejde du gør. Mundvandet løber jo hvergang du viser hvad du har fundet til os havetosser her på bloggen. Det lyder måske sådan i det første jeg skrev, Men det er Bilka som jeg syntes sover lidt tornerose søvn, når dine vare kommer frem. Ikke det der er indendørs som løg og andre "døde ting" men planterne udendørs ligner jo mange gange noget der er løgn, hvis de overhovedet er der. Det syntes jeg har været kendetegnet her på Fyn, men vi er jo også kun en lille ø, hvor oplandet ikke er så stort, men det kan jo være mig som er for kritisk.

   Jeg håber med disse ord at du forstår at det ikke er dig jeg forsøger at ramme på nogle måder, det kunne aldrig falde mig ind da jeg er fuldt af beundring og kæmpe fans af det store arbejde du ligger for dagen for alle os Havetosser både her på bloggen og alle dine vidunderlige bøger som jeg ikke vil undvære på nogle måder ( hellere undvære den daglige avis, for at få dine bøger)

   Tak for alt det du giver.

   Stort knus og kram herfra det midtfynske, Pia

   Slet
 8. Hej Claus
  Uha, hvor jeg glææææææder mig til den bog udkommer - den må da mindst blive på 1000 sider, med tanke på alle de helt fantastiske steder, du har været - men begræns dig endelig ikke - jeg er køber uanset hvad.
  Nå, og så skulle du også lige friste med de skønne roser - der er da vist et par stykker af dem, som er nødt til at komme med mig hjem til den tid.
  Var forøvrigt i Bilka og købe løg - det var nu egentlig ikke det, jeg var kørt efter, for jeg havde bestemt, at jeg faktisk ikke rigtig skulle have nogen, men hvad skete der - de sprang nærmest ned i vognen af sig selv, så tror i grunden ikke, jeg tør tage i Bilka igen lige foreløbig, men det skal nu nok blive flot til foråret.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 9. Wow nye roser:-D Det bliver rigtig spændende, og jeg kan allerede se der er et par kandidater til haven:-D
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Sikke nogle dejlige smuksakker! Jeg må blankt indrømme, at jeg finder det tarveligt ikke at give os navne. Så mon man jo blot blive kreativ for at luske det ud af larven. Den øverste har jeg et kvalificeret gæt på, men blot ser den meget lysere ud på de billeder, jeg har set af den. Hvis det altså er den, jeg tror, det er.

  SvarSlet
 11. Åhh så fine. Jeg siger det lige igen - sikke et dejligt samarbejde du har med Bilka!

  SvarSlet
 12. Hvor der det spændende ud. Jeg er bare ked af at min havejord slet ikke egner sig til roser.

  SvarSlet
 13. Jeg glæder mig allerede!! Er helt vild med de typer, der åbner sig helt op og byder indenfor. Mange tak til dig, Claus fordi, du finder disse lækkerier og sammen med Bilka gør dem tilgængelige for os alle. Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Spændene og smukke roser.
  Jeg har et lille forbedringsforslag til de skilte der er på "dine" roser i Bilka. Ofte mangler der Info om roserne remonterer, det savner jeg.
  Kh lisette

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  disse roser ser spændende ud, selvom jer normalt ikke er til roser, kan jeg blive fristet at prøve mig med dem i det kommende år.
  Hilsen
  Mie

  SvarSlet
 16. Sikke dog en masse delikatesser, du her har vist. Virkelig smukke.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 17. Tjah.. Der var nok et par stykker eller fem der kunne gøre sig fortjent til at gro i min have :-) flotte farver - og jeg glæder mig til at dufte dem...

  SvarSlet