Smukke huse

Ikke blot haver, men også huse, interesserer mig - i den grad. Både moderne, romantiske, klassiske, nye og gamle. Når blot hus og have er i samspil – jvf. gårsdagens indlæg.

 

20120818_144351

 

Inden jeg i forgårs forlod Varengeville-sur-Mer, besøgte jeg Beatrix, der bor i dette underskønne hus sammen med sin mand. Omkring halvtreds år har de haft huset, der er fra attenhundredetallets begyndelse.

 

20120818_150643 20120818_150324

 

Hvis vægge kunne tale, var der meget at berette om. Talrige franske kunstnere har gennem tiden boet og malet i husets atelier. Blandt andet har Monet opholdt sig her gennem uger flere somre, ligesom Chagall, Braque, Picasso og Miro har været tilbagevendende.

 

Sidstnævnte har afsat et helt bogstaveligt indtryk, idet han malede på væggene i stuen. Jeg har selv set dem!

 

20120818_145945

 

20120818_145915 20120818_145848

 

Men nu er det haven, det skal handle om, og her vil jeg koncentrere mig om den renfærdige stemning ved huset. Haven er kæmpestor, og den kommer jeg tilbage til en anden god gang.

 

20120818_150635

 

Selv om vi er i Frankrig, hvor det jo er noget mildere end i dk, er der ikke nogle planter på billederne, der ikke vil kunne trives hos os.

 

20120818_150032

 

Det hele ser lidt tilfældigt ud, og det er netop det, der er kunsten. Især var jeg meget optaget af de kuplede sankthansurt i samspil med de halvrunde buksbomkugler i potter.

 

20120818_150606 20120818_150435

 

Senere vil jeg vise endnu en fransk have med hus – begge i en særlig klasse. Og denne gang er huset helt moderne.

 

20120818_145710 20120818_150134

 

20120818_150500

19 kommentarer:

 1. Vis endelig flere af den type billeder, de er meget inspirerende :-)

  SvarSlet
 2. Det ser ud til at være et skønt sted som man kunne bruge dagevis på at udforske. Tak for de skønne billeder. Mange hilsner fra Trine Blair

  SvarSlet
 3. Jeg skal love for, at du med dine fuldstændigt betagende billeder har sendt mig ned ad Memory Lane i de seneste dage, Claus. Jeg har rejst lidt i Belgien og rigtig meget i Normandiet i bil, og jeg får det ene nostalgiske anfald efter det andet, når du viser de smukke ejendomme. Men vi, min afdøde mand og jeg, boede ikke så fornemt, som du ind imellem gør. Når det var 'fyraftenstid', kørte vi til en eller anden (lands)by, fandt ud af hvilken bar husede den lokale cykelsportsforening og overnattede så (nogle gange i ugevis) på det ydmyge og lokalkoloristiske hotel, som næsten altid fandtes ovenpå eller ved siden af. Dengang slumrede min haveinteresse endnu, men min mand var meget interesseret i arkitektur, så vi har også besøgt mange spændende og smukke ejendomme.
  De gamle fotoalbums er fundet frem her på det sidste,
  så tusind tak for alle de gode minder, du løbende fremkalder
  Jytte
  www.danishknitdesign.com
  Jytte

  SvarSlet
 4. Sikke dog et fantastisk hus - haven er også fin :-) Tak for at du tager os med på turen!

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Du har igen fanget mange spændende detaljer med dit fotografiapparat, og lyset er ganske bedårende også på disse billeder. Rosen- og floks billederne er bl.a. lækkerier. Belægningen på billedet, hvor døren står på klem, er også en fin detalje. Ja, her er nok at se på.

  SvarSlet
 6. Hej Claus!
  Utroligt spændende emne du tager op, nyder i den grad at kigge de flotte gamle huse, med de gamle sten/mure som altid vækker fascination i mig, som også gamle træer gør, flotte haver, og mennesket bag, 1000 tak for at dele!
  Fortsat rigtig god rejse
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 7. Bon Jour Claus. Jeg indrømmer det blankt, jeg er total frankofil! Så det er virkelig guf at se de fantastiske haver/huse du er så heldig at besøge. Som jeg tidligere nævnte, du burde ha' et kamerahold med :-)

  SvarSlet
 8. Fuldstændigt underskønt som du meget rammende siger.
  Og sikke heldige kunstnere der har fået lov at slå sine folder der,--
  dine superskønne fotos hensætter een i det kreative hjørne

  Gode hilsner fra Dorte Gjerlov

  SvarSlet
 9. Meget smuk og stemningsfuldt hus Claus, Jeg glæder mig til, at se mere til haven. Det er sjovt, som folk enten lægger mærke til de samme eller forskellige ting. Jeg fik også lige øje på den lysegrønne Sankt hansurt sammen med buxbom det ser lækkert ud!
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Fantastisk smukt hus og have.

  SvarSlet
 11. Hus og have passer virkelig godt sammen. Og jeg har studeret planterne lidt - og du har ganske ret - mange af planterne har vi også her i lille Danmark. Et skønt sted.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Det er interessant, som husene ændrer sig, alt efter hvilket land man er i. Bare køre lidt ned i Tyskland, og stilen er helt anderledes end den danske. Jeg kan godt lide denne stil - og huset hænger smukt sammen med haven.

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Og tak for svar ang den fine skærmblomst Angelica 'Vicars Mead' - den vil jeg se, om jeg kan finde.

   Slet
 13. Hej

  tak fordi vi må være med på turen - gennem billederne -.

  Hilsen Mie

  SvarSlet
 14. Det må være en kunst sådan at få tingene til at gro lidt tilfældigt, og dog... Har man lidt plante kendskab, kan det vel lade sig gøre. Jeg ved bare ikke hvilken plante, der lystigt gror ud i gruset, jeg skyder på det er en slags salvie, men korriger mig endelig.

  Herligt at planterne også får lov at gro op omkring møblerne på siddepladsen ved græsset. Så længe græsset er afgrænset så skarpt, ser det styret ud. Det kunne ellers nemt komme til at se ud som om det ikke blev holdt, tænker jeg.

  Nu skal jeg ind og studere i 'Den hvide have', da jeg har taget frø af en plante, som jeg tror er deri, og jeg er jo nødt til at vide navnet, selvom jeg kender dens udseende. Næste opgave er så at finde ud af om den kan vintersås. Havde ellers lovet mig selv ikke at samle frø i år, da vi er 4 menneskelige planter i husholdningen, der nemt kommer til at lide af vandmangel og næring, hvis jeg bruger for meget tid på de grønne af slagsen. Men jeg tror denne slipper gennem nåleøjet, måske kan jeg overtale mig selv til det, for jeg skulle jo nødig glemme kunsten af så og prikle, til den dag jeg virkelig får tid til at formere blomster(marker) til min "græs-park" af en have.
  Mange hilsner Lene

  SvarSlet
 15. Det ser så smukt ud - nærmest som om huset er en del af haven. Det er også en fantastisk historie der er omkring huset. Jeg elsker når huse, haver og de ting vi omgiver os med har en historie :-)

  SvarSlet
 16. Så fint et samspil mellem hus og have.

  SvarSlet
 17. Kære Claus,
  Det er så skønt at rejse af hjertets lyst, og din kærlighed og begejstring er nem at spore i dine billeder.
  Jeg er desuden fuld af beundring og fascination over de steder, du viser. Hvor er alting frodigt og blomsterrigt. Det må have regnet noget i det franske!
  Her støver græsset og staudebedene er opgivet for i år. Jeg har ikke fået vandet, og må i stedet glæde mig over træernes snart modne frugt, grøftekantens frøstande og selvfølgelig krukkerne. Men det er nu heller ikke så ringe!
  Fortsat rigtig god tur. Pas på dig,
  Kh Mathias

  SvarSlet