Det skal være skidt, før det er godt

Langs alleen har vi rigtigt mange hortensiabuske, som har blomstret flot i år. Det skyldes ikke mindst den milde vinter.

 

20110726_153955

 

Hortensiaerne plantede vi for cirka fem år siden, og ny syntes jeg, at de trængte til en foryngning.

 

20140917_163720

 

Derfor har gartnerne klippet alle de gamle, blomsterbærende stængler af helt nede ved jorden.

 

Det vil resultere i, at buskene skyder flittigt med friske skud til næste forår. Og hvis jeg er heldig, kommer de også til at blomstre. Sorten er nemlig ’Endless Summer’, og den valgte jeg fordi, den efter sigende skulle blomstre på årsskuddene. Men det har nu vist sig at være en sandhed med modifikationer.

 

20140917_163708

 

Nuvel, kommer der ikke blomster næste år, gør der året efter på nye, frisk og kraftige stængler. Jeg skal nok vende tilbage med en ’rapport’ i det nye år.

 

En anden grund til, at vi er gået så hårdt til den, er også, at jeg har indkøbt industrielle mængder af narcisløg, der skal ned mellem alliumløgene. Det samme gælder for den kæmpestore allium ’Ambassador’.

10 kommentarer:

 1. Ih.. det bliver spektakulært! Er det så en eller flere slags narcisser?
  Det har godt nok været et godt hortensiaår.. Også dejligt, at der ikke er kryb efter dem
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Kære Suk - det bliver en del forskellige sorter i de mest indtagende lyse farver. Skal nok fortælle mere. Kh Claus

  SvarSlet
 3. Aii, det havde jeg ikke ture gøre - men måske jeg skal prøve næste år og se om mine bliver lidt mere tæt i de. :-D

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Uhhhhh, du og dine gartnere er altså bare modige :-) Det er selvfølgelig det helt rigtige at gøre, det er jeg sikker på, ellers gør du det jo ikke, men jeg er sådan en kylling i den retning, og kommer nemt til at tænke: 'Åhhh, MON ikke at det bliver bedre næste år'. Men det gør det jo bare ikke, så der ER jo ikke andet at gøre, end at tage hårdt fat og klippe planterne helt tilbage. Glæder mig til at se, hvordan de ser ud til næste år :-) :-) Er sikker på, at det bliver super godt.
  Kh Jeanette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeanette - vi har gjort det ofte før. Så jeg er slet ikke nervøs. Kh Claus

   Slet
 5. uhhhh elsker narcisser i lyse farver... og var heldig at få fat i fire poser ambassador i bilka, glæder mig til at se denne kæmpe i haven næste år :)

  SvarSlet
 6. Lige da jeg så indslaget, troede jeg du havde revet alle Hotensia buske og og plantet nye. Som dem du havde set i Frankrig;-) - Det skal nok blive fantastisk med endnu flere forårsløg i alleen :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Hold da op, der er godt nok såret ind til benet:-) Glæder mig til at se resultatet næste år, for jeg har selv nogle store af slagsen, som snart skal studses lidt:-)

  SvarSlet
 8. Det ser voldsomt ud. Mon man kan gøre det samme med syrenhortensiaer?
  Vh. Ida

  SvarSlet
 9. Jeg er helt sikker på, at du ved, hvad du gør. Og det bliver helt sikkert ganske fantastisk. Ja, jeg er også så småt begyndt at sætte påskeliljeløg. Jeg er "snedig" her i efteråret. Jeg planter Rozanne storkenæb, og så stikker jeg lige nogle løg med ned i siderne af plantehullet. Jeg håber, det bliver godt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet