En blomstrende blomst

I dag besøgte jeg Danmarksmesterskaberne i Blomsterkunst i Ridehuset i Aarhus. Og jeg må sige, at det var vildt imponerende, hvad der blev præsteret her.

 

Så er det, at jeg bliver mindet om, at jeg hvad buketter og lignende angår, er en sand amatør.

 

20140921_104437

 

Jeg tog mange billeder, og her vil jeg vise, hvad den netop kårede danmarksmester - Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Iris Blomster i Fredericia – blandt andet præstede.

 

20140921_104619 20140921_104448

 

Vi var mange, der faldt for Kristines overdimensionerede vækst sammensat af små blomster i reagensglas. Bl.a. cyclamen, begonia, delphinium, chrysanthemum etc. etc.

 

20140921_104453 20140921_104541

20 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Er der noget, det er smukkere end en havebuket, bundet af en blomsterpassioneret "amatør" som du så beskedent kalder digselv? Der er jo også et begreb, som hedder "naturtalent" og du er om nogen, en natural born buketmager. Teknisk kunnen er jo ikke ensbetydende med skønhedsrøntgenblik, samt sans for sjælfuldhed og kreativitet. Ordet amatør er i mine øren slet ikke noget negativt.

  Når det så er sagt, må jeg sige, at der vist her er fundet en værdig vinder af DM i Blomsterkunst. Det er virkelig et smukt "værk", du her viser. Hængende reagensglas og bittesmå vaser kan noget ganske særligt og det er også tilfældet her. Binderiet er luftigt, elegant og meget eventyrligt.

  Blomsterkunst er jo at sammenligne med Haute couturens store modeopvisninger. Man finder måske ikke kreationerne brugbare eller realistiske i det almindelige liv, men man nupper enkelte detaljer hist og pist og spotter nogle tendenser.

  Jeg har selv mange småbitte hængende vaser, som jeg elsker at bruge året rundt. Iår har jeg planer om også at bruge dem på juletræet med friske blomsterhoveder i.

  Tusind tak for dejlige vinderbilleder og mange tak for weekendens skønne videoer. Jeg var især glad for den sidste, hvor morgentågen kastede et fuldstændigt fortryllet eventyrskær over hele dit magisk beduggede spindelvævsunivers. Ren Narnia. Jeg syntes, jeg skimtede en enhjørning inde i skovbedet.

  De kærligste hilsner og tanker til alle derude

  SvarSlet
  Svar
  1. Hængende vaser på juletræet...Det var dog en fantastisk idé! Jeg er stor-forbruger af vaniljestænger, og ærgrer mig altid over at smide de fine glas ud, Jeg er glad for at gemme dem, men da jeg endnu ikke har fået den rette idé, ryger samlingerne ud igen, når de fylder for meget under vasken. Nu kan jeg såpas begynde at nørkle med løsninger på at få et ophæng monteret på dem, så der kan kommer 'levende' blomster på træet til Jul. Så bliver det ikke bedre. Tak for indlægget! Og forresten, hvilke blomster vil du så putte i, Jytte?

   Jeg kan se ideen i vinderværket, og synes det er godt gjort at få det til at se så naturligt ud, når det trods alt kun er blomsterne, der er ægte. Især sjovt at se cyclamen i vase, det er nytænkning for mig. Når det så er sagt, beundrer jeg virkelig den tålmod, flid og ikke mindst tid, der skal til, for at komme fra idé til færdigt værk. Jeg bliver helt træt bare ved tanken om at skulle udføre dette arbejde. (Men var det min egen idé havde jeg nok haft 'drive' til at gennemføre det) Her hos mig nydes blomsterne mest 'au naturel' i haven, og når jeg en sjælden gang plukker ind, er det som regel en enkelt blomst sat i vase, gerne i stlleben med et par andre matchende ting, 'lidt men godt', er det motto jeg prøver at holde mig til hvad blomster angår indendørs. Lidt er nemlig bedre en ingenting.
   Derfor er det også blevet tilladt at have kunstige blomster på badeværelset, da der ellers slet ikke ville være noget derude, på nær de to-tre gange om året jeg får købt en lilje eller plukket en solhat der ud til. Det havde jeg aldrig drømt om for få år siden. Jeg forbandt de kunstige blomster med støvede og kedelige efeu eller begonia på et fedtet pizzaria. Men da jeg savnede blomster på badeværelset, og ikke har tid og overskud til at dyrke æstetik på højt plan dette sted man opholder mange gange i døgnet (for mit vedkommende rigtig mange gange, da begge mine børn åbenbart skal have anstandsdame med for at kunne 'levere varen'), så er min løsning blevet plastik. En rose, en pæon og en ridderstjerne, alle i hvide farver. Jeg kalder det bare blomsterminder, for det er det de gør. Minder mig om den ægte vare, og det gør de faktisk meget godt. Min pige på 6 år har endda hældt vand i glasvaserne, for som hun sagde: "Jeg vidste ikke rigtig om de var ægte".

   Mange hilsner Lene

   Slet
  2. Kære Lene - omsorgsfuld datter, du har. Hils hende fra mig. Kh Claus

   Slet
  3. Kære Lene.

   Det er da en supergod ide, at gemme de mange vaniljestangs-glas og bruge dem som hængeglas til juletræet. Jeg sværger meget til friske roser i julen. Gerne hvide. Men ethvert forholdsvis stort blomsterhovede vil kunne bruges.... den langtidsholdbare nellike og den graciøse helleborus ( der er snittet/ridset med en nål) ville også være smukke bud.

   Nu gælder det om at få puttet en masse vaniljestænget i ALT, så juletræspynten er på plads:o) Pøj pøj og sikke en sød lille blomsterpige, du har.

   De kærligste hilsner

   Slet
  4. Tak for det Claus, det vil jeg gøre!
   -og Jytte, roser er da oplagte som du siger. Ved ikke hvorfor og om det bliver rød gerbera, men det var lige den første, jeg selv kom til at tænke på.
   Hav en god dag begge!
   Lene

   Slet
 2. Vinderkrestionen ser let og fin ud, men kræver dog lidt af omgivelserne.
  I de fleste private hjem gør en "amatøragtig" havebuketter sig nok trods alt bedre!
  - Også tak for videoer - hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Undskyld kreationen skulle der selvfølgelig have stået;0)

  SvarSlet
 4. Nøøøøj, sikke nogen fantastiske farver.

  SvarSlet
 5. Ja, det var vildt imponerende at se alle de smukke ting, der blev lavet i Århus i dag. Og det var så flot det Danmarksmesteren havde lavet. Det var en velfortjent første plads, efter min mening.
  Men der var også mange andre flotte dekorationer at se på, og det har været et kæmpe arbejde at komme så langt.
  Jeg var heldig at få taget en del billeder, som jeg glæder mig til at se senere på en regnvejrsdag.

  Mange hilsner fra
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne Marie - ja, der var SÅ mange flotte ting. Kh Claus

   Slet
 6. What a decoration, well worth the title as crowning winner.

  SLW

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Det må vel nok ha´ været dejligt at se og opleve alle de smukke dekorationer som med garanti er blevet kreeret i dag. En meget fantasiful idé med ´blomster-træet´. Vildt flot.
  Sødeste Claus, sæt ikke dit lys under en skæppe! En amatør er " en person som æææælsker det han/hun beskæftiger sig med, og som liiiidenskabeligt går til sagen med en sand og ægte kærlighed, uden sidestykke og ikke tager penge for det." Ordet amatør, bliver ofte, misforstået, anvendt negativt, desværre.
  Jeg ELSKER DINE BUKETTER.
  Kærlige tanker, Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris - jeg tror, at du ved, at jeg normalt ikke sætter mit lys under en skæppe. Men det er altså godt en gang imellem at selverkende, at der er mange, der er dygtigere end selv. Kh Claus

   Slet
 8. Jeg holder med kære Tante!
  Du har en gave af et naturtalent :-) Du har et øje for skønhed - en ekstraordinær sanselighed. Jeg ser for mit indre øje, at der springer gnister, stjerner og fyrværkeri når du skaber. Troldmanden i sit værksted.
  Tusinde tak for de dejlige billeder - hvor er det skønt at se al den sprudlende kreativitet.

  SvarSlet
 9. Tak for synet af vinderkreationen, når nu jeg ikke selv kunne se og dufte til den ægte vare, Claus.
  Hvor er den flot og det er en vældig god idé med de små glas - jeg er vild med cyclamen og har i år sat et par stykker ud i mit bed. De breder sig fint med deres grønne blade, men der ingen tegn på blomster endnu. Jeg venter i en tilstand af anspændt utålmodighed og glæder mig til de springer ud. Cyclamen er klart undervurderet herhjemme. i England findes de i rigt mål hele efteråret og der er ikke noget sødere end små blomster der trodser efteråret og vinterens komme.

  Hvor er det dejligt at der er folk der går foran og som har modet til at fremvise og fortælle om deres gode idéer og indfald til inspiration for os andre. Her tænker jeg ikke kun på couture-mestrene fra Ridehuset og ligende blomster-events, men så sandelig også på dig Claus (ÆÆÆLSKER når du giver os buketter på bloggen!) samt ikke mindst både Tante og Lene. (Genialt med vanilieglas og friske blomster på juletræet).

  Kærlige hilsener til jer alle, Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Alldeles bedårende vakkert. Men det var mange blomster som skulle på plass, så det var nok litt av et arbeide! Fin ide, men jeg tror jeg lager det litt midre! :)

  SvarSlet
 11. Hold op hvor er det smukt, jeg er da noget vild med det træ. :0) Mon man skulle prøve kaste sig over i , at lave en lille miniudgave selv. :0)

  SvarSlet
 12. Ja, det med at gemme glas fra vaniljestænger er en rigtig god idé. Det har jeg benyttet mig af længe, da jeg på et tidspunkt syntes, at reagensglas var lidt dyre. Så hvorfor smide guld på gaden?

  Jeg bruger dem i dekorationer , som er så store, at de kan blive dækket af grønt og blomster, i dekorationer hvor der bruges ler. Også i potteplanter, hvis man er til at "style" dem, da afskårne blomster vist ikke er så vild med jordbakterier.

  Mange hilsner fra
  Anne Marie

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Flot vinderdekoration.
  Hver fugl synger med sit næb, hver blomsterelsker sine kreationer. Det skønne er at kunne begejstres gang på gang.
  Iøvrigt dejligt at se chrysanthemum anvendt, en blomst,som mange kun forbinder med stueplanter eller "efterårskugler".Desværre har vi kun få store dekorativ chrysanthemums i DK.
  God havedag fra
  Mona

  SvarSlet
 14. Smukt, smukt træ:-) og sikke en masse gode råd jeg lige fik her, taakkk allesammen...

  SvarSlet