En kold nat

Jeg har netop hørt, at der har været minusgrader i det indre Jylland.

 

Heldigvis bor vi ret mildt, så jeg tror og håber på, at frosten ikke indfinder sig her foreløbig.

 

claus20140920_112048

 

Når den gør det, er det som bekendt slut med dahliaerne, og det er næsten ikke til at bære.

 

claus20140920_112009

 

De står stadig flotte og friske i mange krukker. Blandt andet bag vor bolig og i The Sunken Garden.

 

claus20140920_112021 claus20140920_112014

 

Har lovet mig selv, at jeg næste år vil gøre meget mere ved dahliaer. Jeg glæder mig ...

 

claus20140920_113440

18 kommentarer:

 1. Ja uha det var koldt i morges! 3 grader her 20 km vest for Aarhus og is på bilruden! Heldigvis tog mine Geoginer ikke skade. Lækre billeder du har taget med hvide Geoginer i tåge :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Nej uha det var næsten ikke til at bære, hvis det allerede var slut med dahliaerne for i år. Håber det varer længe endnu inden der kommer nattefrost. Hvor er de hvide dahliaer smukke, de er så fine sammen med de gråløvede.
  K.H. Anette

  SvarSlet
 3. Håper sammen med dere at det fortsatt er en stund igjen til frosten kommer!! Det er jo så fint hos deg med hvite georginer :)

  SvarSlet
 4. Gid Riisskov må blive skånet for nattefrost meget længe endnu, så dahlierne holder læææænge...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Meget smukke billeder :-)! Jeg har lige set din video fra 14/9 - helt utrolige dine Dahliaer i krukker...men hvor store er de krukker ca? Er de 40cm i diameter eller 50? Jeg har din fine nye krukke bog....måske finder jeg svaret der?

  Hilsen fra Charlotte

  SvarSlet
 6. Vackert! Mina dahlior kommer att stryka med inatt.
  Vi hade frost igår och jag tror det blir kallare i natt, trist att frosten kommer redan då alla dahlior är så fina. Och mycket annat.
  Ha det gott, hälsningar Ewa

  SvarSlet
 7. Godaften Claus,

  frosten må da meget gerne holde sig væk en tid endnu, det er vi slet ikke klar til endnu.

  Jeg kan godt forstå, at du vil gøre meget ud af dine dahliaer næste år, for du stødte på min datters veninde Christina og hendes mor Annie her i weekenden til Danmarksmesterskaberne i Blomsterkunst i Ridehuset inde i Aarhus, Christina vandt guld ved Sjællandsmesterskaberne og hun vandt bronze ved Danmarksmesterskaberne og havde blandt andet lavet en kæmpe dahlia ud af liljer:-)

  Min datter har lavet et indlæg om det her: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/09/danmarksmesterskab-i-blomsterkunst.html

  De bedste hilsner fra Tina
  "En verden af kunst"
  www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Hvor er dine hvide Dahlia flotte! Lad os håbefrosten holder sig lidt på afstand.

  SvarSlet
 9. Ja, det er en lidt trist tid vi går I møde, men også en dejlig tid med tid til livet på en anden made, ikke? - og blomsterne kommer jo snart igen.....Det er jul om 3 måneder og vupti, så er det forår!

  SvarSlet
 10. Smukke, smukke - hvide - dahlia. Et fantastisk syn. Jeg har opgivet dahlia, desværre. Vi bor i et område, hvor frosten melder sig tidligt. Og hvis vejrudsigten siger 10 graders frost på udsatte steder - så er vi med der og kommer ned på de 10 graders frost. Et år nåede dahliaerne ikke engang at komme i blomst - og året efter kom frosten, da de lige var gået i blomst. Og det er næsten ikke til at bære. Så må jeg koncentrere mig om noget andet. Men hvor er dine dog utrolig smukke og frodige. Håber, de holder sig sådan rigtig længe.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Det er så endegyldigt og jeg bliver så melankolsk så dahliaerne står slatne og sorte som udbrændte Nytårsraketter! Tror du det hjælper at hænge hvidløg på lågen og sætte tagetes tæt på? ;-) Forestiller mig frosten komme som Isdronningen, langsomt glidende over land og vand og efterlande et sprødt og frossent tæppe efter sig. Uuuhhhaaaa! Men når det er allermørkest så er der Halloween og Jul til at lyse op - give smæk for skillingerne i form af orange, lilla, grøn, rød, hvid, guld og al den glimmer man kan ønske. Det er med ret frådsetid igen - vi har jo brug for farverne :-) Og ikke mindst duftene! OG BLOGGEN! De daglige vitaminindsprøjtninger i form af billeder giver et uundværlig løft i humøret. Men indtil da, længe leve Dahlia og efteråret!

  SvarSlet
 12. Iiihhh de fede dukkefingre kan ikke helt ramme mobilens små taster hertil morgen!

  SvarSlet
 13. Hej
  Vi havde heldigvis 5 grader, så Dahliaerne står stadig fint. Jeg skal også have flere til næste år.
  Jeg såede selv i foråret Bishop Child med mørke blade og orange og rødlige blomster, det har været en stor succes.

  SvarSlet
 14. Det kan jeg godt forstå, dine Dahliaer ser også fantastiske ud. Store og flotte!
  Får helt lyst til selv at prøve mig udi disse næste år....!

  SvarSlet
 15. Uha da da, sig ikke ordet nattefrost. Jeg må hellere finde fiberdug og lagner frem, og være klar til at putte dem under denne dyne, som en anden Anna Just. Første gang jeg læste om denne fremgangsmåde, syntes jeg at det var en anelse overdrevet. Men hvad vidste jeg om det, dengang havde jeg ikke selv stiftet det god bekendtskab i form af dahlia og følt denne melankoli over eventuelt at skulle miste dem pludseligt pga af en smule frost.

  Godnat og sov frost! -jeg mener godt...Men frosten må også gerne sove, og det så længe, den først kommer sent, åh så sent

  SvarSlet
 16. Så vackra dahlior! Jag väntar också med oro på en sån där enstaka frostnatt som förstör alldeles för tidigt. Tills det sker passar jag på att plocka så många jag kan!
  Kram
  Elin

  SvarSlet