Jeg er forelsket

En af de skønneste dahliaer, jeg stødte på i Holland, er den, I ser her. ’Lady Jill’ er navnet, og jeg håber meget på, at den bliver en del af mit sortiment i Bilka næste forår. Er den ikke bare smuk?

 

20140913_112607

 

Her har jeg bundet en buket, hvor ’Lady Jill’ har fået selskab af mørkladet blærespirea og Daucus ’Dara’, som jeg begge har i haven.

 

20140913_113439 20140913_113619

 

NB. Vasen kan også købes i Bilka, hovr den fås i tre størrelser.

 

20140913_113510

25 kommentarer:

 1. Kæreste Claus.
  Den yndigste ro... øh, Dahlia er fundet. En herlig skat åbenbaret.
  Disse skønheder vil passe perfekt i krukker foran et nyt bed, der er gang i her på matriklen. Glæder mig til at den kan forefindes i Bilka. Mange tak. Uhhhhhda spændende.
  en rigtig dejlig weekend ønskes du. Kh Iris.

  SvarSlet
 2. Mums en lækker farve, hindbærsorbet og flammende solnedgange. Det er kærlighed ved første blik og den vil være vidunderlig i mit nye " flammebed a la Claus" Der er så megen dejlig grokraft og livlighed i dahliaer. De to små knolde jeg købte i Bilka forrige vinter er nu næsten lige så høje som jeg og har allerede givet en mængde skønne buketter som det er en stor fornøjelse at forære væk. Havehilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 3. Det er en flot Dahlia, og spændt på de nye som kommer til foråret.
  Har netop besøgt Tante Grøns Have, og det var en god og spændende oplevelse, med de mange hyggelige rum i haven og opstillinger rundt omkring. Jeg havde nok en forventning om at se Dahlia i større udstrækning som sensommerblomst i haven, og lidt flere blomster i blomst. Men det er svært på denne tid. På et andet tidspunkt vil jeg besøge haven om foråret/sommer, og kan se ud fra de flotte billeder du tager Claus, at der er der virkelig blomster for en hver smag.
  En oplevelse rigere blev vi, da vi anden gang kom ind i den skønne udestue for at få et sidste kig. Der var på et bord forskellige blomster, som havde fået en legering af kobber. Det er en keramiker som havde været vejen forbi, og vi var heldig at kunne købe. Det er ikke blomster i keramik, men rigtige blomster, som har fået denne behandling. Det blev til 2 perlehyacinter og herren i huset sikrede sig, at de selv kunne få et par stykker efterfølgende, inden salg!
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Det er en utrolig smuk buket du har bundet. Vi glæder os til at se Bilkas sortiment næste år.
  Vi har i dag besøgt Syrenprinsen og Tante Grøns have og var overrasket over at se så meget i blomst.Det var som altid dejligt at mødet de to hjertevarme mennesker, og der var pyntet så smukt i hele haven. Vi glæder os til din bog om ROMANTISKE HAVER udkommer, så vi kan se flere billeder fra deres smukke efterårshave.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  en rigtig skøn buket og alle ingredienserne er dejlige. Jeg må have nogle flere skærme i haven.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 6. Kære Claus Dalby... Din ellers dejlige haveblog er snart en lang reklame for Bilka..

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bornholmer - det bliver du altså nødt til at leve med. Jeg tror og håber på, at mange er glade for, at jeg introducerer nye planter og gør dem tilgængelige.

   Det er det eneste kommercielle samarbejde, jeg har. Og du har måske lagt mærke til, at jeg ikke har pop up-vinduer og lignende reklamer på bloggen. Det har ikke skortet på tilbud, men de finder ikke vej til min blog.

   Slet
  2. Måske handler det også lidt om rønnebærrene, der er sure. Blot en tanke. Der er jo ikke nogen Bilka på Bornholm!

   Slet
  3. Nej det er slet ikke det som det handler om...det var mit indre billede af dig som er blevet forstyrret af Bilka ;)
   Takke være dig har jeg i sommer, helt alene bygget et væksthus i min have (54 årig madamme), og det har jeg gjort fordi jeg har set dine drivhusdrømme mange gange og læst dine drivhus bøger - og så kom et stort ønske om selv at få et drivhus..
   Jeg beklager at min sætning tog den drejning...jeg har nok svært med at forlige mig med at du er blevet en slags reklameperson...

   Slet
  4. Hvor er det flot, at du har bygget dit eget drivhus. Tillykke ...

   Og så en aller sidste bemærkning om det med reklamepersonen. Jeg er i bund og grund meget non kommerciel. Jeg har stort set ikke tid til at holde foredrag, men når jeg gør det, har jeg aldrig taget honorar. F.eks. stiller jeg den 24. september gratis op for den velgørende organisation 'Gig dig selv' i Gentofte - se http://www.clausdalby.dk/2014/08/d-24-september-kan-i-mde-mig-i-gentofte.html#.VBVZ8E0cQdg. Og på søndag er jeg konferencier til Danmarksmesterskaberne i blomsterbinding i Ridehuset her i Aarhus. Heller ikke der modtager jeg honorar.

   Når jeg en sjælden gang holder åben have, tager jeg ikke entre, og jeg sælger ikke noget. Heller ikke bøger. Det ønsker jeg ikke.

   Gennem årene har jeg fået mange tilbud om at reklame for produkter, men jeg har hver gang sagt nej. Det gjorde jeg egentlig også, da Bilka henvendte sig, men efter et første møde fandt jeg ud af, at jeg stort set kunne få det, som jeg ville have det. Jeg kunne få lov til at formidle den kvalitet, jeg står for.

   Vi forhandlede os frem til en fast månedlig hyre, der kan lønne mine gartnere og hele havens drift. Det er derfor, jeg kan opretholde den havestandard, som tilfældet er, også uden at haven skal være en turistattraktion.

   Jeg kan fortælle, at jeg ikke får procenter at solgte produkter. Når jeg nævner dem, er det alene for, at jeg er glad for og stolt over at skaffe planter og produkter, som ellers ikke ville nå den danske forbruger.

   Og så ikke mere snak fra min side om dette.

   Slet
  5. Tak for svar...det er altid så godt at få "sagen" fra begge sider ..

   Slet
 7. Og hvad så??? Dette er Claus' helt egen blog, som han har fuld råderet over. Det står os jo frit for, om vi vil læse med eller ej .Vi er vist temmelig mange der betragter oplysningerne om, hvad de har i Bilka, som en serviceoplysning.

  Kære Claus. Jeg håber ikke, du lader sådan en enkelt linje spolere din søndag. Det er den ikke værd.

  Jeg kan godt forstå, du er forelsket i de viste dahliaer. Du har vist flere, jeg MÅ have fat i. Så please fortæl endelig, når de er fremme i Bilka:-).

  Hilsen til Eliane og John, som jeg var så heldig at støde på i går hos TANTE GRØN. Også en stor hilsen til jer to Jytte. Skulle der sidde nogen her, som siger skal...skal ikke... om de skal tage på besøg i Flade i dag - så gør det endelig. Jeg gik helt agurk med kameraet for at få mest muligt med hjem.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inga. Du kan være sikker på, at jeg fortsætter med at reklame for alle de skønne ting, jeg finder. Og jeg lover, at der kommer mange spændende introduktioner til næste år.

   Slet
 8. Kære Inga og Claus...
  Det var slet ikke ment som kritik..!! men en konstatering af hvordan det bare er blevet..
  Jeg er stor fan af Claus (ellers læste jeg jo ikke hans blog) , jeg æælsker og køber hans havebøger og er rigtig ked af, at man ikke mere kan se hans dejlige tv-udsendelser på DR....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bornholmer - jamen, så har vi det på det rene. Tak for dit svar. Kh Claus

   Slet
 9. Jeg slutter mig til koret af beundrere for den meget søde georgine, jeg kunne godt tænke mig den i min lille have, hvor høj bliver den i bedet?
  kærlig krammer

  SvarSlet
  Svar
  1. Omkring en meter, vil jeg mene. Kh Claus

   Slet
 10. Hej Claus. En rigtig flot buket - sammensætningen er bare rigtig god. Jeg håber også den kommer i Bilka.

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Lady Jill er meget smuk.

  Jeg synes at det er fantastisk, at du her på bloggen fortæller hvornår vi kan få tingene i Bilka.

  I dag vil jeg også sige TUSIND TAK, fordi du også giver feedback til Bilka hvis min filial igen ikke har de løg i sortiment, du skriver om.
  Jeg kan oplyse dig om, at det hjælper.

  I går havde "min" Bilka så endeligt en kasse med alle dine skønne "Limited Edition" blomsterløg. Så nu kan jeg glæde mig til forår.

  Mange tak
  Mie

  SvarSlet
 12. Hej Claus.
  Dine Dahliaer er meget smukke, og mange af dine andre ting, i den by jeg bor i har vi ikke Bilka, og jeg har ikke mulighed for at komme til en by der har en Bilka, mon engang der vil være et andet supermarket der kommer til at forhandle bare nogle af dine ting.
  Med venlig hilsen Ann.

  SvarSlet
 13. Skønne billeder:-)

  SvarSlet
 14. Smuk buket - og herligt at høre du skal være med til blomsterbindingen ... Jeg har allerede overvejet om jeg kan komme ind og se, så måske vi ses, hvis jeg får tingene til at hænge sammen :-)

  Altid dejligt at vende tilbage til bloggen efter man har været på weekend og se alle de nye indlæg og mange kommentarer. God mandag til alle!

  Knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 15. Lady Jill er en meget smuk dahlia.
  Er der mon nogen, der ved, hvor man kan få fat i Lady Jill dahlia her i 2016 :0)?

  SvarSlet