Julen står for døren

Der er tryk på her. Jeg er i fuld gang med min julebog og kan nu se, at den bliver på omkring 300 sider.

 

20140930_123355 20140930_190301

 

Heldigvis er langt de fleste billeder taget, men jeg mangler stadig nogle.

 

20140930_190652 20140930_190645

 

I dag har jeg fotograferet et fire meter højt juletræ i hall’en og I får lige et lille sneak peak!

 

20140930_190821 20140930_190845

 

Birthe, Mariann, Peben og Henry har været i gang med at pynte hele dagen. De er simpelthen uundværlige.

 

20140930_191214 20140930_191103

 

Der er nok ikke nogle af jer, der regner med, at det bliver en minimalistisk jul, jeg vil præsentere i min bog. Nej, jeg sætter alle sejl til.

 

20140930_192037 20140930_191923

 

Bogen kommer til at emme af julestemning. Det lover jeg ...

 

20140930_192031 20140930_192143

53 kommentarer:

 1. Nei julen er langt borte ennå heldigvis. Nå ønsker jeg meg en julefri høst, bare være ute og nyte høsten.

  SvarSlet
 2. Ih hvor jeg glæder mig til bogen, dejligt du går "all in". Fortsat god arbejdslyst. Mange hilsner fra Mette

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Jeg glæder mig meget til bogen og håber der er en del udvendig juleoppyntning også, da jeg gerne vil have inspiration til dette fordi jeg har besluttet mig for at lave en julehave i år!

  SvarSlet
 4. Hej Claus. Jeg glæder mig meget til julebogen og håber, at der også er inspiration til julepynt ude i haven, da jeg har besluttet mig for at lave en julehave i år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte - ja, ja da. Der er masse inspiration til udendørs pyntning i min nye bog. Kh Claus

   Slet
 5. Kære Claus.
  Mon ikke i kom en lille smule i julestemning af den dejlige granduft og alle de fine ting, som pryder træet.
  Glæder mig til bogen.
  Jeg er så små i gang med at forberede årets julehave, uh hvor jeg glæder mig til jeg skal rigtigt i gang.
  K.H. Anette

  SvarSlet
 6. SUK
  Hvor er det smukt
  Jeg kom helt i julestemning
  Jeg glæder mig
  Glædelig jul Claus
  Susan

  SvarSlet
 7. Den lyder som en must have bog, går ud fra, at du annoncerer på bloggen når bogen kan bestilles ;-) Glæder mig til den.

  SvarSlet
 8. Juletræet på besøg
  hilser os fra eg og bøg
  med besked derude fra,
  at det mørkner dag for dag,
  og at solen gjort af guld
  ønsker os en snarlig jul.

  Døren er åben og småkagerne står til afkøling. Det lille hjerte hopper og danser af forventningens glæde! Hvem f..... vil osse ha en minimalistisk?! Ikke mig ;-) Der er fuld skrue på guld og glimmer, rødt og grønt, brunt og bræn...ææhhee, lys og varme, kravlenisser og julekugler. Jeg kan simpelthen ikke få nok Jul. Imorgen starter jeg vanen tro med én Julesang om dagen. Så kom kun "lille" Julebog, i min favn så bliver vi de bedsteste venner. Claus, jeg kan forresten godt holde på din hemmelighed - du er luret - smukke Claus, søde Claus, SANTA Claus ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Cendie - du er en ordjonglør, Tak for det. Kh Claus

   Slet
  2. Selv tak og mange tak :-) Ordjonglør i Havetossernes cirkus - jeg er lykkelig.

   Slet
 9. Kære Claus - jeg er sikker på det bliver et storslået juleprojekt! Den bog bliver interessant - ingen tvivl om det!

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Ja, Santa Claus, det må være dit kaldenavn. Hvor er hun sød den lille Cendie:)
  Jeg glæder mig rigtig meget til din julebog udkommer. Hvor mon man kan købe den fine julepynt???
  Særlig smuk er den lange glasting.Vi er jo til mange ting på et stort træ, så kom bare med det hele:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane. Julepynten er købt i Paris og kommer fra det engelske firma Original Winters' Tale Ltd. Kh til jer begge fra Claus

   Slet
 11. :-D Sikke en fest! og skønne medarbejder du har. Den bog glæder jeg mig til!
  K.Gro

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Jeg elsker smukt pyntede juletræer. Her er virkelig et af slagsen. Rødgranen ER altså det kønneste træ at hænge pynt på. Her ser man tydeligt, at Snedronningen har været på besøg. Hun har pustet rim, frost og vinterlig eventyrstemning ud over hele træet, - akkurat sådan som jeg holder af det. Jeg har en svaghed for "is-stemninger" med rim og frost. De geniale fehår er med til at understrege den stemning.

  Det må altså ikke være særligt kedeligt at arbejde hos dig:o) Hvor er det dejligt, at du er så flittig til at rose dine medarbejdere. Det klæder enhver arbejdsgiver, at give skulderklap, og værdsætte andres indsats.

  Her handler det om efterårsstemninger i haven. Vi får fotografbesøg imorgen tidlig, - så jeg er igang med at dulle haven op til efterårs- afdansningsbal. (Tænk, findes der virkelig stadig et ord som "afdansningsbal"?) Det er et dejligt stemnings- og sansemættet arbejde. Lige i disse dage, oplever vi det ene spektakulære fugletræk efter det andet. På en nærliggende mark går der i tusindvis af gæs og ænder og fouragerer, og de snakker med mad i næbbet, skulle jeg hilse og sige.

  Naturen og haven betager mig meget på denne årstid. Alt er så intenst. Hver en duft registreres i den kølige og stillestående luft. Blomsterne har en helt særlig glød og intensitet. Også de har gjort sig ekstra fine her til afdansningsballet. Duften af muld og nedfaldsæbler er meget koncentreret. I mine buketter bruger jeg bl. a dahlia og crysantemumS, - og når jeg klipper dem til, pirrer den meget karakteristiske duft/lugt næseborrene så det er en lise for sjælen.
  De beduggede efterårsmorgener, hvor man bliver sjasket til af både edderkoppespind og dug er så vidunderlige, at jeg næsten ikke kan vente med at komme ud i alt det levende, før det ser ud som om, at det lægger sig til at dø. Men hvis melankolien banker på, må vi minde os selv og hinanden på, at alt det smukke derude, KUN sover vintersøvn, så det kan samle ny enerig til at vokse og blive endnu smukkere til næste år.

  Hav en god dag med at lege jul, Claus. Nu vil jeg gå ud og lege afdansningsbal.

  Også en rigtig dejlig dag til jer, som læser med her

  SvarSlet
  Svar
  1. Åååhhh Tante som du dog kan :-) Er sikker på du på bedste "Danselærinde Violet" manér fører dine små blomsterbørn op. Med de dessiner dahlia og Mums har så er hvide handsker og sømandstøj heldigvis unødvendig :-)

   Slet
  2. Hvor er det fint skrevet, jeg blev helt glad da jeg læste din poetiske beskrivelse af sensommeren.
   Knus til dig søde tante - og lad gå da, også et par knus til Claus ;-)
   ...og til Cendie, og, og, og ... hele bundtet!

   Kærligst, Lisbeth K

   Slet
  3. Og knus til Lisbeth :-) Iiihhh altså - det er godt nok hyggeligt!

   Slet
  4. Kære Cendie.

   Som du dog selv kan:o) Du kan tro Dahlia og Mums var flotte, - med vandkæmmet hår og det hele. Dahlia var iført strutskørt og Mums havde Matrostøj på.

   Stort knus fra den grønne Violet


   Liebste Lisbeth K.

   Tusind tak for knuset. Dem kan man aldrig få for mange af:o Dejligt at du er så rundhåndet med dem. Minimalisme duer heller ikke, når det gælder knus og hjertevarme, vel?

   Stort knus retur

   Slet
  5. Afdansningsbal og vintersøvn, sikket herligt scenarie du maler frem her Tante Grøn.

   Jeg putter små to-årige stiklinger i jorden og putter dem godt under dynen, sammen med sommerens tilkomne stauder, der pænt har ventet i krukker på deres tur. Hvor som helst jeg kan, lægges de til at sove som en anden prinsessen på ærterne, nemlig på tulipan-løg eller narcis -løg eller allium eller fritillaria eller eller eller...Håber det virker, to fluer med et smæk! Som du måske ved, glæder jeg mig næsten mere til de åbner ballet igen end til Jul.

   Slet
  6. Kære Jytte - tak for dine altid søde, rosende og velvalgte ord. De glæder ... Kh Claus

   Slet
 13. Fornuftigt af dig at du er tidelig ude, med at købe juletræ - jeg læse at der er en sygdom der truer træerne i år :-) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå da! Synd for avlerne.

   Hvis vi ikke kan skaffe træer til julepynten, så gælder det om at være kreativ.... eller bare pynte op udendørs, tage hue og handsker på, og løbe om træet i det fri som en anden Pippi Langstrømpe, der byder til Julefest i haven.
   Så er vi også fri for lyse-os og giftarter derfra i stuen. Min far kan aldrig få luft, når lysene er levende, men det er bare nr. 1 synes jeg, så der bliver brugt både de levende og så lyskæder her, alt efter de besøgende.

   Slet
 14. Glæder mig til bogen, og til jul!! Men nyder det skønne milde efterår :-)

  SvarSlet
 15. Helle Aagaard, Sydfyn1. oktober 2014 kl. 08.35

  Kære Claus

  Hvor er det stemningsfuldt det du viser fra din kommende julebog. Glæder mig til den udkommer, men det er du vel ikke i tvivl om at vi er mange der gør vel ?

  ..Så skulle jeg da lige hilse at sige, at sikke en fantastisk beskrivelse du har fået fra Tante Grøn igen.... sikke en skønt ordforråd.. Det fortjener både du og hende en stor tak for.

  Direkte hilsen herfra Sydfyn til Tante Grøn: Er sikker på det bliver et afdansningsbal som i dén grad lever op til Jeres skønne have, hvor blomsterne lystigt danser rundt mellem hinanden hele sæsonen.

  Det samme gør sig mere end gældende i din skønne have Claus og Ja sikke nogle fantastiske havefolk du har til at hjælpe. De er da vist mere end guld værd for dig synes jeg at læse.

  Held og lykke med de sidste julefotos og udgivelsen af bogen.
  Vil også i dag ( efter 20 mm regn i går) gå ud og lege flyttemand for en masse af mine dejlige stauder. Elsker jo der sker noget nyt.

  Skønne havetanker til alle
  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle.

   Tusind tak for din søde hilsen. Den varmede meget. Ja, du kan tro, at afdansningsballet er i fuld gang. Der svajes, der knejses, der løftes op i skørterne - men det kniber lidt med de ranke blomsterrygge. De er ved at være lidt trætte nu:o)

   Jeg glæder mig også rigtig meget til Claus` julebog. Jeg har på fornemmelsen, at Claus vil overgå sigselv dennegang. Endnu engang. Hvor får han det fra?

   Stort knus og ha` nu en leifi awten på Sy`fyn

   Slet
  2. Helle Aagaard, Sydfyn2. oktober 2014 kl. 09.02

   Smiler ;-)

   Slet
 16. Kære Claus.

  Glæder mig så meget til at se din julebog og gøre brug af ideerne.

  Held og lykke med at skrive den færdig.

  SvarSlet
 17. Hvor stemningsfuldt og smukt, godt der er højt til loftet så der er plads til det hele:-)

  Tak, til Tanten for de sanselige ord, kan se det hele for mig.

  Knus

  Engblomsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Engblomst.

   Gid du havde været med mig ude og lege i haven idag:o) :o)

   Stort knus

   Slet
 18. Det er da utroligt, at man kan sidde og blive i julestemning her den 1. oktober. Skønne billeder og et meget flot pyntet træ. Jeg venter nok lidt med at julepynte. Det er dog en rigtig god fornemmelse at have tanken om julen siddende i baghovedet.
  Men der er nu meget, der skal gøres i haven inden da - hvad mon flere her på bloggen mener med at lave en rigtig JULEHAVE. Kan det måske uddybes lidt?

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Besøg Fru Pedersens Have- blog, og du vil nok blive klogere hen over efteråret! Det har jeg i hvert tilfælde tænkt mig at gøre/blive...

   Slet
 19. Kære Claus! Smukt syn, man kommer helt i julestemning.
  Min skovhave havde jeg åbent i denne weekend, 140 kom på besøg, dejligt med alle de rosende ord.
  Alle dine grønne bøger blev der også kigget godt i.
  Min Akebia havde fået frøkapsler, som ligner et gebis, den blev studeret af alle.
  God dag til alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Beate.

   Sikke et flot besøgstal, du havde til dit åben have arrangement. Og hvor er det dejligt at høre, at du blev rost for dit store arbejde og al det hjerteblod, du lægger i din skovhave.

   Stort tillykkeknus

   Slet
  2. Kære Beate - flot med så mange gæster; og så på denne tid af året. Tillykke ... Kh Claus

   Slet
 20. Glæder mig!! Flotte billeder og supr god inspiration...Tak:-)

  SvarSlet
 21. Hej Claus.Smukt -smukt træ du viser...................glæder mig til din julebog.
  Er sikker på at den er sprængfyldt af smukke billeder og dejlig inspiration.
  Skønt med gode medarbejdere................som du jo har.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 22. Nej! Det orker jeg altså ikke at tænke på allerede, selv om jeg elsker julen og især alle forberedelserne. For mig varer efteråret lige til man bliver nødt til at bevæge sig raskt udendøre for at holde varmen. Men det er klart, at du naturligvis ikke kan vente med at komme i tanker om julen til helt hen i december måske. Så ville vi jo ikke få nogen julebog. Dine teasers ser fristende ud, så den bog skal nok være en adventsgave til mig selv.
  Glædelig Forjul!
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 23. Kæreste Claus!
  Jeg glæder mig så meget til din bog, og hvor ser det flot og lovende (lokkende) ud allerede! Minimalistisk jul er der ingen inspiration at få fra. Jeg hungrer efter jul med stort J og glæder mig overdrevent til din bog kommer på markedet.

  Knus fra Lisbeth K

  SvarSlet
 24. Kære Claus,

  selvom jeg synes at det erlidt for tideligt at tænke på jul allerede nu, glæder jeg mig til din julebog.

  Hilsen Mie

  SvarSlet
 25. Skønt med en forsmag på julen, så er jeg varmet op til aftenens juledemo! Og du, Claus, går som altid all in - skønt!

  SvarSlet
 26. Sikken et smukt træ. Jeg ville aldrig forvente noget som helst minimalistisk fra din side. Det er pragtfuldt i disse tider.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 27. Glæder mig til din julebog!!!!

  SvarSlet
 28. Jeg er bare sådan i julestemning. Og ikke mindre nu, da jeg har set dit smukke juletræ.

  SvarSlet
 29. Sort stjerne og pære/perle-formet 'kugle' var dejlige overraskelser at se på træet til en afveksling. Hvis der blive lige så meget jul indeni som udenpå hos dig Claus, så bliver det ikke bedre!
  Jeg vil også ønske glædelig Forhjul, som læst ovenfor, den hilsen fik smilet frem på læben.
  Lene

  SvarSlet
 30. Jeg glæder mig til din julebog. Det bliver dejligt at få ny inspiration til julepynten. Den bliver sikkert også god til lægge under juletræet

  SvarSlet
 31. Kære Claus.
  Din Julebog er naturligvis et 'must-have' ... ; 0)
  Knuzzz Iris.

  SvarSlet
 32. Håber den udkommer snart...så man kan nå at finde nogen af de fine ting du viser i din bog.

  SvarSlet
 33. Hvor ser det fortryllende ud Claus - glæder mig meget til bogen udkommer. Her er vi også i fuld gang med at tage julebilleder til netshoppen og vores årlige julekalender.

  Glædelig forjul Claus :)

  KH. Tanja

  SvarSlet
 34. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet