Kender I den?

I går havde jeg et arrangement for Bilkas kunder, og her var der rigtig mange, der spurgte på den plante, I ser på billederne.

 

Og det forstår jeg godt. For den er eventyrlig smuk, og der er kun godt at sige om den.

 

claus20140905_093920_01

 

Smukt bladværk samt fine og diskrete blomster, man kan glæde sig over gennem hele sensommeren. Navnet er månestråle, Kirengeshoma palmata. Kender I den?

 

claus20140905_093938

 

Håber, at vi får den i sortimentet hos Bilka næste år.

18 kommentarer:

 1. Fin og diskret lille blomst. Jeg kender den ikke, men er altid lydhør overfor sensommerblomstrende planter.
  Den kunne jeg sagtens finde på at anskaffe..
  I øvrigt er de roser, du senest har vist umådeligt smukke.. Der er mindst en af dem, jeg bestemt ikke kan leve uden: Olivia Rose Austin.. Uha uha
  Dejligt at have noget at se frem til
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin - er helt vild med bladene:-)
  Så navnet er noteret!
  Hvis ikke i Bilka - så nok et andet sted:-)
  / Susanne

  SvarSlet
 3. Kender den ikke, men alene navnet er besnærende, og den vil jeg gerne vide mere om.

  SvarSlet
 4. Jeg har den et par steder i haven, men jeg tror den står for solrigt et sted og har manglet vand i år, for den er lidt jammerlig at se på. Ellers en smuk staude!

  SvarSlet
 5. Månestråle på dansk

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Månestråle med sin pastel gule farve ville bestemt lyse op foran vore blå-grønne ædelcypres. Yndig. En ny idé er opstået!
  Det ses tydeligt på bladene at den er i familie med Hortensie. Er spændt på blomster størrelse og antal.
  Tak fordi du tager den i sortimentet i Bilka.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 7. Jeg vil straks have den alene på grund af navnet. Hvor lyder det poetisk - og så er den virkelig køn ser det ud til.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Jeg har forsøgt et par gange, men har endnu ikke fundet ud af at få den til at trives i min kolde våde lerjord. Så det er skønt den kommer i Bilka, så vil jeg prøve igen for den er bestemt et par forsøg værd. YNDIG i farven og kønne blade ! Havehilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 9. Månestrålen er skøn, - når den trives. Har prøvet den forskellige steder i haven gennem flere år, men uden den helt store succes mht. grokraft/blomstring. Og så hjælper det jo ikke at dræbersneglene er om muligt endnu mere vild med den end jeg er.
  Tager med kyshånd mod gode råd, så jeg igen kan få glæde af den smukke efterårsstaude!

  Vh. Vibse

  SvarSlet
 10. Det er en fantastisk plante, som jeg opdagede i Jørn Dannesboes have for flere år siden. Blomsten er voksagtig og har en skøn gul farve :)

  SvarSlet
 11. Har haft den i nogle år, og osse lavet stilklinger af den, for vil gerne have mange af den, men hos mig er den nu noget laangsom til at fylde lidt, især i år har de været "tyndbenet" både dem i sol og dem i halvskygge. Men yndig er den.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 12. Fin. Er det erfaring med at have den i krukker ?
  Os med altan har jo desværre ikke så mange bede !!.
  mvh.
  Peter H

  SvarSlet
 13. Uha da da, den må jeg eje! Jeg kan se på kommentarene at den vidst skal have noget skygge, det bliver lidt af et problem....... Men Månestråle du må hjem til mig og bo;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 14. Jeg har haft månestråle i nogle år - 2 forskellige, men de stråler nu ikke så meget her! Den tørre sommer, hvor jeg var væk 3 uger fremmer bestemt ikke blomstringen. Planterne står i skygge, men trives ikke.
  Måske skulle man grave den op og plante den i krukke, det tror jeg faktisk den vil synes om, når nu jeg ikke kan tilbyde den særlig gunstige jordbundsforhold.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Min månestråle står både tørt og skygget, men trives fint. Den breder sig kun langsomt, men det passer mig fint. Jeg synes faktisk at bladene er rigtig flotte hele sæsonen, mens de voksagtige blomster kun kommer i eftersommeren. Hos mig fungerer den lidt som en høj bunddækkeplante. hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 16. Denne har jeg også og nå står den med store fine knopper, så forhåpentligvis får jeg snart nyte av blomster også.

  SvarSlet
 17. Jeg har aldrig set den før eller hørt navnet.
  Hilsen
  Mie

  SvarSlet
 18. Jeg har haft Månestråle i 3-4 år. Planten startede med at stå i skygge op af et plankeværk og under et æbletræ. Det har den haft det fint med. Sidste efterår beskar jeg æbletræet meget kraftigt så i år har den fået meget sol og det er gået fint. Den er blevet omfangsrig og blomstre fint med forskellige arter hostaer foran.
  Hilsen
  Jette

  SvarSlet