Så er det til en side

Vel hjemme fra Holland igen glæder jeg mig over et par udbytterige dage, hvor indkøberne og jeg næsten fik sortimentet af dahliaer på plads. Og jeg kan fortælle, at antallet er blevet kraftigt up graderet.

 

20140910_140026 20140910_140046

 

I denne sæson har jeg italesat godt og vel en halv snes sorter, men næste år kommer sortimentet til at omfatte ikke mindre end omkring firs sorter. Og I kan godt glæde jer!

 

Der bliver blandt andet rigtig mange sorter med helt mørke stængler og/eller løv.

 

20140910_140213

 

Der er i den grad noget at glæde sig til, og jeg kan fortælle, at størsteparten er helt nye sorter, der ikke tidligere har været i handelen herhjemme.

 

20140910_143410

 

Jeg har besluttet mig at binde buketter med nogle af de udvalgte sorter, og derfor har jeg haft en del afskårne blomster med hjem i flyet, pakket ned i et par kasser.

 

20140910_143312 20140910_140056

 

Vores hollandske samarbejdspartner hedder Moolenaar, og firmaets historie går helt tilbage til 1850.

 

Jeg er rigtig glad for vort samarbejde. Folkene er meget professionelle, og jeg må sige, at jeg er utroligt glad for, at de gør alt for at opfylde mine ønsker. Det er derfor, jeg/vi i Bilka næste år kan tilbyde dette unikke sortiment.

20 kommentarer:

 1. Kære Claus - vi glæder os... :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Der bliver helt sikkert flere jeg skal prøve, godt at jeg har plads til at udvide snittebedet. Det er vel nok heldigt for os at Bilka har lært dig at kende, så vi ikke skal nøjes med de gængse :-)
  K.H. Anette

  SvarSlet
 3. KæreClaus.
  Hjertelig tillykke med succes' en. Tænk et firma så gammelt. Det er renommé.
  Flotte blomster, den mørke buket er bare guuuudeskøn.
  Mørkt løv og mørke stængler lyder lokkende.
  God aften. Kh Iris.

  SvarSlet
 4. Wauw, hvor er de mørke dog smukke :-)

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Hvem der bare havde plads til tusind krukker:) :)
  Den mørke buket er helt vidunderlig.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 6. Det lyder bare spændende Claus :-D og sikke nogle smukke Dahliaer!

  SvarSlet
 7. Sikke vi glæder os. Jeg må ha mange mange flere Dahliaer til næste år.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 8. Læste jeg rigtigt - 80 sorter? Det lyder til at blive helt vildt, jeg glæder mig allerede som et lille barn. Kan vist godt begynde at spare sammen og desuden tænke på, hvilken del af græspænen jeg er nødt til at omdanne til blomsterbed...

  SvarSlet
 9. Jeg er glad for der kommer nogle med mørkt løv og/eller stængler. Jeg tjekker 'sortimentet' i de danske haver ud hen over hækkene, og i går så jeg en kæmpe stor violet sag med mørk stængel. En sand perle, jeg ikke har set andetsteds. Så, at se den violette nuance på det første billede th er godt. Mer vil ha' mer. (Gid julemandens sæk er fyldt med dahlia til mig...)

  Er spændt på at se buketterne, selvom jeg ikke gør så meget i den slags. Det siger jeg fordi, hvordan gør man med de Dahliaer? Hvis man vil beholde knopperne på planten, så får man jo nærmest ingen stængel med. Skal man bare være hård og klippe langt nede? Min mor kom med en masse klippede til mig med kort stængel, og det var noget af en udfordring for en u-garvet som mig at få dem til at tage sig godt ud i en vase, sådan rent formmæssigt set. Blomsterne er jo fantastiske i sig selv...

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 10. Håber de afskårne klarede turen, men lastrummet er jo heldigvis koldt:-)

  SvarSlet
 11. Jeg måtte da lige ud og skifte kontaktlinser. Firs? 80! Så fik du fru Dyekjær-Themsen op af stolen og ud af havebladene :-) Men dog! Er det Smokin' Joe du har der? Åkandevarianterne er skønne! Jeg leder efter trædahlia - Imperialis. Det lader ikke til at vi forhandler dem i DK. Nøøøøjj jeg glæder mig til foråret. "Det lyder dyrt og som meget gravearbejde" bemærker L tørt. Om 7 mdr har jeg nok fundet en passende bestikkelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen Cendie!

   Skønt at se dig på bloggen igen :-)
   Kh. Lisbeth K

   Slet
 12. Kære Claus, måske er det held i uheld, jeg ikke kan vinteropbevare mine dahlias sikkert.
  Så trææænger jeg nok til at købe mange nye næste forår. Fascinerende sortiment, orange/fersken dramatisk kontrast til rosa / purpur.
  God dag fra
  Mona

  SvarSlet
 13. SKØNT, hvor ser de fantastiske ud. Og dejligt at man allerede nu kan få en forvarsel om at næste års georginebed skal planlægges meget større :-) Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 14. Cendie, jeg købte Dahlia imperialis på Aldershvile for et par år siden. Den blev det første år ca. 2 m høj med utroligt flot løv men selvsagt ingen blomster. Jeg har foræret den til en kollega med stort drivhus for på den måde at se, om det kan lade sig gøre at få den i blomst herhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuhhh spændende! Den var der ihvertfald ikke iår. Ville gerne ha den dobbelte selvfølgelig. Har hertil aften fået nyhedsbrev fra Camilla Plum som har fået den :-)
   Anonym= Nette?

   Slet
 15. Flotte farver,bliver spændende at se

  SvarSlet
 16. Det bliver rigtig spændende at se, hvad det er du har fundet. Bilka trængte i den grad til at få nogle nye sorter på hylderne, de har haft den samme slags i flere år. Vi har omkring 500 forskellige, så jeg glæder mig til at se, hvad nyt der kommer. Der findes jo mange, mange tusinde sorter.

  SvarSlet
 17. Det lyder fantastisk. Jeg må opgradere mit Dahliaudvalg. OG starte ihærdig sneglebekæmpelse.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet