Så er det til en side

I dag har vi fået lavet forsiden til min julebog, der udkommer i slutningen af oktober. Og det var dejligt at få den på plads.

 

Udklip

 

Her er jeg gået en smule mod strømmen, fordi jeg af og til hører, at folk ikke bryder sig om rød eller orange; heller ikke til jul.

 

Min bog kommer til at vise utallige farvesammensætninger, og jeg vil sige, at der er noget for enhver smag.

 

Et gennemgående tema er, at alt er nemt at fremstille. F.eks. har jeg brugt en færdigbundet grankrans.

 

Her kan alle være med ...

 

Jeg lover, at bogen kommer til at emme af jul!

 

Udklip

 

Herover ser I salgsmaterialet til bogen.

34 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Det bliver en helt fantastisk smuk bog, som jeg, Julegrisen vil komme til at slide op.
  Forsiden er, i al sin enkelhed meget smuk, og de andre billeder du viser emmer af magi og eventyrstemning. Jeg glæder mig utroligt meget til din julebog udkommer.

  De kærligste hilsner og tanker til dig og alle I andre jeg kender

  SvarSlet
  Svar
  1. tak i lige måde Tante Grøn... fra Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
  2. Varme tanker, store knus og al den energi jeg kan mønstre lader jeg flyde til Mors. Tænker på jer rigtig tit.
   "Jeg føler mig ikke rigtig som Plys idag" sagde Peter
   "Så kommer jeg med te og honning til du gør" svarede Grisling.

   Slet
  3. Helt enig kære tante. Mit eksemplar, som jeg ikke kan vente med at få fingrene i, vil helt sikkert også blive læst godt og grundigt.
   Glæder mig meget til den er på gaden Claus, og i mine øjne er det en stor fordel at du ikke har fastlåst temaet til en bestemt julefarve, for så er der større variation. Det ene år behøver jo ikke at ligne det andet, så det er fint med forskellige farver og former :-)

   Nå, nu er det blevet tid til en mundsmag honning, så jeg vil smutte :-)

   Kærlige hilsener til jer ALLE,
   Lisbeth K

   Slet
  4. "Det er forfærdelig svært at være modig,når man kun er et m - m - m- meget lille dyr!" *Grisling*

   "Hvis der er bier, må der være honning!" *Peter Plys*

   Flere kærlige hilsner fra en anden Peter Plys fan, der skal til Slumstrup nu zzzzzzzzzzzz

   Slet
 2. Kære Claus
  Det er en smuk og rigtig julet forside .Rødt er da hyggeligt til jul !!!

  SvarSlet
 3. Ja, nu er jeg i hvert fald i julestemning :-) Forsiden - med det røde - emmer af nostalgisk jul. Og det er godt!

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Du kan tro jeg glæder mig til din fine julebog udkommer,
  så vil jeg igen lade mig inspirere at din gode smag.
  Mange hilsner Helle Lose

  SvarSlet
 5. Så utrolig hyggelig at du har brukt mye rødt til jul - for meg blir det virkelig ikke jul, uten!

  Jeg synes også at rødt gir en gammeldags atmosfære, dessuten båær er jo røde, julenisser er røde, og rødt er jo en så varm farge, og det trenger man på vinteren, enten den er hvit som den ofte er i Norge, eller mere gråbrun...!

  Men, rødt er særlig fin sammen sammen med naturmaterialer, og det må være en koselig rødfarge, slik som på nyper og rognebær, epler! Akkurat som på din forside, Claus!

  (Og julenisser må jo også ha rødt -– nei, rødt kommer man ikke utenom :-)


  Hilsen Annette

  SvarSlet
 6. Hello Claus,
  I love your wreath.
  Greetings from Germany,

  Claudia

  SvarSlet
 7. Elsker røde og orange farver til jul - ellers giver det da ingen mening, vel:-)?

  SvarSlet
 8. Sikke en appetitvækker af en forside. Jeg glæder mig meget til din julebog. Ang. den røde farve, så er der jo mange røde nuancer.

  SvarSlet
 9. Det ser hyggeligt og lovende ud :-) Julepynt af naturmaterialer som kransen på din forside er lige min stil. Jeg kan KUN lide rød i december, når det drejer sig om julepynt og dekorationer - resten af året går det ikke her.

  SvarSlet
 10. Den ser meget spændende ud - og jeg er altså glad for rød til jul..det hører sig bare til ☺

  SvarSlet
 11. Den glæder jeg mig meget til.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Jeg er ikke den store juler, men dine tv-udsendelser sidste jul, fik mig dog til at lave både juledekorationer og hjemmelavet fuglemad ;-) Bl.a. fordi du gav nogle fine "opskrifter" på smukke og rustikke dekorationer med lidt kant. Og når jeg ser på din forside plus lidt mere ovenfor, kunne dette sagtens være den første julebog, som ryger ned i indkøbskurven. Desuden skrev du de magiske ord "Min bog kommer til at vise utallige farvesammensætninger" og "alt er nemt at fremstille" - ja så lyder det som en sikker vinder.

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Det lover som altid godt og ser ud til at blive en både smuk og lærerig bog. Selvom du har vist mange smukke ting herinde, håber jeg at du har gemt noget særligt godt til bogen også!
  Hvor mange sider har du skrevet og fotograferet til?
  Jeg har netop investeret i den seneste bog om Haven i Hune, der også kan læses på engelsk. Du har nok læst den, men hvis ikke, så synes jeg, at du skal gøre det. Den er utrolig flot og meget poetisk. Afsnittet om Anne og Claus' bolig er en hel verden for sig, og kunne nemt bære en selvstændig bog. Det er meget fantastisk og af helt udanske dimensioner, synes jeg. Lige det vi danskere trænger til at se, din bog inklusive, så vi atter kan og tør gå i en retning der ikke lugter af leverpostej, beige banaliteter og andre trivielle ligegyldigheder.
  Og det mener jeg helt alvorligt! :-)
  Kh Mathias

  SvarSlet
 14. Jeg smugklipper Julekort allerede...men sig det ikke til nogen for her begynder vi "officielt" 1 okt. Uuhhh nu kom der for alvor Julelys i titterne! Det er næsten som at høre Nissebanden og Fimpe overdøve hinanden - "Mor Trisse! Mor Trisse" - "Nu' det Jul, nu' det Jul alle nissebandenisse er så spændte" ved synet af disse skønne stemningsbilleder! Hvor var det godt der kom lidt sne sidste år alligevel :-) Det er en perfekt Advents eller Mandelgave! Nu varer det ikke længe før der "ruttes fran - ris ras! Futtes gran!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Cendie - tak for dine altid hyggelige og vittige ord. Du har en sjælden evne til at sætte ord på papir. Kh Claus

   Slet
  2. Nejer og takker med blussende kinder. Knus til jer begge

   Slet
 15. Bogen ser smuk ud, lige som alle de andre! Jeg glæder mig til at se den og sikkert får jeg inspiration til noget fantastisk julepynt :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 16. En virkelilg smuk og enkel forside til din julebog. Jeg havde ellers forsvoret, at jeg allerede nu kunne begynde at glæde mig til jul - men det kan man godt, når man får sådan en appetitvækker serveret her på bloggen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 17. Glæder mig nu næsten til jul. Er stor fan af julen og alt hvad der hører til!

  SvarSlet
 18. Helle Aagaard, Sydfyn16. september 2014 kl. 08.57

  Hvor ser den spændende, inspirerende og hyggelig ud. TOTAL JUL. elsker det!
  Glædelig jul fra
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 19. glæder mig som en lille gris til at se dine værker. rødt og grønt har og vil altid være hovedingrediensen i min jul - derudover bliver man jo altid lidt inspireret at tiden - jeg synes dog det hurtigt glider ud igen - det røde og grønne derimod, det holder. mulighederne er jo nærmest uendelige, og når man som mig må skæve temmelig meget til budget så er naturen jo fyldt med disse farver - helt gratis:)

  SvarSlet
 20. Tju hej hvor det går! Jeg glæder mig også lidt i smug, ikke så meget til Julen pt, men til det der følger efter! De første Helleborus og alle forårsløgene, der allerede er lagt i krukker, og alle dem der skal i jorden. Og hvor er jeg spændt på om jeg rammer rigtigt, så de kan afløse hinanden og fylde bedet godt ud lige til de flerårige tager over.

  Tænk at jeg engang mest forbandt havearbejde, med lugning og græsslåning, og tilførsel af en enkelt sommerblomst, og dertil sparsom blomstring, der henlå primært til Juli måned. Jeg luger stadig jovist, men jo flere planter jeg får proppet ned, jo mindre er der at luge. Græsset er pænest når det er langt, og kun min mand synes det skal tæmmes. Og Hvor fantastisk er det at have lært, der findes blomstring til enhver årstid, og den kan man sågar styre og forlænge ved nedklipning, og det forfald, der ellers ville have sat ind efter endt blomstring, udskydes på ubestemt tid. Og ydermere får man som regel en ekstra blomstring. Jeg har været tøvende over for at klippe ned, for så forsvandt de flotte grønne blade jo. Men har efterhånden indset at hele frodigheden over tid bedre bevares ved at gøre det.

  Jeg har slet ikke tænkt på Jul endnu, men med dette indlæg blev jeg lige mindet om, at der kommer noget hyggeligt inden Juleroserne, nemlig Julen, og hvis den præsenteres som her, er jeg da vældig 'med på den'.

  Min jul må gerne være fuld af stemning, mere end af gaver og den rette juleknas.

  Og må jeg så lige rose 'dine' juleudsendelser sidste år, Claus. Du havde den perfekte kulisse og gode idéer til en stemningsfuld, fin og enkel Jul. DR formåede at sætte musik til og filme, så det emmede af stemning ud i stuerne, det emmede ligeså meget af væren, som af gøren, og det finder vi alt for lidt for lidt af i den moderne forbrugergriske Jul. Ren succes! Jeg bliver helt glad ved at tænke tilbage på udsendelserne. Tak for det.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 21. For noen nydelige julebilder:) Håper du lager inspirasjonsvideoer til denne julen også:) Hilsen en Norsk,trofast leser av den inspirerende,nydelige bloggen din.

  SvarSlet
 22. Ih altså! Man længes jo allerede bare en smule efter december med dit julebog trick lige om lidt, når vi skriver oktober, den skal hjemkøbes. Basta bum. Måske det kan komme ind under en før-advents-pakke....;0)

  SvarSlet
 23. Det ser ut som en nydelig julebok! Blir den oversatt til norsk? (Jeg kan selvfølgelig klare å lese den på dansk også)
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne-Kristin, nej, den bliver ikke oversat. Men det går nok alligevel. Du kan købe den via Adlibris.

   Slet
 24. Glæder mig allerede til gode idder og masser af gode og skønne billeder Brita

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Hvor SER det spændende ud :-) Så smukt! Jeg er jo én af dem, der ikke er så meget for rød eller orange, liiiiige indtil jeg så nogle af dine kreationer. Den krans på det første billede er lige netop sådan et smukt eksemplar på netop det du kan. Få andre mennesker til at få øjnene op for farver de ellers ikke troede at de brød sig særligt meget om. Se, DET er kunst! DU er en kunstner, Claus.
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeanette - tak for dine søde ord. Kh Claus

   Slet