Tænk en gang

I dag har jeg haft besøg langvejs fra. Ja, meget langvejs fra!

 

For nogle uger siden fik jeg en mail fra en japansk dame, der boede i Italien. Hun fulgte med her på bloggen, var meget haveinteresseret og eksporterede italienske havekrukker til Japan.

 

20140911_155412

 

I Tokyo havde hun to bekendte – en landskabsarkitekt og en blomsterbinder – som hun havde introduceret mit univers overfor.

 

Damerne havde et stort ønske om at komme og se min have. Ja, de ville ligefrem tage fra Japan hertil af denne ene grund. Dette kunne jeg selvfølgelig ikke stå for, og i dag ’tog jeg imod’.

 

Faktisk er jeg ret privat, og I vil sikkert have bemærket, at jeg aldrig her på bloggen skriver om min familie, mine gæster etc. Men i dag gør jeg altså en undtagelse. Tænk en gang, at de ville tage den lange vej hertil. De blev selvfølgelig foreviget foran Kenzo-bedet.

 

Heldigvis var de begejstrede og spurgte, om de mon måtte komme tilbage til midsommer. Så ville de tage den lange tur igen. Tænk en gang …

18 kommentarer:

 1. Wauw det er da en fantastisk historie og det vidner bare om at alt det du laver Claus og det at du skriver så lækkert her, smmt alle dine super flotte billeder, er noget alle synes om.

  SvarSlet
 2. Tænk en gang at du også er kendt i Japan. :)
  Det er der fantastisk at have-interessen kan forbinde, ikke bare over landes grænser, men også på tværs af vores klode.
  Hilsen Mie

  SvarSlet
 3. Det er jo egentlig sjovt, at de i den grad er faldet for dit haveunivers, for det er da så langt fra japanske haver, som det kan komme..
  Her gik jeg ellers og troede, at de kun havde sans for deres egne slags..
  Det er da rørende, at de vil komme tværs over den halve klode en gang til..
  Ikke, at jeg ikke forstår dem, men alligevel
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Hvor er det fantastisk! Tænk at de kommer den lange vej for at se din have. Det kalder jeg et skulderklap! Dejligt at du tog imod dem.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 5. Kære Claus,

  Verden ER godt nok blevet lille. Det er fantastisk, hvad den haveinteresse kan bringe. Nu er du ikke kun verdensberømt i Danmark. :-)
  Venligste hilsner
  Inge B.

  SvarSlet
 6. Sikker en historie, det må være en stor oplevelse for dem og ikke mindst dig

  SvarSlet
 7. Skønt at høre at man også i Japan har øje for Den Dalbyske Have. Fantastisk historie. Du kan godt være stolt!

  SvarSlet
 8. Hvor er det fantastisk for dig:-) og sjovt,når man lige tænker på japanske haver....der er lang imellem, jo:-)

  SvarSlet
 9. Huskede du at bukke? ;-) Tillykke - det bevidner jo at havesprog er internationalt og smag heldigvis er individuelt! Deres haver er nærmest en religion - hvilket må gøre dig til en havegud :-) Jeg ville osse rejse langt for en dag i dit Eden. Elsker The sunken garden! Og dit nye drivhus med alle de smukke skatte. Der vil jeg drømme mig hen i nat - skal nok være stille :-)
  Tillykke igen - er stolt af at dit arbejde og smukke person spreder haveglædes tryllestøv i hele verden.

  SvarSlet
 10. Hvilken FANTASTISK historie, dejligt at du deler den her:-)

  SvarSlet
 11. Det viser igen og igen, at med musik og havekunst eller interesser rammer man mange lige i hjertet. Nu altså også 3 søde piger fra den anden side af kloden. Tænk, hvor mange blomsterløg man kunne købe, hvis ikke der blev brugt så mange penge på krudt og kugler. Der er et eller andet med haver og selvforglemmelse og, det er rigtig sundt engang imellelm
  Hilsen den gamle kone i Almind
  Bibi

  SvarSlet
 12. Sikke en historie - dejligt, at du også vil dele den oplevelse med os andre, og TILYKKE med verdensomtalen, hvor må I være stolte du og din familie.
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 13. Hvor er det imponerende at du er berømt i hele den vide verden Claus.
  (Det undrer mig ikke spor at de har lyst til at rejse så langt for din have!)

  Det må også være lidt sjovt for dig at rollerne ligesom blev byttet om. Nu har du hele sommeren banket høfligt på hos både den ene og den anden stolte haveejer og er blevet budt indenfor hvor de fleste ikke kan komme. Akkurat som nu med de tre heldige japanere :-) Det er da sjovt i sig selv.

  Nu sidder jeg bare og bliver nysgerrig på hvordan deres haver så ser ud? Måske du vil tage tourbussen med til Japan på et tidspunkt? Jeg kan forestille mig at der i Japan ligger knap så meget slikpapir og flyder på bilbagsæderne som der gør i vores tourbus, men vi må se om ikke vi kan stramme os lidt op til lejligheden. Fnis.
  Spøg til side. Jeg spekulerer faktisk på hvordan de kan kombinere din havestil med en mere japansk orienteret, for det forekommer mig at være to stærke modsætninger. Men deres tydelige engagement og passion for din have vidner jo om at det må kunne lade sig gøre at mikse på den ene eller anden led.

  Kærlige knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Fantastisk. Var i Japan i 99 hvor jeg smugså et par japanske haver - desværre var der ikke tid til mere. Japanerne har et meget stramt program - men det har du vist også! :-)

  SvarSlet
 15. NB. Kan fortælle, at jeg selvfølgelig spurgte, hvorfor mione gæster kom helt hertil, når der er så mange japanske haver i Japan. På det spørgsmål svarede de, at de fandt de japanske haver for stringente, og at de meget bedre kunne lide den 'engelske/europæiske' stil, som jeg jo også er stor fan af.

  SvarSlet
 16. At gøre en forskel, at give en gave, lyder måske trivielt. Men så absolut den bedste oplevelse, uselvisk at kunne dele med et andet menneske og opfylde et stort ønske.
  Henrik

  SvarSlet
 17. Dejlig historie, Håber at I havde nogle dejlig timer. Jeg er sikker på at damerne to topinspirerede tilbage til Japan.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet