Alting får en ende

I disse dage er der hektisk aktivitet her i haven, for nu er det slut med dahliaerne. Birthe, Henry og Mariann knokler.

 

claus20141020_143728

 

I år var det ikke frosten, der tog de farverige blomster. Men regnen. De er simpelthen blevet triste at se på, så nu skal knoldene pakkes væk.

 

claus20141020_143936

 

Og så kan jeg lige fortælle, at jeg i morgen tidlig skal til trykstart på min julebog. Herligt ... Tror I, at jeg er glad?

 

20141020_143952

17 kommentarer:

 1. Regnen har ikke ødelagt mine, og selvom der ikke er forførende mange blomster og knopper tilbage, får de lov at stå, til jeg/frosten har 'vredet' det sidste ud af dem. Hver en blomst tæller her, jeg er ikke så priviligeret som du, at have blomster i tusindvis. Så det er dejligt, du deler så flittigt ud af dem digitalt.

  SvarSlet
 2. Regnen har kun snasket dem der stod i potter på terressen. Dem på gårdspladsen står fint og flot.
  Terresse geoginerne skal nu liige ha lov at modne de frøkapsler færdige jeg har sat af. Og der heldigvis lange udsigter til frostvejr.
  Håber alle er sluppet nogenlunde helskindet gennem regnvejret.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Sikke en masse - kan godt forstå at de bliver pakket ned nu. Mine er heller ikke så flittige nu det har regnet så lang tid. De blir lidt trætte i det. :) Det tror jeg nu også jeg var blevet hvis jeg skulle stå ude i det vejr.
  knus
  Eva

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Kan godt forstå at du starter, for der er sandelig meget som skal pakkes væk. Jeg holder ud lidt endnu, men er dog begyndt at tage duftpelargonierne ind.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Vi plejer at overvintre vores dahlia i krukkerne, men sidste år blev de ved med at gro, så det var ikke så vellykket. I år vil vi prøve at tage dem op. Har købt løgbakker til at lægge dem i.
  Stort tillykke med at din bog går i trykken. Vi må sige, at du holder planen:)
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 6. Hvor er det dejligt du fortæller det med dahliaerne, som tidligere fortalt er det første gang jeg har sådanne, og de har jo givet en helt overvældende blomstring, og troede de ville stå til frosten, som jeg har læst:-) de står da også endnu, men ser lettere kedelige ud, du gav mig startskuddet til at tage dem op, tak for deling! Spændende spændende,at bogen nu går i trykken, sikke en skøn dag:-)))

  SvarSlet
 7. Uha hvor jeg glæder mig til din nye Julebog!! :-D

  SvarSlet
 8. Helle Aagaard, Sydfyn21. oktober 2014 kl. 08.23

  Jaaaa du er MEGET glad Claus og det er vi andre også...

  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 9. Klapper i mine buttede, sorte hænder! "Der er ikke længe til, hvad skal jeg mon finde på - jeg ku grave dahliaer op, jeg ku sprede topdressing, jeg ku luge bede.....der er ikke længe til"

  SvarSlet
 10. Ejjj, nænner du virkelig at klippe dem ned....
  Men selvfølgelig, skal der tid til det hele og hvad der kan gøres nu, skal jo ikke gøres senere:-)

  SvarSlet
 11. Hej alle sammen
  i går formiddag benyttede jeg solskinsvejret til at få gravet mine Georginer op, jeg har jo ikke så mange. De sidste par år har jeg haft heldet med mig med overvintring af knolde. Jeg forer en klapsammenkasse med aviser. Herpå lægges et pænt lag lecakugler. Knoldene lægges nu ovenpå kuglerne og der drysses et lag kugler ovenpå og imellem, som man nu kan. Jeg slutter af med sammenpressest avispapir, sådan har mine Grorgineknolde de sidste par år sovet vintersøvn (som prinsesse på ærten).. De er naturligvis mærkede. Jeg krydser fingre for, om de klarer endnu en vinter i skuret.
  Licakuglerne bruger jeg sidenhen til at blande i pottemuld, eller lægge i bunden af potter, når foråret kommer igen. Åh, hvor jeg allerede glæder mig.
  Kærlige tanker til jer alle derude fra
  Den gamle kone i Kolding
  Bibi

  SvarSlet
  Svar
  1. takk for nyttige, praktiske råd til oss amatører:)

   Slet
 12. Uh, i min optik er dine dahlia stadig smukke - og jeg ville ikke nænne at klippe dem allerede nu - de fik lov til at stå, til frosten tog dem.
  Vi har heldigvis ikke fået så meget vand - jorden har kunnet følge med op opsuge det, der er kommet. Og der er stadig mildt. Jeg plantede påskeliljeløg i haven i aftes i bulder mørke - takket være min gode pandelampe. Den skal nok blive flittig brugt fremover. Vinterhalvåret er ikke nem, når de fleste lyse timer tilbringes på arabejde.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt gjort du lægger løg efter solnedgang! Tanken har strejfet mig også, men da det kom til stykket var det altså bare ikke til at overskue, for jeg har plantet en del nye småplanter og har heller ikke klippet ned. Heldigvis har jeg haft nogle fridage med godt vejr til at få det meste gjort....og bedst som jeg synes jeg var ved at være færdig går jeg i bilka kolding og ser forårsløgene sat ned til halv pris. På den igen! Havemennesker keder sig vist aldrig...
   Lene

   Slet
  2. Hej Ødisserne,

   Området hvor jeg lægger løg i mørke er et større uberørt område i bunden af haven - fuld af skvalderkål - der er ikke plantet blomster eller andet, så det er bare med at jokke spaden ned og fylde løg ned. Jeg turde heller ikke lægge løg i blomsterbedene i mørke.

   Kjærligst Hannemor

   Slet
 13. JEG glæder mig i den grad til julebogen :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 14. ja, regnen er hård ved vores planter. Jeg har også taget vores knolde op og har lige tilplantet efterårskrukker, men nu må de ind under overdække ellers svømmer det hele væk.
  mvh. Helle

  SvarSlet