En af dem, der stadig holder stand

En plante, som jeg er virkelig glad for, er den lille fine bakkestjerne, Erigeron karvinskianus ’Profusion’, som vi dyrker i krukker.

 

claus20141007_094530

 

Den blomstrer nemlig gennem mange måneder uden pillen, nippen og nussen, og den holder stadig stand.

 

Desværre er bakkestjerne ikke hårdfør, så vi planter nye hvert år. Vi får planter hjem fra Belgien, for de er ikke til at finde herhjemme.

 

claus20141007_094526_2 claus20141007_094518_2

 

Man kan selv så, men da jeg gerne vil nyde blomsterne fra det tidlige forår, vælger vi at købe færdige planter

12 kommentarer:

 1. Jeg har sådd slike og de står enda kjempefine i kassene her oppe i nord. Jeg sådde de i fjor og hadde de inne i vinter. Har tenkt å overvintre dem inne til neste sesong. De står i et rom med mellom 5-10 grader og det er plantelys der. Den er fantastisk da man, som du skriver, slipper å plukke og stelle så mye med den. Får den vann og næring er den fornøyd. Kan anbefales!

  SvarSlet
 2. Sikke nogle fine små blomster - sjovt at de stadig blomstrer nu, hvor alt er ved at gå i hi-:)

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Den er rigtig fin og så klæder den din flotte krukke.

  Det kunne jo være at det var et oplagt emne til Bilkas forårs/sommer blomster?

  God regnvejrsmandag i skriverhulen.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. En fin lille blomst - kan godt forstå, at du har sat den på en pidestal.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Det er sådan en fin og delikat plante, du her portrætterer. Jeg begærer den dybt, og har været ulykkelig forelsket i den i mange år. Min kærlighed er nemlig ikke gengældt. Jeg har sået bakkestjerner to år i træk. Jeg har sågar på rigtig ublu vis, skamtigget mig til en bette luns af een. Men ikke tale om, at den smækre og meget anglofile lille sag vil spire eller gro hos mig.

  Man kan kun begræde, at den er så svær at få fat i i Danmark. Hvem ka`?.... BIL`KA?!?!?

  Her er den store efterårs-haverunde gået igang. Der klippes ned, så saksen gløder. Bagefter skal der luges godt i bund og deles, flyttes, omrokeres og omjusteres. Stauderokaden er en neverending story.

  Håber DIN story flyder i et stort dejligt flow, - uden størknede blækklatter i pennen.

  Håber denne mandag bliver en god een af slagsen for dig og dine læsere.

  Kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Din kommentar fik mit smil frem her på en BLÅ mandag, der langsomt blev bedre.

   (man skal virkelig have hår på brystet (men dem tog min mand desværre med sig på arbejde) for at holde efterårsferie med to mindre krudtugler. Især hvis man også har et princip om at børnene ikke skal se ene bare tv/computer når mor 'Maude' trænger til hvile og ro. Man har et standpunkt til man får et nyt!)

   Som sagt, det blev bedre op ad dagen. Også finurligt hvordag træthed kan forsvinde som dug for solen, når de kære små er puttet... hvis ikke man selv faldt i søvn før dem!

   Hvad planten angår, så er den jo rigtig fin med lang blomstringstid. Jeg lod godt mærke til den i August i haven hos dig, Claus. Den minder unægtelig meget om almindelig bellis i blomsten, og da jeg kan se den ikke er hårdfør eller nem for de ellers garvede, så kommer jeg til at holde mig til tusindfryd. Har tænkt på hvordan den kunne arte sig i en bred krukke med god muld? Sikkert ikke som bakkestjerne, men grøn og frodig ville den nok være. Vi ynder jo også at spise den, blomsterne er nemme at få fat i, men bladene kunne godt være større og højere. Som om de står der i plænen, og trykker sig af frygt for at komme i nærkontakt med plæneklipperen. Tror jeg vil redde en flok fra de skarpe skær til foråret og se hvad der kommer ud af det.

   Hyggelig hilsen fra Lene

   Slet
 6. Jeg såede bakkestjerne for første gang i år, men jeg må sige, at den var ikke nem. Jeg såede en hel pose frø, men fik kun seks planter ud af. De står og blomstrer fint nu, men det ærgrer mig, at ikke flere lykkedes.

  SvarSlet
 7. Jeg har også sået den.og der var rigtig nok ikke mange frø.Det blev til en krukke, og de er stadivkæk i blomst.Jeg skal have den igen næste år.
  Kærlig hilsen fra Heidi

  SvarSlet
 8. Jeg vil gerne synge med i koret sammen med de andre, er det mon ikke et Bilka projekt :-), kh Margit

  SvarSlet
 9. Jeg har den også en slik. Klipper den ned og tar den inn om vinteren. Satte stiklinger i vår som jeg ikke klarte å holde liv i men, skal prøve det til våren igjen. Nydelig plante !!

  SvarSlet
 10. Jeg bor straks syd for Göteborg, og vil dele med mig af min erfarenhed når det gäller Erigion. Jeg har haft denne blomst i mange år, jeg tager den ind i mit garage når frosten kommer om efteråret,jeg klipper den ned til ca. fem centimeter og gir den en LILLE smule vand en gang i måneden. Når vi kommer frem i begyndelsen af maj tar jeg en sav og deler den i fire dele og planterer i ny jord. Det fungerer hvert år, har aldrig mislykkes. Mit garage holder mellem +2 til +15grader. Man kan også ta de små planter som selvsår sig i haven (i mängder) og overvinter på vindueskammen.
  Gitte
  Jeg er tvungen at skrive anonymt har ikke de forskellige konto som föreslås. Min mailadresse om nogen har spörgsmål er: Ekdahl.an@telia.com

  SvarSlet