En daglig glæde ...

... er det, at de skønne dahliaer stadig blomstrer, og at der tilsyneladende ikke er frost på vej.

 

claus20140920_113615

 

Det er så belønnende med det varme efterår, og jeg frydes helt ind i sjælen.

 

claus20140920_113709

 

Lige nu er det især bag huset, vi kan glæde os over det store flor, fordi haven foran huset nu ligger hen i skygge. Det skyldes skovens høje træer.

 

claus20140920_113723

 

Men så er det skønt, at vi kan ’lege have’ mod vest.

 

claus20140920_113537

 

Hvis der er stemning for det, vil jeg næste år fortælle lidt om, hvordan man virkelig lykkes med dahliaer.

30 kommentarer:

 1. Meget gerne! Kan man f.eks. overvintre knoldene i krukker med jord i udhuset?

  SvarSlet
 2. Vi er så mange der ser frem til og har glæde af dine guldkorn, så også jeg siger jatak, gør det endelig.

  SvarSlet
 3. Fantastisk skue.
  Jo jeg kan godt bruge nogle tips til en rigere blomstring

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Vi vil rigtig gerne have din råd, mine Dahliaer bliver gule og triste i bladene når de står i krukker og i bedene kan jeg ikke have dem i fred for snegle - særligt dem med hus på ryggen :-(
  God dag - Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også mange snegle i haven, men laver en lille "vold" omkring planterne af almindelig havekalk. Det pynter måske ikke voldsomt, men holder sneglene væk :-).
   Kirsten

   Slet
 5. Sikke et skue, let at forstå at du glædes, utroligt lækkert arrangement. Jeg vil gerne have et par ekstra fif til dahliaerne. Jeg har tre kummer med dem i, den ene af den er så helt og aldeles overvældende, de andre to er mere sådan, rigtig pæne, med et par planter hist og pist der ikke vil så meget, de har også forskellige lysforhold gennem dagen, men står alligevel i samme område.....men du milde hvor jeg også glædes over synet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes at huske Monty Don udtale sig om, at Dahlia er varme-reagerende og ikke følsomme overfor lysforholdene...

   Slet
 6. Helle Aagaard, Sydfyn3. oktober 2014 kl. 07.47

  stort JA TAK Claus :-) Mine står også i krukker, men godt nok i mit drivhus hele sommeren. Det synes jeg ikke har været helt så heldigt. Nok alt for varmt.

  Bedste havehilsner fra Sydfyn

  SvarSlet
 7. Jeps Claus! Topstemning herfra :-) Jeg vil med største fornøjelse lappe dine gode råd i mig.

  Jeg har haft blandede erfaringer med at overvintre knoldene i krukker. Sådan ca. 50% succes - og det er ikke godt nok efter min mening. Så derfor må jeg tage dem op og det går også, jeg har jo kun et par stykker. Men jeg vil meget gerne høre hvad din erfaring har lært dig, for der er givetvis elementer jeg slet ikke har været opmærksom på.

  Kærlige hilsener, Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Har computermusen været på spil ????????? Syntes dit dejlige indlæg om de flotte æbletræer er forsundet i nattens løb.

  Dine dejlige råd kan man altid bruge, så ryst du bare dem ud af ærmet, altid dejligt med lærdom.

  Rigtig god dag. selvom det regner her. Må sige det ikke lige var med i planlægningen her.

  Stort kram til jer alle både i Risskov og til alle i andre jeg kender og god weekendt.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 9. Jamen altså! Der tabte jeg igen underkæben :))) Den der kombination af mørkerødt løv og orange Geoginer er da HELT fantastisk!!! Hvilke mørkløvede planter kan du anbefale i bedene? Rød hyld som man klipper ned f.eks. og...

  SvarSlet
 10. Jeg vil meget gerne høre gode tips til at få dahliaerne rigtig flotte! De er så skønne, når de lykkes. Prøvede dem i krukker et enkelt år, og det gik slet ikke godt. På friland derimod går det nemt. Jeg vil glæde mig til dahlia-tips!
  Mvh Christine

  SvarSlet
 11. Du må bestemt også være den helt rigtige til at give råd og vejledning om dahlia, så flotte og frodige som din skov af dahlia ser ud. Jeg kunne godt trænge til et lille "kursus". Jeg har jo nærmest opgivet dem.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Flotte billeder af dine dahliaer.
  Ja tak, jeg vil meget gerne have et kursus i at dyrke dem.

  Knoldene jeg købte i år kom slet ikke. Har formodning om, at de var "gamle og tørre", men ved ikke om det kan være årsagen. De indkøbte planter i potte, blev i starten spist af dræbersnegle, men har stået de sidste 3 uger med ganske få blomster.

  De planter med lidt mere luft omkring sig klarer sig bedre end dem der står tæt med andre planter.
  Alle er plantet direkte i jorden. Tror at dræbersneglene "hygger" sig der hvor der er mange planter, og dermed skygge og fugt.

  Det var så ærgerligt, da de skulle have været brugt i august til vores fødselsdagsfest, men det er heldigt, at jeg har gode kolonihavevenner, som kunne leverer "varen".

  Mange hilsner fra
  Anne Marie

  SvarSlet
 13. Fantastiske farver lige nu! :-)

  SvarSlet
 14. Ja det er der virkelig stemning for!!! Hvor store er krukkerne du planter i, for dine blir så utroligt store og hvor ofte vandes de etc....:-)
  Mvh, Charlotte

  SvarSlet
 15. Njuter också fortfarande av mina fina Dahlior, men tyvärr så är det inte länge till. Vilka fina färger du bjuder på.
  mvh Marika

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  Det håber jeg der er stemning for. Jeg vil gerne vide meget mere om Dahlia.
  Sidste år tog jeg stiklinger af Dahlia og i år har jeg sået dahlia, da det er ikke lykkedes mig at overvintre knoldene endnu, men har ikke opgivet, prøver igen i år :-)

  SvarSlet
 17. Tak for de flotte billeder - og ja, tak til, at du vil fortælle mere om dyrkning af dahlia.
  Med venlig hilsen Helle

  SvarSlet
 18. Ja tak! Jeg vil meget gerne have dine gode råd. I år er det kun ca. 14 dage siden mine begyndte at blomstre. Til gengæld er de superfine nu.
  Vh. Ida

  SvarSlet
 19. Jeg nyder også mine dahliaer, 40 i alt, som jeg har nusset om siden marts måned. De giver så mange blomster, at vi ikke kan følge med. Vores jord er åbenbart god til dahliaer - de er i hvert fald sprudlende og store.
  God weekend.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 20. Godmorgen Claus.
  Ja tak, vi vil også gerne tage imod dine gode råd. Selvom vi har meget store krukker og bruger CD-krukkemuld, så bliver vores dahlia ikke mere end 170 cm. De blomstrer flot, men må gerne være endnu smukkere. De er ved at være afblomstrede nu, men det skyldes vel, at vi satte dem tidligt i udestuen,
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 21. Ja tak Claus, meget gerne :-D - drømmen her er at få bare halvt så smukke Dahliaer!
  K.Gro

  SvarSlet
 22. Ja tak,også hvor man bestiller lidt andeledes sorter.
  Gitte

  SvarSlet
 23. Ja, fortæl endelig.

  Jeg har jo frittet dig en del for oplysninger, men hvis du 'tegner og fortæller' til foråret, så kan vi jo forsøge at gøre kunsten efter i det ganske land...for alle mine dahlier skal nemlig i potter næste sæson -og alle dybe og brændte farver stå mod vest som hos dig.

  Forstår din fryd!
  Lene

  SvarSlet
 24. Ja tak til tip om dahlier. Har fået 2 kæmpestore knolde af en ældre dame og de skulle nødigt gå til. De er over 40 år gamle så de har en ganske særlig værdi (og forpligtelse!)
  Mvh Henriette

  SvarSlet
 25. Altid glad for gode råd.Det er et smukt syn dit efterårsbed. Brita

  SvarSlet