Forårsfornemmelser?

Vil lige fortælle, at Bilkas Havecentre fra i dag har nedsat alle forårsløg med 30%, så der er mulighed for gode køb.

 

Udklip

22 kommentarer:

 1. Åh...det er sådan en oplysning, der får pulsen til at stige og splittelse mellem at gå ud og grave alle de løg ned, man allerede har købt eller race til Bilka melder sig!
  Hjulspind fra Pia

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Hvor er det et smukt syn med dit lilla boblebad langs alleen. Løg frister jo altid, da det er indbegrebet af forventningsglæde. Selv vil jeg mest koncentrere mig om narcisser til bakken iår. Jeg drømmer om et hav af narcisser i det friskgrønne forårsgræs med et poetisk loft af overhængende grene fra blomstrende frugttræer. Har jo et fastbrændt billede af en engelsk orchard på min nethinde. Men venter også lige på et godt tilbud. Kommer det gode tilbud, så hugger vi tænderne i byttet, som en anden glubsk haj, der har lugtet blod. Når der skal store mængder til, er man nødt til at have lidt is i maven, og håbe på, at der sidst på løglægningssæsonen, bliver udbudt narcisser til stærkt nedsatte priser.

  Og så skifter jeg lige emne, for der er langt fra vinterhårdføre staudechrysantemumS til forårsløg.

  Jeg har fået en pragtfuld ny haveveninde, som snart fylder 90. Hun kan næsten ikke gå, men grave....DET kan hun! Hun har det bedst "med en blomst i hånden" som hun siger. Hun spurgte forleden, om jeg ikke godt ville overtage nogle lunser af de mest elskede og specielle stauder, som hun havde i haven. Hun ville varme og glæde sig ved tanken om, at hendes elskede stauder voksede videre i vores have, når hun ikke længere er mere. En meget meget rørende gestus, som jeg blev både stolt, bevæget og beæret over.

  Igår kom så dagen, hvor vi var henne, for at grave lunser af de skønne gamle stauder op. Nogle stammer helt tilbage fra hendes barndoms have. Jeg fik bl.a en skøn skøn vinterhårdfør staudechrysantemum, som jeg er ubeskrivelig glad for. Det ER en chrysantemum, men har blomster på størrelse med høstasters. Blomsterne er brunlige i knopstadie, gyldentgullige i udspring og senere bliver de brændt orange. Det er en vidunderlig staude, som jeg vil værne om, som var det selveste kronjuvelerne.

  Jeg har aldrig tidligere set denne staude, og jeg vil gerne høre, om der er nogle her i Claus` panel af kloge havemænd- og kvinder, der kender stauden og evt har et navn på den. Jeg vil blive glad for tips og råd om den bedst mulige placering i haven etc. Jeg har googlet og googlet men er ikke blevet klogere.

  Så kære blomsterkyndige havevenner, hvis I ved noget om "Lis` Staudechrysantemum" som jeg indtil videre kalder den, vil jeg blive dybt taknemlig på både Lis` og egne vegne. Den MÅ og SKAL bare få det godt her i adoptivhaven.

  Rigtig god weekend og rigtig god efterårsferie, til dem som har det.

  De kærligste hilsner til alle derude

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dog en dejlig historie!! Rigtig god efterårsferie til jer tre :-D
   Knus Gro

   Slet
  2. Helle Aagaard, Sydfyn12. oktober 2014 kl. 17.47

   Gro's ord er også lige mine ord. Sikke en fantastisk historie. Det kunne være skønt om man kunne se et billede at dit adoptivbarn Tante Grøn...
   Knus og pas godt på barnet

   Slet
  3. Kære Gro og Helle.

   Dejligt at høre, at I orkede, at læse hele min lange kommentar:o) Jeg har en kæmpestor svaghed og dyb respekt for ældre (have) mennesker. Deres indre ro, deres erfaring og deres livsvisdom tiltaler mig uhyre meget. Jeg elsker at lytte, til deres fortællinger om et langt liv på godt og ondt.

   Jeg er så heldig, at jeg udover at kende Lis, også har et par andre havevenner, der nærmer sig de 80. Jeg kunne fortælle rigtig mange historier om disse havevenner. Deres ukuelighed, deres haveglæde og tro på fremtiden er på een gang dybt rørende og meget meget livsbekræftende.

   Jeg lover at passe godt på adoptivbarnet, Helle.

   Knus og kærlige tanker til jer begge, Gro og Helle

   Slet
  4. Kære Tante

   Hvilken dejlig historie. Jeg håber du finder frem til blomstens navn. Jeg kan ikke forestille mig en bedre have at bortadoptere sine elskede planter til, og jeg er sikker på du nok skal vide at passe godt på kostbarhederne. Held og lykke med det.

   Kærlige kram fra Lisbeth K
   (Undskyld det sene svar, som jeg håber du ser, men jeg har været langt væk og nyder nu at læse op på bloggen).

   Slet
 3. Kære Tante Grøn - tak for dine altid søde, hyggelige og opmuntrende ord. Som du ved, siger et billede mere end tusind ord, så hvis du tager et foto af adoptivplanten, skal jeg nok lægge den på bloggen og gentage dit spørgsmål. Kh Claus

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er du sød Claus <3 Vil se om jeg kan grave mit kamera frem fra gemmerne:o) Det, jeg fik i konfirmationsgave!!!!!.o)

  Knus og kæmpestor tak

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Du er en frister lige helt ud til det yderste led af mine fingre. Men det hjælper ikke, mor her vil ikke lege muldvarp iår, har hun bestemt og derfor går hun lagt uden om bilka i disse uger. Har ellers været i odense to gange i denne uge og kun været en km fra Bilka begge gange, men bilen skyndte sig at dreje til venstre istedet for højre.
  Jeg har stauder stående der skal i jorden og mit muldvarpegen har stået sin prøve den sidste måneden hvor der har stået på plantning og opbygning af nye bede og vi er ikke færdige, så løgene må vente til næste år.

  Rigtig god dag i skriverhulen.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn12. oktober 2014 kl. 17.50

   Hej Pia
   Sjovt som du skriver - lige min havesituation i dette efterår også. Der omrokeres, sløjfes og oprettes nye staudebede, ja så nye løg må også her vente med sit indtog

   Held og lykke med din "muldvarp)
   Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
 6. sjovt.... tog i Bilka Ålborg med en fornemmelse at de måske solgte ud af løgene i formiddags.... desværre var det stadig fuld pris, men til gengæld havde de sat træløgkasserne ned til 30 kroner, så der røg 4 stk med hjem til dahliaknoldene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg undersøger sagen og beklager virkelig

   Slet
  2. Kære tante. Er det en chrysantemum dodicum evt hybrid??
   Knus

   Slet
  3. Undskyld... idicum..

   Slet
  4. Undskyld idicum ...

   Slet
  5. Kære anonyme haveven.

   Tusind tak for oplysningen. Det kunne muligvis godt være en chrysanthemum indicum. En hybrid af en slags. Nogle af de billeder jeg har googlet ligner. Andre slet ikke.

   Det eneste sted, jeg har fundet en plante nøjagtig magen til den, jeg har fået foræret, er på bloggen "Hanne i haven". Den kære Hanne er desværre ikke længere iblandt os. Hun var en meget meget vidende planteelsker.

   Knus retur

   Slet
 7. Sikke et billede Claus, det ser helt overnaturligt ud!!
  God weekend :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Helle Aagaard, Sydfyn12. oktober 2014 kl. 10.27

  Apropos Bilka Claus. Kan vi regne med dine skønne store jernstativer til slyngplanter vil være i handlen i Bilka til foråret igen, eller måske er de der nu også. Nu er min have nemlig ved at være klar til at tage dem i brug.
  God havedag fra
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 9. Kære Helle - jeg tror, du skal være meget heldig, hvis du skal finde stativerne nu. Om de kommer igen til foråret, kan jeg desværre ikke svare på. Men jeg skal nok vende tilbage omkring dette, når/hvis tiden nærmer sig.

  SvarSlet
 10. Helle Aagaard, Sydfyn12. oktober 2014 kl. 14.18

  Mange tak for svaret Claus. Uhh det er da skrækkeligt at tænke på hvis de IKKE gør, nu da min have er ved at blive gjort klar til dem. Håbede lidt du havde indflydelse på om du ønskede nogle produceret igen. Tak fordi du vil huske mig igen. mvh Helle

  SvarSlet
 11. Sikken et syn. Man bliver helt blæst omkuld af bjergtagelse. I år gør jeg som tante grøn - planter narcisseløg i stor stil i et større - endnu lidt jomfrueligt - område nederst i haven. Og nu Har jeg skam fået mig en pandelampe. Så jeg skal i dag have indkøbt flere løg, så jeg kan komme i haven i aften. Men jeg trækker også tiden lidt. For med de mængder er det godt at vente, til de bliver sat lidt ned i pris. Men jeg skal altså lige have prøvet pandelampen af - den lyser egentlig meget fint.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Næsten infam 'lokkemad'. Suk, hvor betagende! Jeg er bange for, at jeg kommer til at bruge alle børnepengene (shhh) på forhånd, hvis vi kommer i Bilka her i efterårsferien. Men drømmene har man da lov at ha'....godt at se dem levet ud på Østre Skovvej 1.
  Opløftet hilsen fra Lene

  SvarSlet