Løglæggere

Mariann, Preben og Henry er i fuld gang med at lægge løg i alleen, og heldigvis har de de rigtige redskaber ved hånden.

 

20141009_151300 20141009_151516

 

Jeg har vist redskaberne før, men I får lige et gensyn med det største spyd, der vejer adskillige kilo og nærmest ligner et projektil på skaft.

 

20141009_151208

 

20141009_151245

 

Jeg må beklageligvis sige, at det ikke er et redskab, der kommer i handelen. Dertil er det for specielt og målgruppen for lille.

 

20141009_151228 20141009_151213

 

Fidusen med redskabet er, at det ikke ødelægger de adskillige tusind løg, der allerede ligger i jorden.

 

20141009_151142 20141009_151303

 

Projektet her går ud på at lægge femhundrede ’Ambassador’-prydløg og også nogle hundrede ’Globemaster’.

 

Herefter skal der lægges narcisser, men dem vender jeg tilbage til.

14 kommentarer:

 1. Spændende at se, når de alle kommer frem til næste år:-)

  SvarSlet
 2. Jeg ser klart fidusen ved det redskab. Godt nok har jeg ikke selv så mange løg i jorden i forvejen, der kan ødelægges, men der skal vrikkes noget med et almindeligt spyd for at få plads til almindelige løg, og de store kan ikke lægges med den. Så det er godt, jeg ikke skal lægge industrielle mængder som 'du'.
  Løg er altså bare det rene skatkammer i haven.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 3. Den er godt nok smart, men jeg kan godt se, at det nok alligevel er de færreste, der ville købe den i Bilka. Jeg glæder mig allerede til at se billeder af din allé til foråret!

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Der er imponerende mængder løg. Det bliver et fantastisk syn til foråret. Hvor er det godt at dine gartnere har noget ordentligt værktøj.
  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 5. Det er fantastisk. Det må blive meget smukt. KH Anne

  SvarSlet
 6. Det er efterhånden længe siden, at udtrykket "industrielle mængder" har været brugt. Men det må være passende her. Det bliver rigtig spændende at se til foråret - jeg glæder mig allerede. Jeg må nøjes med at bruge spaden, når jeg lægger løg i jorden - 500 alm. gule påskeliljer bliver det til i år.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåh, 500 er da også en slags 'mængde' må jeg sige....
   Lene

   Slet
 7. Det bliver flot til foråret ;) - go' weekend

  SvarSlet
 8. sådan en kunne jeg godt have brugt! Nu har jeg for 6 år i træk lagt lige knap 5000 forskellige løg i en almindelig parcelhushave, så de ligger også tæt efterhånden.

  SvarSlet
  Svar
  1. wauw.... vil gerne se billeder til foråret

   Slet
 9. waaauw og mig som glæder mig til at se mine 4 ambassador til næste år.... måske man skal forbi og være hegnslurer til foråret :)
  fedt stykke værktøj... måske man skulle opsøge en smed

  SvarSlet
 10. Oy, det må bli fint. Jeg skal bare legge noen tulipanløk i egen hage denne helga og ellers koser jeg meg med en ny blomst inne. Peperomia Exclusiva Lilian har jeg aldri hatt før. God helg. http://somdagenegr.blogspot.no/2014/10/peperomiahilsen.html

  SvarSlet
 11. Ojoj, det kommer bli läckert nästa vår.Ser fram emot att se de bilderna. Ha en skön helg :)

  SvarSlet
 12. Jag inser också att målgruppen för ditt spett är liten, Claus, men jag tillhör den! Just nu använder jag ett lökjärn, och får alltsom oftast upp halva eller snittade lökar som ligger sedan tidigare...

  Kram
  Elin

  SvarSlet