Oktoberstormhat

De af jer, der har kigget på mine seneste videoer, vil have set en plante, som jeg er meget glad for.

 

claus20141007_094544_2 claus20141007_094612

 

Den blomster nu på livet løs og bærer da også det danske navn oktober-stormhat. På latin hedder den Aconitum carmichaelii.

 

claus20141007_094555

 

Det er en skøn plante, og til trods for, at det er en af de sidste, der blomstrer her i haven, er det en af de første, der viser tegn på liv neden ved jorden i det tidlige forår

 

claus20141007_094617_2

8 kommentarer:

 1. Jeg satte sådan en sidste år, og var lidt skuffet over manglende blomstring..
  Men i år er der gang i den. Godt nok kun en enkelt blomsterstilk, men den er så fin.
  Der er vist noget om, at de breder sig lidt mere efterhånden?
  Min er ikke helt så kraftigt blå, men jeg er glad for den..
  Hav en god weekend.
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Så morsomt at du viste bilde av nettop den - den blomstrer også nå her hos meg! (Jeg har ikke selv kjøpt den, men fikk en bit av en fra hagevenninne på 85 år(!) oppe i gaten, for et par år siden, så har aldri sett noen etikett og var derfor kke helt sikker på hva den heter bortsett fra at det var en "aconitum", men det må være den! Blomstrer nå først(et par uker nå) og har en nydelig blåfarge! Den står so godt til den gul-oransje-røde høstløvet på denne tiden! Min nabo kommenterte den også nettopp- hun syntes den var så flott! Utrolig med en blomst som viser seg så sent på sesongen - men desto mere stas, virkelig! Kna anbefales til alle:-) Jeg ønsker meg bare flere, vil gjerne at den gjentas flere steder i haven!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 3. Det er skønt med en staude, der blomstrer så sent. Og den blå farve er dejlig.

  SvarSlet
 4. Så flott, det er så deilig med staudene som blomstrer sent. Så den i RHS Harlow Carr i helsen men fant ikke noe skilt på den. Nå som vet hva den heter kan jeg se om jeg kan få tak i den i Norge om den er vinterherdig her da.
  Ha en flott helg
  Hilsen Liv

  SvarSlet
 5. Velkommen hjem Claus :-D - Det er helt klart et aktiv at have stauder der blomstre lige nu :-) - Jeg har ikke nogen stormhat, måske hvis den fås i andre farver end den meget blå farve.
  Rigtig god weeked

  SvarSlet
 6. jeg ser der en anden der osse føler sig snydt over manglende blomstring, det er måske de første år den er lidt genert. Min er på 2 sæsong og ingen blomster endnu. Desuden er den stadig noget pisten som da jeg købte den. Men næste år såå,, håber jeg, bliver den blå.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 7. Smuk er den. Og den må på ønskelisten, for jeg kunne godt bruge lidt mere, der blomstrer her i efteråret.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. De blå spir står vel nok flotte, i næsten ensom majestæt, i alt det grønne
  Hilsen Lene

  SvarSlet