På vej

Nu er jeg på vej til bogmessen i Frankfurt, men inden jeg forlod matriklen derhjemme, tog jeg nogle billeder og ’pakkede dem ned i kufferten’.

 

claus20141007_094010_2 claus20141007_094020

 

Blandt andet disse af trappen ved vor hoveddør. Jeg har vist den før, men syntes, at den godt kunne bære et gensyn.

 

claus20141007_094024

 

Som I ser, holder bladvæksterne sig stadig flot, og sankthansurten viser farve.

 

claus20141007_094032_2

 

Jeg holder især af sankthansurt-blomsterne, mens de blot har grønne knopper. Dem kan man glæde sig over et par måneder eller tre sommeren igennem.

 

Men pink, som de er nu, er de også fine.

 

claus20141007_094042_2

17 kommentarer:

 1. En virkelig skøn måde at blive "budt velkommen" på ved hoveddøren. Og sikke hosta! Jeg har selv for nylig plantet 6 små sankthansurt, og de står pænt just nu.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Ja, vi har også stAdig blomster I Sankt HAns urten...dejligt:-)

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Sådan et dejligt syn - så kan man da kun føle sig velkommen. Så også lige videoen fra dit juleværksted - ihhh, det så bare så hyggeligt ud. Jeg er altså vild med dit drivhus. Jeg tror, hvis det var mit, at jeg ville flytte derud. Og med sådan et vejr, som det er i dag, så kan man da heller ikke undgå at blive lidt julefjalet - det indbyder til indendørs hygge og til at gå og nusse med lidt julerier. Jeg glæder mig til bogen udkommer. Den er da vist selvskreven til at komme hjem i min bogreol.
  Rigtig god bogtur.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 4. Hej Claus. Det ser godt ud med alle de bladplanter og så kommer Sct.Hans urtens blomster rigtig til sin ret imellem dem. Meget flot.

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig flot ud. Hvad hedder mon den mørkegrønne Hosta med det lysegrønne i midten af bladene:-)?
  Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Jeg ved ikke meget om Hosta, men stødte på en Hosta, der ligner rigtig meget den Claus viser på trappen med den grønne stribe i midten. Jeg så den på Thybomindestauder.dk - et dejligt og farligt sted;0) Navnet var Ann Kulpa - måske det er den du søger?
   Hilsen Pia

   Slet
 6. Flot og det står i krukker det hele?

  SvarSlet
 7. ja i sommermånederne er sankt hansurten fantastisk i både krukker bede og buketter.og nu lyser den bare flot op sammen med "sommerens farvel" altså asters.Det blev de kaldt i mit barndomshjem,kendes de også under det navn i resten af landet Brita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg ikke hørt før, men er heller ikke så gammelvant i 'faget'.

   Har netop idag tænkt på at den mere røde sct. Hans urt, er en slags reminder om, at nu er det snart slut her i haven. Sandt nok, farven er ikke den mest interessante i forhold til pink og bordaux med mørke stængler, men det er den staude, blandt få andre, som var her da vi flyttede ind. Næste år vil jeg skære flere buketter af den. De står i måneder i udendørs vaser og alligevel blomstrer de samtidig med dem i jorden... hvorefter man kan plante hele herligheden, da de har sat usandsynligt mange rødder...hvis man gider have flere.

   Det var et herligt gensyn med løv-væksterne, Claus. Har selv udset mig hosta med grønt-i-grønt hos min mor, jeg skal have stikling af. Tror aldrig jeg kan få nok.

   Hilsen Lene

   Slet
 8. Kære Claus
  god tur. Billederne oser af frodighed.
  hilsen ANne Marie Christensen

  SvarSlet
 9. Godmorgen Claus.
  Hvor er der smukt ved din hoveddør. Det er fantastisk at det hele står så grønt. Vores bregner og hosta er helt gule og visne, så nu står der bl.a. en stor smuk Camelia og blomstrer ved vores dør.
  Rigtig god tur til Frankfurt.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 10. Tak for tippet, Pia.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 11. Bestemt et gensyn værdig.
  Meget smuk.....
  Rigtig god tur.
  Mange havehilsner Susan

  SvarSlet
 12. Det var et dejligt gensyn :-)
  Jeg fik for over tre uger siden en buket af min mor med tre stilke med pink Skt. Hans urt, og de holder sig stadig flot. De selskabsblomster der var med i buketten er skiftet ud løbende, men Skt. Hans holder sig stadig. Jeg kan rigtig godt lide dem, når de af afblomstret har de også flotte frøstande.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Meget smukke opstilling med bladplanter ved hoveddøren, som jeg også tog en del billeder af, da vi besøgte din have i august. Jeg har tænkt mig at forsøge noget lignende næste år ved min hoveddør - dog i lidt mindre format!

  SvarSlet