Smagen af chili

Først på sommeren modtog jeg en bog, som jeg længe gerne har villet skrive om. Den ene dag er imidlertid gået med den anden. Men bedre sent end aldrig.

 

image

 

Bogen, det handler om, er Lene Tvedegaards fine Smagen af Chili, som er et must, hvis man enten dyrker chili og/eller bruger dem i køkkenet.

 

image

 

Det er en virkelig informativ bog, og jeg hæfter mig især ved de fine og meget aflæselige tegninger af de forskellige chilisorter. Samme overblik kan man ikke få på et foto.

 

image

 

Bogen fortæller om dyrkning, som nævnt om de forskellige sorter og om anvendelse i køkkenet.

 

Alt i alt en meget fin og gennemarbejdet bog, som jeg gerne anbefaler.

6 kommentarer:

 1. Ser ud som en fin bog, men alt det der chili halløj har efter min mening taget lidt overhånd, ikke?
  Jeg burger fortsat kun chili yderst sparsomt, da det er en svær størrelse, når det bliver overdoseret....

  SvarSlet
 2. Jeg elsker chili og bruger dagligt chili i madlavningen både rå og tilberedt. Bogen har jeg ikke endnu, men har nu tænkt mig, at min mand skal have bogen i julegave - det er ham der kan finde på at sylte og hælde på glas, så sørger jeg for dyrkningen.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Jeg kommer nok ikke til hverken at dyrke chili eller sylte dem, men jeg bruger da lidt chili i madlavningen i ny og næ, og må blankt indrømme at jeg er betaget af de smukke glas med de dekorative chili, som sikkert også smager dejligt med både dit og dat.

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Ja chili er virkelig blevet hot hot.....
  Jeg har for første gang haft en chiliplante i haven i en krukke i år, der blev lavet chilimarmelade, uhmm kan varmt anbefales.
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 5. Uha, det er lidt for "eksotisk" for mine smagsløg - alt for stærkt. Men jeg kender et par stykker, der bruger chili til at få sat forbrændingen op. Om det hjælper ved jeg ikke. Smukt ser de i hvert tilfælde ud, alle disse sylteglas.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Har flere gange besøgt Lene Tvedegaards gartneri Toftegaard i Vedskølle og kan varmt anbefalet at lægge vejen forbi - her er ikke "kun" chilliplanter, men også mange forskellige krydderurter - vidste ikke, at der fandtes så mange forskellige basilikum og tomater - det er en helt fantastisk oplevelse.
  Med venlig hilsen Helle

  SvarSlet