Store vaskedag

Som jeg fortalte forleden, er vi i fuld gang med at grave dahliaknolde op.

 

claus20141024_140849

 

Vi er så heldige, at vi har rigtige gode opbevaringsforhold i den gamle garage, hvor der er 4-5 grader vinteren igennem.

 

claus20141024_140907

 

Når knoldene er gravet op, vasker/spuler vi dem rene for jord. Når vi gør det, er det fordi, det på den måde er nemmere at kontrollere, at knoldene ikke er for fugtige, når de pakkes væk. Er de dækket af jord, der ikke er tør, risikerer man, at de rådner.

 

claus20141024_140959

 

Derefter klipper vi stænglerne af og lægger knoldene til tørre.

9 kommentarer:

 1. Så må jeg heller i gang. Sidste år fik jeg dem for sent ind, og de rådnede 3/4 af dem....
  Tak for gode råd

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Som du dog altid kan få mig ud i haven og regere. Tak for dine altid gode råd og inspiration til at tage fat.

  SvarSlet
 3. Go morgen kære Claus
  sikke da en flid I gør alting med, ingenting er overladt til tilfældigheder , dejligt at du skubber lidt til min samvittighed om at gøre det samme, håber på lidt sol i dag i det nordjyske så jeg kan komme i haven og rode lidt, ha en rigtig go weekend.
  Kærlig hilsen fra Fru Lassen

  SvarSlet
 4. Tjah, jo mere du viser af knolde optagningen, jo mere moden bliver jeg til at gøre det samme. Men idag vil jeg lade have være have og danse dagen lang... bekymre sig en anden gang.
  God weekend til jer alle fra Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. åh! Er du også en Fraggle-fan! (Jeg gætter på vi er nogenlunde samme årgang).
   Jeg bliver helt glad og vil straks bruge dagen på at danse :-)

   Kh. Lisbeth K

   Slet
 5. Tak for tippet - har tit undret mig over hvordan mine knolde kan rådne vinteren over:-)

  SvarSlet
 6. Tak for tippet Claus.
  Jeg anede ikke at knoldene kunne klare sådan en behandling. De virker så sårbare uden jord omkring, men det er godt at høre hvordan man undgår fugten. Her oven på Fraggle-reminderen er det ret svært at tage sig sammen til noget som helst. Jeg tror faktisk jeg trænger til en Fraggle-dag.

  Kærlige kram og Fraggleknus fra Lisbeth K

  SvarSlet
 7. Skal de virkelig op nu. Jeg tænker bare de står stadig med så smukke blomster og lyser haven op. Mvh Maria

  SvarSlet
 8. 1000 tak for tippet Claus, så kom mine op i dag, og den buket der blev af dem, blev ikke helt så overvældende, men dejligt at nyde de sidste på spisebordet! Faktisk var det også spændende at se hvordan knoldene havde udviklet sig, og hvordan jorden de stod i så ud, for den var ganske forvandlet.

  SvarSlet