De dejlige kæmpeverbenaer ...

... er nu blevet klippet ned. Og på mandag bliver de gravet op med jord, sat i kasser og flyttet ind i det opvarmede væksthus.

 

claus20141128_121413

 

claus20141128_121425

 

Her står de til foråret, hvor de igen bliver plantet ud. Problemer er jo, at de ikke er ret hårdføre.

 

claus20141128_122229

13 kommentarer:

 1. Ikke hardføre, men dog så herlige og livlige der de vaier i vinden. Jeg har blitt en skikkelig kjempeverbena-entusiast :) God helg!!

  SvarSlet
 2. Jeg har også haft kæmpeverbena i haven i år, jeg vil da prøve at sætte mine i ly i drivhuset, jeg er ikke ligeså heldig som dig, med et opvarmet ;-). God weekend til dig. VH Carina

  SvarSlet
 3. Smart at overvintre, men jeg har desværre ikke muligheden.
  Også dejlige mosbegroede krukker!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Ja de er utroligt skønne, og din mossede krukke er lækker:-) Jeg har også plantet et par stykker, men de får lov at blive i jorden, måske jeg næste sæson finder en ordentlig løsning.
  Rigtig god adventssøndag!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
 5. Jeg har haft kæmpeverbena de sidste 6-7 år, tager dem aldrig ind og har hver sommer alt for mange, hele bede bliver fyldt. Kirsten Fyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten - når kæmpeverbena kommer igen året efter, handler det i mange tilfælde om, at de sår sig selv. Det er kæmpeverbena nemlig flink til på en solåben plads.

   Slet
  2. Kære Claus. Enig, men rigtig mange er "overlevere" de skyder fra roden som andre stauder. I øvrigt tak for dine fine indslag på blokken. Kirsten

   Slet
 6. Rigtig god ide, man skal passe på guldet :-)
  'K.Gro

  SvarSlet
 7. Mine er stadigvæk intakte i deres store potter, men nu står de i Tehuset med deres visne blomsterhoveder og glæder, når jeg arbejder i adventsværkstedet. Faktisk har jeg kun én gang oplevet, at de er gået ud, men da frøs det ogå mellem 16 og 20 gr i flere dage. Under alle omstændigheder smider de jo selv frø i potten, når det er ved de tider, så jeg har vb hvert eneste år uden andre falbelader end at slæbe potterne ind i det sene efterår.
  Skøn den store krukke med mos!
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Skønne skønne kæmpeverbena, de giver så meget til haven og er de først kommet indenfor, så bliver man afhængig. Jeg tror jeg vil sætte mine verbena krukker ind i år, tak, kh Margit

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Da jeg øverst oppe læste "i det opvarmede væksthus." var jeg tæt på at knalde låget i min computer, men så kom jeg jo tanker om, at jeg satte et par krukker med disse dejlige kæmpeverbena ind i mit Uopvarmede, meget uskønne, grønne drivtelt sidste år - og tænk sig - de overlevede ;-)

  Det er således, at hver gang mit hysteri over ikke at have et opvarmet drivhus har lagt sig, kommer jeg altid i tanker om, at jeg er glad for, at du har et (eller flere) af slagsen, så vi kan nyde dine frembringelser her på bloggen :-)

  SvarSlet
 10. Ja, Verbena er også klippet ned her og sat i den KOLDE baggang. Har vi streng vinter går tøjvasken helt i stå derude. Havde jeg ikke min mand til at tø de frosne vandrør op i sådanne tilfælde, var jeg vist flyttet for længst...Det er ikke så skidt, det ikke er godt for noget!
  HIlsen Lene

  SvarSlet