En underskøn hyacint

Jeg har før skrevet om den underskønne hyacint ’Woodstock’, som man kun i meget, meget få tilfælde ser som drevet på løg. Men ... i foråret foreslog jeg Bilka, at vi her i november skulle tilbyde denne skønhed. Og nu er den her. Tre i en skål for kr. 25,- Jeg skal forbi og have fat i nogle, inden det er for sent.

 

claus20140123_155153_lo claus20140123_155856_lo

 

I min nye julebog priser jeg rødgrantræet, der for mig er det eneste ’rigtige’ juletræ. Men jeg fortæller også, at det er ved at være fortrængt af ædlere typer, og det er da synd.

 

image

 

Jeg ved godt, at det drysser, hvis man tager det ind. Men til udendørs brug med lys er det skønt. Kan fortælle, at Bilka sælger 150-220 cm høje rødgrantræer til kr. 99,95. Og i morgen søndag koster de blot kr. 49,95. Men kun i morgen!

 

Kan for øvrigt også berette, at jeg i morgen besøger Anni i Keramikværkstedet i Holstebro og mellem kl. 13.00 og 15.00 signerer julebogen.

21 kommentarer:

 1. Åh, det er jo ligefør man får forårsfornemmelser!

  - Anne

  SvarSlet
 2. De er blevet meget smukke som blomstrende og dufter sikkert herligt.
  Jeg elsker dem i glas med jorden fra, som på dit ene foto.

  Har lige lagt en 1.advent giveaway op på min blog, hvis du vil deltage og vinde den som en julegave :-)
  Rigtig god weekend.
  Maria

  SvarSlet
 3. Vilken vacker färg på hyacinterna! Helt underbar.

  SvarSlet
 4. Det var da en helt utrolig smuk hyacint.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 5. Sikke en vidunderlig hyacint... Farven er jo helt betagende dyb og indtagende!!!!

  Ak ja, det kære juletræ.... Hvert år tager vi i skoven og vader rundt i en times tid, for at finde det HELT rigtige træ. Og i min optik er det altså også en rødgran. Lidt dryssende nåle tager vi med. Når træet står i stuen i al sin glans og yndighed, så er det hurtigt tilgivet ;-)

  Mvh Nanna

  SvarSlet
 6. Det er en god idé med hyacinther i en lav bakke, det ser eventyrligt ud, med en egen magi. Kan se for mig, hvordan trolde, elverpiger og andet godtfolk fra skoven også kommer forbi her...
  Lene

  SvarSlet
 7. Ja det er osse vores rigtige juletræ, rødgran, men efter vores egne er blevne for store er det noget besværligt at finde det hvert år, indtil nu er det dog lykkes. Det er så synd det ikke bruges så meget mere , det er jo det der dufter af rigtig jul. Og jeg syntes ikke det drysser mere end andre, bare det står i en fod med vand evt med lidt glyserin i.
  Mos og hyacinter måske med en lavgren, så er det advent.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 8. Det er nemlig en rigtig skøn perle! Jeg bruger den gerne med eukalyptusfrøstande og grene og pyntekål til Nytårsbordet. Det er en koket sag og hvis man er heldig, findes der fine, sliketynde og meget franske anemoner i samme pikante farve.

  SvarSlet
 9. Er det først fra 15 til 17? Hos Anni (på FB) står der fra 13 til 17- :-) Jeg skal på tur i dag - måske skulle jeg også køre forbi Bilka. Efter en rødgran. :-) Tak for det tip!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette - Undskyld. Havde skrevet forkert. Er hos Anni fra kl. 13.00. Kh Claus

   Slet
  2. Alt forladt! Jeg så, og hørte dig, i fuld sving, omkring kl. 13.30. :-) Så jeg tænkte nok, at det var en trykfejl.

   Det lykkedes mig at få en rødgran i Bilka - der var meget lidt tilbage, men en enkelt nogenlunde pæn var der da, og det lykkedes mig også at få den proppet ind i vores Hyundai Getz! :-D

   Slet
 10. Good combination these Christmas balls and bulbs. We had the first snow, and I'm so drilled about it. It makes whole world lighter here at northern darkness.

  SvarSlet
 11. Wow sikke en farve Claus, virkelig flot! -Jeg kunne godt tænke mig sådan et træ til pynt og glæde i haven! - Gad vide om man kan få en fin lyskæde som der er drevet af solceller? Spørgsmålet er så om der overhovedet sol nok til at oplade den?
  K.Gro

  SvarSlet
 12. Skønne billeder af dejlige hyacinter i en smuk farve. Begge dekorationer er smukke i al deres enkelhed. Kommer jeg på Bilka kanterne i den kommende uge, vil jeg afgjort hapse nogle af de disse løg.

  SvarSlet
 13. Wow hvor er de skønne,sikker en farve

  SvarSlet
 14. Lige efter jeg læste dette indlæg her til morgen, tog jeg til Bilka for at købe mig nogle. De er så flotte. Har også plantet nogle i haven her til efterår.
  Jeg vil bruge de nyindkøbte løg til en af mine juledekorationer næste weekend.
  Tak
  Mie

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Jeg fandt dem sidste år og de er helt fantastisk dybe i farven og vækker opsigt.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 16. Fine fotos her. Det foto der er i Bilkas tilbudsavis, yder slet ikke farven retfærdighed.
  Hilsen Lone

  SvarSlet
 17. En underskøn farve - den skal nok blive populær. Mine er fesent lyserøde, kan jeg se, nu de er sprunget ud og vælter rundt og lægger sig i vindueskarmene. Men duften er himmelsk.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 18. Kære Claus, Billedet af hyacinterne på zink-fadet er mit YNDLINGS-BILLEDE i din nye, skønne julebog, med de mange flotte fotos og gode idéer. *KNUS* fra Tokkerup //Lisbet

  SvarSlet