Helt vildt

På en tur rundt i haven i dag så jeg, at den skønne mørkløvede kørvel. Anthriscus sylvestris ’Ravenswing’ har sået sig i rigt mål i bedet nederst i haven.

 

claus20140602_071042

 

claus20140602_201419

 

Det er rigtigt dejligt, for de skønne skærme kan jeg simpelthen ikke få for mange af.

 

claus20140602_091318

 

claus20140602_103322

 

Her ser I, hvordan bedet ser ud først i juni, og som det fremgår, er kørvelen uforlignelig sammen med de statelige allium.

 

claus20140602_082523 claus20140602_083008

 

Jeg er lige blevet bekendt med, at der også findes en gulbladet kørvel. Den må jeg på jagt efter.

8 kommentarer:

 1. Smukke billeder - og den "røde" kørvel gør sig meget godt i dine bede. Jeg har kun den almindelige - men jeg har skam her i efteråret plantet adskillige rødbladede heuchera/alunrod. Jeg håber, de overlever den kommende vinter. Og jeg har - endelig - fået mine krukker sat ind i garagen på en lang række i den ene side af garagen. Så nu skal jeg styre meget forsigtigt og nøjagtigt, når bilen skal køres i garage. Man får helt forårsfornemmelser ved at se disse dejlige billeder - kan næsten ikke vente til det bliver forår igen!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Hvilken længsel man får, super skønt :-)

  SvarSlet
 3. Rawensving har jeg også og er meget glad for den, så tillykke med alle baby planterne:-)
  Jeg har også lige downloaded den nye E-bog og jeg glæder mig til at kigge i den senere i aften. - Det er en rigtig fin " adventskalender" som dig og de tog damer står for:-) Det bliver spændende at se hvad I mere finder på......
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Dejligt med et lille sommerknus midt i mørket ... det lysner snart.

  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Jeg ved godt det var de fine kørvel, som er i fokus her, men sikke skønt lys fra en junidag, cirka 6 mdr tilbage fra nu. Tæller dagene indtil vintersolhverv, tak for lidt sommervarme.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik, Ja jeg nyder også lyset på billederne. Dbh Claus

   Slet
 6. I always find Anthriscus sylvestris a very useful plant. Specially together with roses.

  SLW

  SvarSlet
 7. Der er ikke noget som smukke, vilde planter, der kan finde ud af at formere sig selv. Det er i sandhed rigdom.

  Kunsten er at kende den så godt, at man kan fjerne den i tide, før den får skabt sig et "enevælde", men det er der vist ingen fare for hos dig. Du har styr på både planter og gartnere, så en evig balance opbygges.

  Nu bliver jeg helt nysgerrig efter, om nogle af de frø jeg har samlet fra grøftekanten og spredt som bredhagl i mit bed er ved at spire også. Vi har allerede haft frost, så resultatet kan nok først vurderes til foråret.

  Hilsen til det milde nord fra Lene

  SvarSlet