Husløg eller?

Jeg må indrømme, at jeg altid har kaldt disse små rosetlignende vækster for husløg, men det er ikke helt korrekt. Faktisk hedder de rosetblomst, Echeveria.

 

claus20140130_131351_lo claus20140207_140010_lo

 

Uanset navn må jeg sige, at jeg holder utroligt meget af dem og har brugt dem meget flittigt i min julebog.

 

claus20141003_174726_lo claus20141003_174033_lo

 

De passer så fint sammen med andre naturmaterialer og har utallige anvendelsesmuligheder.

 

claus20141004_123224_lo claus20141004_123406_lo_2

 

Efter jul kan man potte dem op, fordi de slår nemt rod.

 

claus20141006_173326_lo claus20141006_173309_lo
claus20141006_173103_lo_2 claus20141004_134231_lo

 

De små rosetter kan være svære at finde, men jeg har taget initiativ til, at de kun kan købes i Bilkas Havecentre – seks rosetter for kr. 25,-

16 kommentarer:

 1. Forstår jeg deg rett når det ser ut som om rosettene holder seg fin lenge i en dekorasjon uten at de får tilførsel av vann? De er jo flotte :-))

  SvarSlet
 2. Kære Ranten - ja, de kan klare sig i mange uger - ja ligefrem måneder - uden vand.

  SvarSlet
 3. Dem må jeg da have fat. Synes det er vældig smart, at de kan "genbruges"-:)

  SvarSlet
 4. Så utrolig vakkert!
  Har aldri tenkt på at disse rosettene kan brukes på denne måten:)
  Så fin den kransen på porten:)

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Ja de er godt nok fine og dekorative, og som du siger de er så flotte til naturmaterialer. Jeg må vist en tur i Bilka :-)
  K.H. Anette

  SvarSlet
 6. Ja jeg kalder dem også husløg, når jeg bestiller dem hjem fra grønttorvet kalder jeg dem dekorations-husløg, så er jeg sikker på at få de rigtige ☺ og ja de er nemlig så fine- og vel nærmest uundværlige i julens og vinterens dekorationer. .

  SvarSlet
 7. Jeg tror at vi er mange der som dig kalder dem husløg og Echeveria og husløg (Sempervivum) minder også om hinanden. Jeg synes dog at den blå Echeveria er utrolig smuk både i dekorationer eller når de står alene.

  SvarSlet
 8. Klarer de frost, eller er de i virkeligheden beregnet til indendøre? Elsker blågråt! Hilsner

  SvarSlet
 9. Jeg også elsker de rosettene. Vi kaller dem takløk, for i gamle dager vokste de på torvtakene sies det. Jeg har fått mine fra mitt barndomshjem og de formerer seg lett. Gleder meg til å bruke mine i vinterdekorasjoner. Ha en fin dag og takk igjen for de vakre bildene du viser fram.

  SvarSlet
 10. Jeg har altid forbundet dem med pynt på gravsteder. Men de er egentlig meget smukke - og kan åbenbart anvendes til mange smukke ting.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Fine billeder du her viser frem Claus. Jeg bruger dem også i dekorationer :-)

  Men jeg tror jeg vil blive ved med at kalde dem husløg, for ellers ved folk jo ikke hvad man taler om. Og uanset hvad, så er det jo det danske navn for planten her. Tror "husløg" på dansk må have den samme oprindelse som det norske "takløk", og de to navne viser også en fin historie om planten.
  Echeveria lyder omvendt meget fint og poetisk... det navn hæver planten lidt væk fra det husmandsagtige jeg altid har forbundet med den.

  Hvorom alting er, så er det en meget fin og brugbar plante, som jeg også klart kan anbefale.
  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Så vacker krans!! Det är så kul att skapa. Gjorde några av lingon och blåbärsris idag:)
  Må så gott!

  SvarSlet
 13. Bortset fra at bakkerne ikke er kønne, er det helt fint med "Rosetterne" på rad og række. Tak for smukke billeder, som altid. Knus Anne

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Echeveria er en rigtig skøn sukkulent. Ikke at jeg vælter mig i forskellige sorter. Indtil videre har jeg kastet min store kærlighed på Echeveria agavoides 'Black Prince', som i fuld sol er meget, meget mørkerød. Netop idag har jeg pottet 25 stk. om. Den er meget nem at bladformere.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 15. Hej Claus. Ja, de er bare så superflotte, jeg er blevet så inspireret af din nye bog, hvor du viser "løgene" flere steder. Jeg har fået så mange idéer til at pynte op i haven og i orangeriet, så jeg næsten ikke kan vente med at komme igang. På søndag skal jeg i skoven og hente naturmaterialer. Jeg glæder mig!

  SvarSlet
 16. Hej Claus, dejligt med de kønne Echeveria. Bruger dem ofte sammen med bl.a. Lammeører og birkeris i dekorationer.Mange tak for iderig og kreativ inspiration.
  Min første hvide Helleborus er sprunget ud, er det Jul eller forår:-)
  God week end fra
  Mona

  SvarSlet