Mon I husker ...

... hvornår de forskellige vintre tog deres begyndelse?

 

20130322_115955

 

I 2012 kom vinteren (ligesom i 2010 og 2011) med sne og frost midt i november. Altså i disse dage!

 

Og så var det altså, at vinteren 2012/2013 først slap sit tag i april.

 

20130322_120025

 

Jeg tror, at de fleste stadig husker, hvor mild den foregående vinter var. Her fik vi først en smule frost i januar, og den sne, der kom, lå blot i få dage sidst i januar. Jeg var himmellykkelig, for da nåede jeg at få billeder i hus til min julebog.

 

20130322_120315

 

Når det gælder den kommende vinter, tror jeg, at der er mange, der ligesom jeg håber på, at også den bliver kort og mild.

 

Eller – hvad siger I?

 

20130322_120339

53 kommentarer:

 1. Ja, det ville være helt vidunderligt, hvis vinteren blev som den sidste. Et par dage mellem jul og nytår med lidt frost og sne og så gå og kigge efter erantis lige i begyndelsen af det nye år..
  Men det afhænger jo af lavtryk, vindretninger og deslige.
  Vi håber på det bedste :-)
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Bare vi får sne - og meget gerne i juledagene for en gang skyld-:)

  SvarSlet
 3. Uh, vi kan gerne helt springe vinteren over for min skyld! Jeg er klar til forår :-)

  SvarSlet
 4. Ja, tack! Repris på förra vintern; kort och mild, det passar mig perfekt!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 5. Sne - bare lige et pænt drys i juledagene for stemningens skyld! Og frost for dræbersneglenes skyld!
  Jooeee tak jeg husker godt vinteren 2012/2013! Havde perlehyacinther til drivning i køleskabet, så vi ihvertfald havde til Ls brystbuket. Og så passede forårets timingen perfekt alligevel. Aldrig har jeg holdt så meget øje og taget varsler på vejret som netop den vinter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Men ak, søde Cendie, så kom der nogle rådyr forbi............
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  2. Og bragte alt det ondeste op i en ellers meget vildtdyreglad brud - var klar til afstraffelse med haglgevær iført Akebono og mount tacoma kostume. Som præsten sagde - "de må ha trængt mere til dem end os". Fuglene fik jo osse festmiddag dagen før dagen. Som Lille Per siger - "Man skal være god ved dyrene". Jeg satser på god karma hahaha!

   Slet
 6. Kort og mild tak! :-)!

  SvarSlet
 7. Suk, hr. Dalby. Dér fik du lige mit stressniveau til at stige til uanede højder, for jeg har flere hundrede løg, som jeg ikke er begyndt at lægge endnu, lige som jeg ikke har fået sat mit hæslige drivtelt op til vinteren, heller ikke tømt krukkerne og sat dem i læ og heller ikke ......... lige meget. Håber vinteren holder sig væk lidt endnu!

  SvarSlet
 8. PS: Hvad laver du her på bloggen. Jeg har givet dig helt fri i to dage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette
   Mon ikke Hr. Dalby har det som en blomme i et æg i disse dage, Jeg tror ikke Nette du får held med at beordre ham fri, det er vist ikke lykkes nogle endnu. :):):)
   God dag Nette og arbejdslyst med alle løgene.
   Knus herfra det midfynske, Pia

   Slet
  2. Kære Nette.

   Hvis du kan få Claus til at holde fri hele 2 dage i træk, så giver jeg citronfromage hos Sigurd på Gullerup Strand Kro.

   Kære Claus.

   Vi er jo en tro skare af disciple, som står klar til at gøre dine to tvungne fridage så behagelige som mulige: Nette afgiver de moderlige formaninger, for hende tør ingen sige "nej" til.
   Cendie laver en lækker lækker rådyrsteg (!) efterfulgt af en himmelsk dessert til dig.
   Pia Midtfyn fortæller dig, - på sit dejlige syngende fynsk, at hun nok ska´ " lave dig en kop leifi og go´ stærk kaf etter Cendies gourmetmidda.`"
   Liebste Lisbeth K strikker dig en dejlig ulden plaid og et par tykke hyggesokker.
   Mor Inga, fører dig på blideste vestjyske maner, ind til din blødeste lazy-chair. Hun sætter sig ved siden af dig, og fortæller dig alt om alle de succeser, sejre, hædersbevisninger, du har opnået og modtaget igennem de sidste mange år. Det har hun totalt tjek på.
   Iris, vores dejlige musiske blomst, sætter din yndlingsmusik på afspilleren.
   Eliane går rundt og lyser og oplyser, så stearinlys er ikke nødvendigt.
   Paw, den forfløjne halvsvenske knægt skal bare gå og se godt ud. Det er han så vant til. Men samtidig kan han jo godt gå og gøre gavn og servere små søde og salte lækkerier til dig. Et bette glas champagne kan han også skænke dig.
   Og jeg selv er ret ferm til at give ømme forfattermuskler en god gang massage i de værkende nakke- og skulderregioner.

   Er der nogen, jeg har glemt, som også har lyst til at forsøde Claus´ to tvungne fridage, må I endelig melde ud med jeres eventuelle bidrag og spidskompetancer.

   Claus, jeg er godt klar over, at to tvungne fridage i dine øren, lyder som psykisk tortur. Men kan alle disse velmente tilbud ikke lokke dig lidt?

   Knus til jer alle

   Slet
  3. Jeg er på! Meeeen Claus arbejder jo aldrig? Han har altfor travlt med sin hobby til at arbejde - det siger han selv :-)

   Slet
  4. Haha Tante Grøn, du er vist godt til at finde folks kernekompetancer og sætte folket i sving. Tror ellers nok at hr. Dalby har noget med ørerne. Vi vil gerne have ham i mange år, og hvis ikke han passer på sig selv, må andre sørge for det. Hobby eller ej. Opladning skal der til.

   Slet
  5. Jeg bidrager altid gerne til lidt forkælelse til Hr. Dalby!

   Jeg vil starte med at rose ham til skyerne for hans fantastiske og helt igennem enestående julebog. Jeg har nydt den som mine børn nyder deres chokoladekiks: Først tager man kiksen i hånden, føler lidt på den. Kiksens prægning giver en ekstra dimension og den taktile nydelse tager form. Ærbødigt snuser man til sin kiks. Og så, meget forsigtigt, og med stor respekt for kiksens forgængelighed, åbnes den forsigtigt. Man sidder så med en kiksedel i hver hånd, og kan derpå med stor fornøjelse og udsøgt velbehag langsomt lappe chokoladefyldet i sig...
   Claus' bog er endnu bedre. Efter langsom nydelse tager man bare turen én gang til. Man behøver ikke gemme den, man kan svælge lige så tosset man vil i julerierne og det bliver glæden ikke ringere af. Alligevel har jeg haft den der chokolade-kikse-andagt med bogen. Den skal nydes i ro og mag ... og ligesom én kiks kalder på én til, så kalder Claus' bog også på et gensyn, sådan ca. dagligt :-)

   Skøn bog Claus. Du må trænge til lidt ro og lidt hjemlig havehygge ovenpå de seneste uger. Sikken et tempo og sikken et flot resultat! Bogen er virkelig alle dine anstrengelser værd og den bliver beundret af alle der kommer i vores hjem og ser den på bordet. Den er faktisk blevet en del af stemningen og før-jule-hyggen her i huset. Tak for det.

   Kærlige kram - til Claus i særdeleshed og til alle de gode havevenner som Tante formår at få samlet her på bloggen :-) Lisbeth K

   Slet
  6. SÅ godt - og rigtigt - skrevet. Jeg nikkede så meget, da jeg læste denne kommentar, at jeg fik helt ondt i nakken;)

   Slet
  7. Liebste Lisbeth....

   Perfekt ordvalg. "Andagt"......det er lige præcis den følelse en ny DALBY bog vækker i een.

   Chokoladekiksekram retur

   Slet
  8. Mæskende (men naturligvis andagtsfulde) smask retur retur :-) Det bliver nemlig altid en god dag med Claus' bog i favnen.
   - Og undskyld Nette, hvis jeg har gjort dig øm i nakken, det var altså ikke med vilje ;-)

   Kram, klem, knus og kiks fra Lisbeth K

   Slet
 9. Kære Claus
  Jeg elsker mit land me alla de skiftende årstider, og når sneen dækker jorden sker der jo det forunderlige at alle haver er smukke, dog er jeg helt enig i at den ikke behøver at strække sig fra november til april, lad os håbe på en mild vinter og sne til jul :-)
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 10. Jeg er helt med på en kort og mild vinter. Selvom det er vældig pænt på billeder med lidt sne ;)

  SvarSlet
 11. Jeg vil næsten hellere have en vinter med frost og sne end en mørk, våd en. Lyset i en sne-vinter er jo fantastisk.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. Sne er flot, men i en kort periode. Sidste vinter er perfekt for haveelsker.
  Mange hilsner Annie Aastrup

  SvarSlet
 13. Et snedækket landskab er smukt - i hvert tilfælde hvis man kan sidde indendøre og nyde synet. Men når man er tvunget til at køre hver dag på vejene, ønsker jeg mig en mild vinter igen i år. Og man kan efter denne skønne sommer og efterår næsten slet ikke forestille sig frost igen. Der er stadig meget i haven at gøre. Løglægningen er dog overstået. Og foråret måtte gerne komme efter lidt julesne og julefrost.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 14. Jeg håber også på en kort og mild vinter, jeg har så mange projekter i haven som er pt. ikke er færdig med endnu :)

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Det er en skam at dette ikke er en afstemning:) Jeg foretrækker også en grøn vinter, gerne med en hvid jul til sne-elskere som Tante Grøn og Susan Durup:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Det er et rigtig kønt billede du har lagt på bloggen, men jeg foretrækker nu også en vinter som sidste år og hvor foråret kom tidligt så vi rigtig kan nyde forårsblomsterne i ro og mag inden sommerblomsterne vælter frem i butikkerne .

  Det er dejligt at høre at salget af din julebog går godt, det er også et rigtig flot stykke arbejde du har gjort og som du kan være stolt over. Her bliver den nær studeret godt og grundigt. Hvis stod til mig alene her i huset, så fik nisserne lov til at sove i deres kasser iår, men der bliv vist ramaskrig hvis de ikke kommer frem . Jeg er ellers blevet meget forelsket i din måde at pynte op på.

  God fornøjelse med dine Tv optagelser, det bliver spændende at se hvad du nu har fundet på.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 17. Ja, jeg stemmer også for grønn vinter! Jeg nyter hver milde dag her helt syd i Norge, jeg kan stadig rekke å få noen løk ned i jorda, måtte det bare vare.......
  Hageklem fra Signe.

  SvarSlet
 18. Kort og mild, selvom det er godt for mange ting med en lang frostperiode, så glæder jeg mig allerede til foråret og havearbejdet som venter forude:-)

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Tak for den lille snak ...............og din nye bog på bogforum.Har kun lige skimmet den.
  men får snart tid til at fordybe mig i den.
  Ja !!! for min skyld må vi da godt springe sneen og kulden over...............måske en enkelt snebyge til jul!!!
  Heldigt at du nåede at fotografere til din julebog de få dage der var sne i januar .
  Håber du får slappet lidt af................og kan jo læse at Nette og Tante Grøn også er efter dig.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
 20. En grøn vinter ville være skøn,men det er vist ikke så godt,efter hvad de "kloge" siger.Men jeg når en hel masse, som plejer at blive ordnet i foråret,i denne tid med det lune vejr..Brita

  SvarSlet
 21. Jo tak, huske udmærket de lange vintre for et par år siden - det var ikke altid sjovt, men vi har nok alligevel brug for noget sne, frost og højt solskin der i februar - det giver altså gode røde kinder og et lyst sind i stedet for tåge og snuskregn. Et par uger måske.... er I med på den :)

  SvarSlet
 22. Sneen må godt vente, hvar lige været i Bilka i Sønderborg, løg 75 procent, så vognen blev fyldt.
  Jeg var ellers færdig med at lægge løg.
  God ide' med et par fridage.

  SvarSlet
 23. Jeg kan byde ind med Sønderjyske Specialiteter som solæg og brødtærte.

  SvarSlet
 24. Jeg har besluttet mig for at nyde vinteren som den kommer. Selvom jeg rent have-mæssigt ikke gider se italiensk ingefær klaske og sjaske på grund af frost, ej heller se diverse andre planter falde til jorden og næsten forsvinde, så skal der ikke herske nogen tvivl om at jeg ønsker mig frost og sne til vinter. Og det så meget, at det kan lade sig gøre at spænde skiene på og tage en lille tur ud over markerne heromkring. Der er nemlig ikke noget ved at glide ud over en sort- eller grønplettet snemark, det giver sådan nogle underlige stop i mine ellers velberedte og smurte ski!
  Jeg er også så afhængig af sollys, at jeg er lige ved at tro jeg snart flytter i et drivhus som helårshus. Derfor vil jeg også helst have sne. Sne til at ligge og reflektere selv de mindste stråler, som solen kan få kastet ned til os gennem de til tider temmelig grå skymasser.

  Jo, mild kort vinter er da en besnærende tanke, for at kunne nyde diverse blomster lidt længere. Men ikke desto mindre oplever jeg mere og mere at tiden ikke mere går så stærkt, og at jeg er bedre til at nyde blomsterne når de er der. Måske er det fordi jeg er mere bevidst om at opleve planterne hele vejen, såning eller sætning, spiring, voksetid med løv, knopper, blomst, evt. genblomstring, forfald, optagning, vinteropbevaring osv. Den enkelt plante er der ikke bare lige til mens den blomstrer, den har et langt liv sammen med mig sammenlignet med en snitblomst. Måske er det også fordi jeg hele tiden lærer nyt, om at have noget at nyde langt ud over sommersæsonen.

  Jeg forstår bedre og bedre din bogtitel Claus, "Den levende have", hvordan haven opstår, blomstrer og hendør, og har man plantet godt, vil der hele tiden være noget at se frem til, noget nyt, der rejser sig, når andet takker af. Mine børn taler jævnligt om at få et kæledyr, og alt andet lige er det godt for sådanne størrelser at prøve kræfter med. Men jeg siger nej tak. Jeg behøver ikke dyr, for at opleve det levende, det har jeg min have til. Min have lever og ånder, ændrer sig med tiden, og siden jeg har fået øjnene op for havens glæder er tiden mere og mere blevet min ven, istedet for en stress faktor. Haven og naturen fortæller mig, at nu er det tid at rejse sig og vokse, nu er det tid at været il stede, nu er det tid at lægge sig ned og dø, det er ikke så forfærdeligt, der kommer atter en tid for at rejse sig. OK, det sidste blevmåske en kende diffust, men det er sådan jeg også lærer af at være i haven.

  Kong Vinter, jeg hilser dig med skibukser og jakke, termokrus, vanter og transportabel stol, så jeg kan flytte mig efter skønheden i min vinterhave, og jeg laver bål hvis du bliver for kold!
  Kom frisk.

  Håber I alle vil nyde vinteren som den kommer.
  Hilsen fra Lene

  SvarSlet
 25. Hej Lene

  Ih hvor fint formuleret.
  Du har helt ret.
  (Bortset fra at jeg personligt ikke er til kolde vintre, men derfor har du ret alligevel. Fine ord).

  Bedste hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene.

   Smukke og meget kloge ord fra dit tastatur. Ja, haven og naturens cyklus er en spejling af livet selv. Tak for de gode ord.

   Kærligste hilsner fra en anden sollys-junkie

   Slet
 26. Kære du
  Jeg siger NØJAGTIG som du :-) En kort og mild vinter vil også passe mig vældig, vældig fint. Efter jeg kørte galt i snestorm den 22. januar 2010 kl. 15.56 har jeg det ikke vældig godt mere at køre i frost og sne. Selvom jeg har været på glatbanekursus hvert år siden, sidder det stadig i mig. Jeg sidder fuldstændig anspændt, når jeg kører om vinteren på glatte og/eller sneklædte veje, og håber altid på, at vinteren dog ikke snart er overstået :-). For min skyld på sneen gerne være der efter kl. 16 om eftermiddagen og frem til om morgenen, så skal den helst være VÆK. Som i HELT VÆK :-) Og så også gerne sne i juleferien, så vi får en dejlig, hvid jul, men så skal det også helst være ovre :-)
  Ja, ja, vi mennesker er ikke så nemme at gøre tilpas :-)
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet
 27. Claus holde fri i 2 dage, ha , så skal han da vist bindes til en stol, for at holde ham i ro, trods alles gode hyggeforeslag, men det kunne være sjovt at høre om det nogen sinde lykkes for jer.
  Vinter ja tak, ellers bliver vinteren for kedelig. Meen ikke helt til marts, fra jul og januar ud. Altså den mørkeste tid, det vil være passende. Hi hi godt vi mennesker ikke kan styre vejret, for det bliver vi aldrig helt enige om, heldigvis.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 28. Vinteren er på vej, - vi mærker det. Kulden der skærer igennem marv og ben. Det mørke og det smukke efterårsløv. Svampe der dukker frem i skovbunden. Den friske luft.
  Helt klart en god årstid lige som de mange andre vi går i møde. Nu er det snart jul, med gløgg og æbleskiver - Kan det næsten være bedre. Julefrokost pynt og julemanden på 1. sal i Magasin. Vi er tilpasse og møder vinteren med glæde. Går foråret i møde med de mange oplevelser som det vil give.

  SvarSlet
 29. Claus har fortjent nogle gode fridage her med hygge i efterårs løvets fald. Nu kommer vinteren med det kolde vinterpust. Hvor solen ikke står i lang tid, men hvor den hvid sne falder blidt. Tid til at købe et juletræ, smukke efterårsblomster og løvet i de mange efterårsfarver. Kan det være bedre, - hvor smukt. Vinteren og foråret er det næste trin vi kan kigge frem til her i November.

  SvarSlet
 30. Vinter sne - det kolde og grå, men alligevel så hvidt når iskrystaller reflekterer i solen. Når børn kælker og står på skøjter i det helt fantastiske vinter landskab, fyldt som et vinterparadis men stadig med løvfald i masser af forskellige forårsfarver. Vintergækker, krokus og andre smukke blomster der står på spring for at komme op. Juleklejner der lige er bagt og julefrokosten der skal overståes med kollegaer. Juletræ og julemanden i føtex bag det store juletræ. Gaver til børnene og store appelsiner til os voksne. Alt i alt en rigtig god årstid.

  SvarSlet
 31. Årstiden med de smukke blomster. Efterårsmåneder der just er gået med november varme som aldrig set før. år 2014 med julen forude. Julemanden i supermarkedet det går og keder sig - deler flødekarameller. Hvordan mon det vil være at være julemand? Ja, prøv at gæt. Juletræ det grønne, det stedsegrønne pyntet fint med glaskugler og fint pynt. Dannebrog i lange rækker og lys fra en lyskæde hvor nogle af lysene er gået ud. En rigtig november måned hvor irantis og krokus står på spring til at gøre sit visit. Lidt varme og de er der.

  SvarSlet
 32. Det bliver højest sandsynligt et kort og mild vinter, - mon ikke. Det vil passe rigtig godt. Men men er det der med højt sne, væltede elmaster, ingen el kun starinlys i de små hjem. Hyggeligt med mormors klejner og juletræet der med de små kertelys. Duften af gløgg og slikskålen med de hjemmelavede karameller og alt konfekten. Krokus og vintergækker der dukker frem. - hører det ikke ligesom vinteren til? Jo, det synes jeg.

  SvarSlet
 33. Mon ikke vinteren 2014 blive en af de mildeste månder i mands minde? I år vil det ikke gøre noget for jeg har virkelig travlt og skal køre til Sjælland ind til flere gange. November er her med juletræer der fældes og gøre klar til juletravlheden. Julegaver der skal købes ind og sneen der ikke er kommet endnu. Efterårsløvet der lige har forladt løvtræerne, hvor gran og fyr stå knejsende med de grønne nåle og venter på at sneen skal komme og belægge dem med den smukke hvide farve. Erantis og vintergækker der er på vej frem med lidt ekstra varme. Alt i alt en god årstid.

  SvarSlet
 34. Husløg der står med sit smukke udseende er ekstra smukke her i vintermånederne. Lyng i krukker og sne de daler stille og roligt, lidt børn der prøve at få slæden til at glide. Naboen der prøver at få lys i en vinduesdekoration. Ja, nu er det snart jul 2014. Mini amaryllis som en smuk blomst dækker et større område her i november. Altid smukt og et flot skue med vinteren lige om hjørnet.

  SvarSlet
 35. Enig, det er helt klart en rigtig god måned vi går i møde. Med gran i krukker og gravsteder der gøres klar til vinteren med gran, dekorationer og små løghyacinter. December er også måneden med gran og lyng i krukker der står smukt rundt omkring, i kummer og krybber.

  SvarSlet
 36. Hvornår begynder vinteren helt nøjagtig? Det vides vel ikke når vi har 13 C her midt i november. Skal vi have minusgrader i December så skal det snart til at være. Kom med sneen så vi rigtig kan komme i julehumør. Med jingle-bells og søren banjomus som faste ingredienser. Juletræet der netop er dukket op ved spejdernes årlige salgssted. Hvor højt skal det være, lige som farfar, hmm ca. 1,80 m. Ikke så dårligt. I år har vi faktisk fundet et rigtig flot juletræ. Mor synes nu at det er lidt åben på midten, men "pyt" siger far og prøver at forme endnu et stykke julekonfekt. Roser der hedder juleroser i december måned står oven på tv'et med den store skræm.

  SvarSlet
 37. Jeg længes efter vinteren. Jeg synes nu der er noget hyggeligt over december måned. Gran og lyngkrukker hører denne måned til. Iskrystaller som samles og hænger ned fra de frostfyldte tage. Julefrokoster med flæskesteg, and, rødkål og brunede kartofler. Jo, der er nu noget helt charmerende over vinter.

  SvarSlet
 38. Jeg er helt enig med Kurt, for hvid jul skal der til. Ganske vist kører jeg meget som konsulent men jeg har endelig fået vinterdæk på bilen og så er det ikke så galt. Men med 11 grader her midt i november måned så er den hvid jul måske langt at hente. Jeg vil i hvert til fælde ønske for mine 2 børn på hhv. 7 og 10 år at de oplever den hvide vinter. Kælken og bobslæden hives frem fra skuret og skøjterne spændes på gummistøvlerne. Erantis og krokus er på vej. Dejligt dejligt.

  SvarSlet
 39. Når Claus Dalby skriver om husløg og mini amaryllis så er det efterårs blomster som giver mig minder. Det er forår og vinteren står lige om hjørnet. Vinteren med det stille snefald og vejene der bliver glatte. Dejligt

  SvarSlet
 40. Dejligt snefald se her. Håber dette ligesom mange af os.

  SvarSlet
 41. Jeg er så stoked at komme til at være en del af dette ! Tak så meget for at organisere denne ! Gulvafslibning

  SvarSlet